Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DOWN - előkelő Billboard-helyezést ért el az új EP


2014-05-21

Philip H. Anselmo és bandája a Nodferatu's Lair stúdióban vette fel új lemezét, ami 'Down IV - Part Two' címmel jelent meg május 13-án, saját gondozásban. Íme az első heti eladási adatok:

Az EP-ből több mint 10,000 példány fogyott egy hét alatt; ezzel a lemez a 200-as Billboard-lista előkelő 23. helyén végzett.
A 2012 szeptemberében megjelent 'Down IV Part I - The Purple EP' ezzel szemben az első héten 12,000 példányban kelt el az USA-ban - ez akkoriban a Billboard 35. helyét eredményezte.

A 'Down IV - Part One' régóta várt folytatása lesz a Down történetében az első lemez, amin Kirk Windstein gitáros nem szerepel [kiválásáról bővebben ITT írtunk] - helyére érkezett Bobby Landgraf, a banda korábbi hangtechnikusa.
"A tagcsere ellenére, elég furcsa hallani, hogy a dalok még mindig tiszta Down-módra szólnak' - mondta Pepper Keenan másod-gitáros. "Bobby és mindig is együtt dolgoztunk; nem csak fizikálisan, de mentálisan is. És ezen a lemezen is szemtől szemben állunk egymással".

Egy előzetes kritika szerint, a Down új lemeze tele van a banda védjegyeinek számító "súlyos riffekkel, blues-os csipetekkel, ütős-dobtémákkal és hipnotikus énekkel"... Vagy ahogy Anselmo korábban fogalmazott: "Ember, az az érzésem, hogy ez tiszta Black Sabbath. Ha nem Black Sabbath, akkor nem tudom, mi... de mindenképpen valami régi Sabbath-vénájú heavy metal-ra emlékeztető dolog; mint a '80-as évek eleji Witchfinder General / Saint Vitus-éra. Tisztára ilyen érzésem van az új anyagtól; ez a vibrálás... ez Sabbath, ember. Sabbath és a jó öreg Sabbath-imitáció. Alapjában véve a Down is erre épül: a Black Sabbath-ra, és a Black Sabbath-tal fertőzött bandákra, mint a Witchfinder General és a Saint Vitus."

A frontember Lousiana-beli házi stúdiójában rögzített 'Down IV - Part Two' az alábbi tracklistával és a lent látható borítóval jelenik meg, a saját alapítású Down Records jóvoltából:

01. Steeple
02. We Knew Him Well
03. Hogshead/Dogshead
04. Conjure
05. Sufferer's Years
06. Bacchanalia

A banda a megjelenés napján bemutatta a 'We Knew Him Well' című szám hivatalos videoklipjét - ez a lenti lejátszón megtekinthető.

Immáron teljes egészében is elérhető a lemez anyaga; mégpedig a lenti SoundCloud-lejátszó segítségével.

A Down május 2-án indult észak-amerikai lemezbemutató turnéra, a Black Label Society és a Devil You Know társaságában. Ennek keretében a banda headlinerként lép fel a május 24-i Austin-i Rock The Heart rendezvényen, melyet a néhai Mike Scaccia [Ministry] emlékére szerveznek.


DOWN - előkelő Billboard-helyezést ért el az új EP
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás