Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

CD

HOLT KÖLTÕK TÁRSASÁGA

EGYSZERRE ELMÉSZ


A kép nagyításához kattintson a képre.

Ár: 1 490 Ft
4.0 €

Értesítést kérek, ha a termék akciós

Számcímek:
1. Ugye, Emlékszel? 5:05
2. Mikor Eljött Az Éjszaka 4:36
3. Mindenki Boldog Ma 4:06
4. Végtelen Éjjel Volt 4:19
5. Mérgek És Vágyak 5:08
6. A Tükör És A Lány 4:27
7. Bordal 3:58
8. Kihunyó Fények 5:31
9. Ahogy A Szemeiddel Látsz 6:01
10. Egyszerre Elmész 2:58

Kiadó: Nail Records

Alakult: 1998, Budapest, Magyarország

Tagok:
Krasznahorkai László - ének, gitár
Mándli István-gitár
Király Attila-basszusgitár
Varga Sándor-dob

Egyéb információ:

A zenekar 1998 tavaszán Budapesten alakult. Újsághirdetés útján találtak egymásra.

Mind a négyen játszottak már más zenekarokban. (Krasznahorkai László - ének, gitár; Mándli István-gitár; Király Attila-basszusgitár; Varga Sándor-dob.)
Mivel az egymásra találásuk a véletlennek is köszönhető, így a zenekar arculata, stílusa is az idők folyamán az együttzenéléssel alakult ki.

A HKT sajátos zenéjét (alterock-darkwave) lebegős gitárok, dinamikus ritmusok, és az egészet átszövő romantikus hangulat jellemzi. A zenekarból egy baráti társaság lett, akiknek a zene az érzéseik, gondolataik kifejezésének eszközét, az együttzenélés, pedig egyfajta saját világ megteremtését jelenti. A jó hangulatú és termékeny próbák következtében a zenekar rászánta magát demófelvétel készítésére és koncertezésre, majd 2000-ben az első lemez elkészítésére. Ezután megnyíltak a fesztiválok kapui is, egyre több helyen szerepeltek. Ez az időszak nagyon mozgalmas és élményekben gazdag volt. Még a mai napig is nosztalgiával emlékeznek vissza erre, talán a zenekar legtermékenyebb korszaka volt.

2002-re meg is született a második album anyaga, ezt még zsúfoltabb koncertezés követte. Atus (bass) ekkor érezte úgy, hogy neki túl sok ez a zenekar, ezért a jó kapcsolat és a barátság megtartása mellett kivált a zenekarból.

Egy munkahelyi ismeretség útján került Mák Gergő a csapatba, akivel két évet húzott ki a zenekar. Ebben a két évben született egy újabb album (2004). Elkészült az első videóklip, sikeresen lezajlott az első országos turné. Sajnos egyre inkább előjöttek azok a személyes ellentétek, melyek miatt a basszusgitárostól megvált a csapat.

Ebből az időszakból örömmel töltötte el az együttest, hogy a zenéjük másokat is megihletett, és elkészült egy film Mikor fáj az élet címmel.
A turné alatt ismerte meg a csapat a Fodor Zsófiát (L.O.C. bass), akivel nagyon hamar barátságot kötöttek. A legkézenfekvőbb volt őt felkérni a hirtelen megüresedett basszusgitáros poszt betöltésére. Zsófival emberileg és zeneileg is megtalálta a zenekar azt, amit Atus kiválásával elvesztett.

A 2005 évben megújult erővel végezte alkotómunkáját a zenekar, Zsófival olyan dolgokat is meg tudott valósítani a csapat, amire addig sem szemléletileg, sem technikailag nem volt képes. Ennek eredménye a 2006 júniusában felvett 4. album. A lemez Gyönyörűszép vagy című daláról egy korábbi koncerten klip is készült.

Időközben összeállt egy akusztikus koncertműsor, így most az elektromos koncertek mellett kisebb helyen meghittebb hangulatú akusztikus koncerteket is ad a zenekar.


Termék ajánlása

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás