Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Doug Aldrich gitáros 11 év után távozik a WHITESNAKE-ből


2014-05-10

David Coverdale énekes elmondása szerint, "szólókarrierjének jövőbeni építése végett" döntött úgy Aldrich, hogy 11 év után elhagyja a Whitesnake-et. A gitáros ezt megcáfolta...

Aldrich elmondta: "Köszönöm testvéremnek, David-nek ezt az őrületes futamot!! Megannyi dal, turné és projekt kovácsolt minket össze, és inspirált jómagamat is. De elsősorban az elkötelezett Whitesnake-kórusnak és az összes rajongónak szeretnék köszönetet mondani; mivel Ti mindig is rendkívülien bántatok velem. Megtiszteltetés volt Nektek zenélni a Whitesnake-ben! Szeretlek Titeket, hamarosan találkozunk! Hatalmas hála Nektek a véget nem érő támogatásért!
"Nem tudom, honnan és miért indult a szólókarrieremmel kapcsolatos pletyka, de ez így nem igaz, mivel jelenleg semmi tervem nincs etekintetben. Egyelőre annyi a tény, hogy többé nem vagyok benne a Whitesnake-ben és David Coverdale bandájában. Szólni fogok Nektek (a lehető leghamarabb) arról, amire készülök, de addig is kérlek Titeket, várjatok még. Nem sokára brutális bátyámmal [David Coverdale] közösen is kiadunk egy közleményt".

Aldrich a Whitesnake legutóbbi két albumán, a 2008-as 'Good To Be Bad' korongon, és a 2011-es 'Forevermore'-on zenélt; emellett számos koncert-kiadványon is megtalálható az ő neve; ilyen a tavalyi 'Made In Japan' és a 'Made In Britain/The World Records'.

Az idén 50 éves Aldrich a Lion zenekarban kezdte pályafutását, 1985-ben - velük három nagylemeze jelent meg, valamint a legendás Transformers film egyik betétdalát is ezen banda színeiben írta. Karrierje később a szintén a Lion tagjaiból alakult Bad Moon Rising együttesben folytatódott - ezen színekben is három nagylemez, és számos single került kiadásra. A gitáros később a Dio-banda tagja lett - ő zenélt a 2002-es 'Killing The Dragon' albumon.
Aldrich az évek során több neves előadó lemezén is vendégszerepet kapott; ilyen például Tim 'Ripper" Owens, Mark Boals, Marco Mendoza, Michael Sweet, Lita Ford, a House Of Lords, a Hurricane; valamint egyik legutóbbi közreműködése Lady Gaga 2013-as 'Artpop' albumán volt fellelhető.
Doug mindeddig három szólóalbumot adott ki: az első, a 'Highcentered' 1994-ben, a második 'Electrovision' 1997-ben, a harmadik 'Alter Ego' pedig 2001-ben látott napvilágot - ezek többnyire instrumentális albumok. Egyik akutális megmozdulása a saját alapítású Burning Rain együttes tavaly megjelent harmadik lemeze, az 'Epic Obsession' volt.


Doug Aldrich gitáros 11 év után távozik a WHITESNAKE-ből
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás