Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Stephen Pearcy-nek "elege lett"


2014-04-25

A legendás Ratt zenekar frontembere 30 év után úgy döntött, kilép bandájából, miután "hivatalosan is elege lett".

"30 évnyi közös munka, és egy testvér (Robbin Crosby néhai gitáros) elvesztése után, itt az idő, hogy ott hagyjam a bandát. Hivatalosan is elegem lett az egészből, köszönhetően az állandó felfordulásnak, a megoldatlan üzleti ügyeknek, a nyilvánosság előtti személyes fenyegetéseknek, és mindenek előtt a rajongók tiszteletlenségének.
Mellesleg teljes mértékben elégedett vagyok a Ratt örökségével és a zenével, amit az évek során csináltam. Ezek a dalok tovább fognak élni, mint mi magunk.
Nem tartozom senkinek semmivel, csak egy hatalamas köszönettel, amiért 30 éven át mindig eljöttetek a koncertjeinkre.
Az élet megy tovább, és a zenénket örökre játszani fogják; még a jelenlegi sötét fellegek ellenére is.
Az biztos, hogy nem hagyok fel a zenéléssel - a jövőben is viszontláthattok különböző albumokon és koncerteken. Találkozunk később..."

A Ratt tagjai március végén lemondani kényszerültek az idei Monsters Of Rock fesztiválos fellépésüket is, mivel Stephen Pearcy nővére elhunyt. Nemrégiben Bobby Blotzer dobos már bejelentette, hogy kénytelen lesz kihagyni a Monsters Of Rock koncertet, mivel tavaly októberi nyak-műtétje után még mindig nem épült fel teljesen. Őt a többek közt a Megadeth-ből és a White Lion-ból ismert Jimmy DeGrasso helyettesítette a banda januári koncertjein.

Blotzer így reagált Pearcy kiválására:
"Kedves Ratt rajongók / barátok... Nagyon sajnálom, hogy ilyen személyes ügyekkel teli világba vezettelek titeket az elmúlt hónapokban. Magánéletemben egy olyan törésponthoz érkeztem, ami folyamatos áldozatokkal jár... Most pedig azt kívánom, bárcsak megint együtt lenne a banda; pont úgy, mint annak idején. Teljesen nonszensz számomra, hogy egy ilyen üzleti zavar tönkreteheti mindazt, amit 33 éven keresztül csináltunk. Habár az igazság az, hogy amióta 2007-ben újra összejöttünk Stephen-nel; ő minden évben kilép... Ettől függetlenül nagyon nehéz megbirkózni ezzel a ténnyel most is.
Jelenleg azt érzem, hogy nekem kell elnézést kérnek tőletek...
Amikor értesültem erről a hírről, épp egy nyugodt délutánom szakadt félbe, amit a barátaimmal tölthettem volna. Hazamentem, és Stephen közleményének minden sorát kielemeztem. Elolvastam a ti gondolataitokat is, és arra jutottam, hogy itt az idő, hogy befogjam a számat. De a legrosszabb az egészben az, hogy mi négyen, a banda maradék tagjai, semmit nem tettünk, ami miatt ezt érdemeltük volna Stephen-től...
Minden esetre köszönet a megértésért; én szeretlek titeket. A Ratt az életem, és ezért örökké harcolni is fogok...
Facebook-oldalam hamarosan bezár, így valami teljesen új dologra számíthattok... rövid időn belül.
Jegyezzétek meg: a Ratt nagyobb, mint a részeinek összessége!"

Stephen Pearcy 1983-ban alapította a Ratt zenekart. '84-ben jelent meg a banda áttörést hozó 'Out Of The Cellar' albuma, ami immáron 3 millió példányban kelt el csak az Államokban. Ezt követően számos arany-, platina- és multi-platina-lemez minősítést kapott a banda. Legnagyobb slágereik a 'Round And Round' és a 'Lay It Down' dalok voltak. A Ratt nevét sokan magával a glam metal műfajjal azonosítják, mivel ők voltak az elsők, akik a "fogós pop-dalokat a metal agresszivitásával vegyítették".
Pearcy első alkalommal 1992-ben lépett ki a Ratt-ből; ekkor alapította meg az egykori Cinderella dobos Fred Coury-val közösen az Arcade együttest, mellyel két nagylemezt is kiadott. Az énekes 1996-ban hozta létre a Vertex nevű indusztriális metal bandát, majd '97-ben egyesült újra a Ratt-tel. 2000-ben viszont "pénzügyi viták" miatt ismét kivált.

A Ratt 11 év után adta ki első nagylemezét 2010-ben. Az 'Infestation' éppen négy évvel ezelőtt jelent meg - az első héten több mint 14,000 példány fogyott belőle az Államokban (Billboard - 30. hely). Jelenleg a lemez eladási száma - a Nielsen SoundScan felmérése szerint - az 50,000-es mutatónál jár.


Stephen Pearcy-nek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás