Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Johan Edlund frontember "elhagyja" a TIAMAT-ot


2014-04-09

A legendás svéd gótik-metal banda, a Tiamat vezére, Johan Edlund az alábbi közleményt adta a Facebook-on:

"Úgy döntöttem, elhagyom a Tiamat-ot... Az egészségem, stb... így nem működik többé. Azért használom az 'elhagyni' szót, mert ezentúl nem igénylek semmit, ami Tiamat. Ha a többiek folytatni szeretnék, hát csak rajta. Találjatok egy jóképű énekest, kössetek szerződést a Century Mediával, és csináljátok. Én viszont kiléptem, és többé nem érdekel a dolog; mindössze annyi erejéig, hogy a legjobbakat kívánjam, Ezentúl Anders [Iwers, basszer], Lars [Sköld, dobos] és Roger [Öjersson, gitáros] tartják a kapcsolatot mindenkivel. Nekem nem kell több ebből. Túl sok volt ebből, nem akarom tönkretenni a felnőttkorom; adok másnak is esélyt rá.
A négy fesztivált, amit már leszerveztünk, még lebonyolítom a nyár folyamán. Ezzel viszont szembe kell nézni: vannak más bandák is; plusz, még a Tiamat is lehet jobb!
Szeretlek Titeket, testvéreim; köszönet Nektek a támogatásért. Csók!"

A jelenleg Görögországban élő, 43 éves Johan Edlund 1989-ben alapította a Tiamat-ot. Összesen 10 nagylemeze, és számos kislemeze jelent meg a bandával. A legutóbbi 'The Scarred People' album 2012-ben látott napvilágot - ez a hivatalos svéd zenei toplista 11. helyén végzett.
Edlund mindemellett dalszerző- és producer- és borítótervezőként is részt vett a Tiamat-ban. 1999-ben indította LucyFire nevű egy-személyes projektjét, ami egészen 2010-ig működött.

Felvételek a Tiamat 2013. december 13-i Eindhoven Metal Meeting fesztiválos fellépéséről:


Johan Edlund frontember
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás