Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Itt az új INSOMNIUM album harmadik klipes dala - Jani Liimatainen lett az új gitáros!


2019-10-01

A finn "melankólikus death metal" banda 2019. október 4-én adja ki nyolcadik stúdiólemezét, a Century Media Records jóvoltából.

Az Insomnium nyolcadik sorlemeze a 2016-os 'Winter's Gate' folytatása lesz. A következő lemez a 'Heart Like a Grave' címet kapta...

Az Insomnium közleménye így szól: ”Mondanunk sem kell, hogy nagyon izgatottak vagyunk az új album okán! Tíz szám került fel erre a több mint egyórás lemezre, ami érzésünk szerint egy igazán különleges anyag. Van rajta düh és agresszió, bánat és szomorúság, szívfájdalom és vágyakozás... egyszóval minden, ami egy finn férfi érzelmeit jellemzi. Annak érdekében, hogy egy vérbeli északi kollaboráció jöjjön létre, a híres svéd mesteret, Jens Bogren-t kértük fel hangmérnöknek, aki természetesen ezúttal is kiváló munkát végzett keverés és maszter tekintetében. Egyértelműen ez a valahavolt legjobb hangzású Insomnium album!".

"Az új lemez koncepciója egyébként mélyen a finn melankólia érzetében gyökerezik. Az északi költészet legszomorúbb, leglehangolóbb dalai, versei és meséi ihlettek minket az album megalkotása közben. Nem is beszélve az állandó fagyról és zord hidegről, ami belemászik az ember lelkébe. A nyár véget ér, még mielőtt elkezdődne; a feleség elhagy; a kis testvér meghal a hóban Karácsony reggelén; a fiatalság dicső napjai pedig végleg letűnnek... Van tehát ebben egy kis Harmaja, egy kis Rautavaara, egy kis Vainio, egy kis Peltoniemen Hintriikka, és persze egy kis darab a saját szánalmas életünkből...".

A tracklista:
01. Wail Of The North
02. Valediction
03. Neverlast
04. Pale Morning Star
05. And Bells They Toll
06. The Offering
07. Mute Is My Sorrow
08. Twilight Trails
09. Heart Like A Grave
10. Karelia

Első ízelítőként a 'Valediction', majd a címadó szám hivatalos videója, ezután pedig a 'Pale Morning Star' szöveges klipje jelent meg. A klipeket Vesa Ranta és Aapo Lahtela (Kaira Films) rendezte.

Másik hír, hogy az Insomnium új gitárost mutatott be, Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica, The Dark Element) személyében. Ezzel kapcsolatban a következőket közölték: "2018-ban nyilvánvalóvá vált, hogy Ville a továbbiakban nem tudja összeegyeztetni a rendszeres turnézást másik karrierjével, ami egy yorki egyetemhez köti őt. Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy bandánknak kell egy harmadik gitáros, hogy olajozottan működjön a gépezet és ne is álljon le. Ehhez nem is kellett messzire elmennünk; lévén Jani Liimatainen a korábbi turnék alkalmával már kisegített minket egy párszor. És mivel egy fantasztikus zenészről, énekesről, dalszerzőről - és alapvetően EMBERRŐL - van szó, nem volt nehéz meghozni a végleges döntést. Pillanatnyilag erősebbek vagyunk, mint valaha!".

Jani hozzátette: "Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagyszerű bandához csatlakozhatok! A múltban már többször is turnéztam a srácokkal (2015 óta); beálltam Ville helyére, amikor szükség volt rám;így amikor felkértek, hogy hivatalosan is lépjek be a bandába, egy percig sem gondolkoztam a válaszon. Alig várom már, hogy újabb közös metal-pillanatokat élhessek át ezekket a srácokkal, akiket büszkén nevezhetek barátaimnak!".

Az október 4-én megjelenő albumot egy novemberi európai turné keretében mutatja be először a banda - ezen a körúton az amerikai extrém metalista The Black Dahlia Murder zenekar és a finn Stam1na együttes kíséri a főbandát.

"Rendkívül izgatottak vagyunk a következő európai turné okán is; lévén egy fantasztikus felállással járhatjuk körbe az öreg kontinenst! Egy gyilkos csapat állt össze, miután a The Black Dahlia Murder és a Stam1na is elfogadta a meghívásunkat. Nem ajánlatos kihagyni ezt a bulit!”.

A turné teljes beosztása itt található meg.


Itt az új INSOMNIUM album harmadik klipes dala - Jani Liimatainen lett az új gitáros!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás