Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Gúnyos jegyzet került elő a néhai Kurt Cobain pénztárcájából


2014-04-30

A Seattle-i Rendőrség közzétett egy eddig eltitkolt, furcsa jegyzetet, amit Kurt Cobain halálának helyszínén találtak, a zenész pénztárcájában.

A cetli a Nirvana frontember akkori feleségére, Courtney Love-ra tesz gúnyos megjegyzéseket, egy keresztény házassági eskü kiparodizálása formájában: "Te, Kurt Cobain fogadod-e törvényes feleségedül Courtney Michelle Love-ot (...) még akkor is, ha ő egy szajha, ki megcsapolja minden pénzed, majd dohányra és paráználkodásra használja azt..."

A jegyzetet a San Francisco külvárosában elhelyezkedő Phoenix Hotel papírtömbjének egy darabjára írták. Ez az írás szöges ellentétben van azzal a feltételezett búcsúlevéllel, melyben Cobain egy "empátiával és becsvággyal teli istennőnek" minősíti Love-ot.

A rendőrség 20 évvel Cobain halála után nemrég kezdte újra kivizsgálni az esetet. Habár a zenész holttestét 1994. április 8-án találták meg Seattle-beli otthonában, a pletyka azóta sem került megcáfolásra, miszerint a legendás énekes valójában három nappal korábban hunyt el. Összeesküvés-elméleket keringtek világszerte, mondván Cobain-t meggyilkolták; a nyomozók viszont mindeddig lezártnak tekintették az ügyet.

Az újonnan nyilvánosságra került fotók szintén nem mutatnak újabb bizonyítékot vagy csavart az ügyben; mindössze tisztább képet festenek a halál körülményeiről. A szoba, ahol Cobain meghalt egy szék kivételével teljesen üres volt; a helyszínen egy búcsúlevelet és egy heroin-készletet találtak a nyomozók. Az új fotók nyomán azonban kiderült, hogy Cobain pénztárcája, cigarettás doboza és egyéb személyes tárgya is a földön hevert.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a Seattle-i Kiro 7 TV szerint, a rendőrség négy tekercs filmet talált az archívumban - ezeket az elmúlt 20 évben figyelmen kívül hagyták. A felvételeket a King Megyei Sheriff Hivatal dolgozta fel egy fotó-laborban "magasfokú biztonsági körülmények között". Mint kiderül, ezen képek sokkal tisztább módon mutatják be a halál helyszínét; azonban a helyszínelők mégis úgy döntöttek, nem indítanak újabb vizsgálatot.


Gúnyos jegyzet került elő a néhai Kurt Cobain pénztárcájából
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás