Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megszületett a végleges döntés a QUEENSRŸCHE nevét illetően - Friss infók Geoff Tate búcsúturnéjáról; az ex-énekes "nagyon boldog"


2014-04-30

(FRISSÍTVE!) A két perben álló fél, Eddie Jackson, Scott Rockenfield és Michael Wilton, valamint Geoff Tate énekes végre hivatalosan is megegyeztek bandájuk név-használati jogát illetően.

"Szerettük volna, ha a világ minden Queensrÿche rajongója tudja, hogy Eddie Jackson, Scott Rockenfield, Michael Wilton és Geoff Tate között egy baráti megállapodás jött létre, a Queensrÿche név jövőbeni használatát illetően. A megegyezés szerint, a zenekar eredeti tagjai - tehát Eddie Jackson, Scott Rockenfield és Michael Wilton -, valamint a később érkezett zenészek - tehát Todd La Torre és Parker Lundgren - lesznek az egyedülálló jogi személyek, akik Queensrÿche néven stúdiózhatnak és turnézhatnak, előadván a banda teljes, 30 éve alatt összegyűlt anyagát. A csapat eredeti énekese, Geoff Tate a jövőben is készíthet lemezeket, felléphet és végezhet egyéb kreatív tevékenységet a megállapodás jóvoltából, amiben benne foglaltatnak az 'Operation: Mindcrime I' és 'II' exkluzív előadási jogai, egyes különleges performansz alkalmával. Mindkét oldal a legjobbakat kívánja a másiknak; mindkét fél izgatott a jövővel kapcsolatban. Szeretnénk megköszönni rajongóinknak, hogy mellettünk álltak a per alatt és ítélet megszületéséig. Alig várjuk már, hogy az elkövetkezendő években megörvendeztethessünk benneteket zenénkkel."

"Ez a Queensrÿche újjászületése, ami pont úgy zajlik, ahogyan annak zajlania kell" - mondta Michael Wilton a Seattle Times magazinnak. "Konkrétan újjáépítjük a Queensrÿche nevet".

A Queensryche-brandje alá tartozó egyesített tőke a két fél, Wilton, Jackson, Rockenfield, valamint Tate között oszlik meg.

A csapat eredeti gitárosa, Wilton a napokban erősítette meg, hogy a Todd La Torre-vezette, immáron elsőszámú és egyetlen Queensrÿche folytatja a munkát második saját nagylemezén. "Már elkezdtük a munkálatokat - nagyjából hat új dalt feldemóztunk. Továbbvisszük az eredeti Queensrÿche-stílust - talán egy kicsit progresszívebb és keményebb módon. De persze sosem lehet ezt tudni addig, míg véglegesen el nem készül a mű. Olyan ez, mintha agyagot faragnál, és még fogalmad sincs, mi lesz belőle. Addig hámozod a réteget, amíg valami nagyon fasza dolog ki nem sül".

Az ügyben maga Tate is megszólalt: "Egy dolog van, amit fontos, hogy mindenki tudjon: ez az ügy sosem járt bíróságon. Wilton, Jackson és Rockenfield megvették tőlem a nevet. Én viszont megtartottam az 'Operation: Mindcrime'-ot. Olyan ez, mint a Pink Floyd szituációja, ahol Roger Waters megkapta a 'The Wall' jogát. A 'Mindcrime' az én történetem, így tehát helyénvaló, hogy megtarthatom. Szóval ezentúl ők fognak Queensrÿche-ként működni, én pedig mint saját magam".

Tate a minap nyilatkozott a Billboard magazinnak is - elmondta: "Nagyon boldog vagyok, hogy végre vége az egésznek, és élhetjük tovább a saját életünket. Hónapokon keresztül próbáltuk kidolgozni a megfelelő egyezséget... Ez is - mint minden per - nagyon lassan haladt. De aztán végre sikerült rádöbbeni, hogy bíróság elé állni egy igazi rémálom és egy hatalmas pénzügyi katasztrófa mindenki számára. Ezért megpróbáltuk reálisabban kezelni a dolgot..."

A jövőt illetően az ex-énekes a következőket nyilatkozta: "Egyelőre nem mondhatok semmi érdemlegeset. Majd ha vége a nyárnak, közzéteszek némi infót a jövőbeni terveimet illetően. Jelenleg a következő, Seattle-i koncertemre koncentrálok. Aztán ott van még öt fellépés a Rock In Vaudeville műsorral, majd a végső Queensrÿche bulik.
Úgy érzem, készen állok továbblépni, és valami teljesen új dolgot csinálni. A jelenlegi helyzet pedig egy nagyszerű kiindulási pont mindehhez. Már alig várom!"

Tate július végén indul búcsúturnéra. Az énekes - akinek részvételével négy Grammy-jelölést és több mint 20 millió eladott lemezt tudhat maga mögött a banda - 'Queensrÿche Starring Geoff Tate - The Farewell Tour' elnevezésű észak-amerikai körúttal búcsúzik a Queensrÿche névtől.

A turnéra május 2-tól lehet jegyeket váltani. Íme a plakát és a teljes koncert-lista:

Júl. 30 - Hermosa Beach, CA - Saint Rocke
Júl. 31 - San Juan Capistrano, CA - The Coach House
Aug. 01 - El Cajon, CA - Sycuan Casino
Aug. 02 - Las Vegas, NV - House of Blues
Aug. 03 - Agoura, CA - The Canyon Club
Aug. 07 - Fresno, CA - Strummer’s
Aug. 08 - Vacaville, CA - Theatre Deville
Aug. 09 - Morgan Hill, CA - Downtown Amphitheater
Aug. 12 - Nashville, TN - Music Marathon Works
Aug. 13 - Raleigh, NC - Lincoln Theatre
Aug. 14 - Charlotte, NC - The Chop Shop
Aug. 15 - Wilmington, NC - Ziggy’s By The Sea
Aug. 16 - Winston-Salem, NC - Ziggy’s
Aug. 17 - Atlanta, GA - Center Stage
Aug. 19 - Dallas, TX - Trees
Aug. 20 - San Antonio, TX - Aztec Theatre
Aug. 22 - Tucson, AX - Rialto Theatre
Aug. 23 - Scottsdale, AZ - Talking Stick Resort
Aug. 24 - Albuquerque, NM - Sunshine Theater
Aug. 26 - Salt Lake City, UT - The Depot
Aug. 28 - Wichita, KS - The Cotillion
Aug. 30 - Bolingbrook, IL - Tailgaters

Ez a banda a Queensrÿche Starring Geoff Tate néven adja a leköszönő koncerteket - a turné-felállás ugyanaz lesz, mint a 'Frequency Unknown' album esetében.

Tate és felesége, Susan - aki korábban a Queensrÿche menedzsere volt - 2012 júniusában nyújtotta be a banda nevére és brand-jére vonatkozó jogi pert a bíróságon. Ebben az áll, hogy Tate a névért cserébe kifizeti Eddie Jackson (basszusgitáros), Michael Wilton (gitáros) és Scott Rockenfield (dobos) minden vállalt ingóságát a Queensrÿche által fémjelzett cégekben. Wilton-ék ekkor ellen-perelték a Tate-családot, Geoff "kreativitást akadályozó erőszakos viselkedése" és Susan "megkérdőjelezhető üzleti gyakorlatai" miatt. A Fellebbviteli Bíróság ekkori elnöke, Carol A. Schapira elmodása szerint "semmi indok nincs arra, hogy Mr. Tate ne kaphatná meg a neki járó javakat" abban az esetben, ha "talál maga mellé új bandatagokat".

A Geoff Tate vezette Queensrÿche a banda egykori (1998-2001) gitárosával Kelly Gray-jel, Randy Gane billentyűssel, Robert (Quiet Riot, Hurricane) és Rudy Sarzo (Ozzy, Quiet Riot, Whitesnake, Dio) gitárosokkal, valamint Simon Wright (AC/DC, Dio, Rhino Bucket) dobossal működött. Ezen formáció első, és ezen a néven egyetlen albuma, a tavaly év végén megjelent 'Frequency Unknown' az első héten 5,500 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 82. helyén végzett.
Az eredeti Queensrÿche zenészei - Michael Wilton, Eddie Jackson, Scott Rockenfield és Parker Lundgren - 2012. májusában jelentették be, hogy egy új projektet hoznak létre Rising West néven, La Torre (Crimson Glory) énekessel. A csapat azóta szintén kiadott egy önálló albumot 'Queensrÿche' néven és címen. A lemez - melyről bővebben ITT írtunk - a 2013 június végi megjelenés első hetében 13,500 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard 23. helyén végzett.

***

Friss hír, hogy az immáron egyetlen Queensrÿche április 26-án a Columbia-i M3 Rock Fesztiválon lépett fel. Ennek felvételei itt láthatók:


Megszületett a végleges döntés a QUEENSRŸCHE nevét illetően - Friss infók Geoff Tate búcsúturnéjáról; az ex-énekes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás