Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Rob Dukes "elkeseredett" az EXODUS-szal való szakítás miatt, de ugyanakkor "hálás" az elmúlt 9 esztendőért


2014-06-10

Az Exodus távozó énekese, Rob Dukes az alábbi közleményt adta:

"Hálás vagyok az elmúlt 9 esztendőért. Rengeteg tapasztalatot szereztem, miközben körbe turnéztam a világot. Korábban csak egy átlagos srác voltam, de egy nagyon szerencsés fajta, aki egy legendás bandától kapott ajánlatot, bármiféle énekesi tapasztalat híján. Eleinte még izgaultam, de aztán sikerült beilleszkednem; aztán tapasztalatot szereztem album-rögzítésből is. Életem hatalmas fejezete volt mindez. A különválás elkeserített, de még mindig ott van a másik bandám, a Generation Kill; így a jövében erre tudok koncentrálni. Másik szenvedélyem a versenyautók tunningolása, így hamarosan felépítek egy olyan járművet, amivel a Baja 1000 futamon versenyezhetek. Aztán ott van a másik szerelmem, a motorozás - hamarosan teljes egészében bejárom ezt a csodálatos országot... Szóval ez lesz életem következő fejezete."

Dukes 2005 januárjában érkezett az Exodus-ba, Steve "Zetro" Souza helyére, aki 2004 szeptemberében rúgtak ki. Rob négy Exodus albumon énekelt - 'Shovel Headed Kill Machine' (2005), 'The Atrocity Exhibition... Exhibit A' (2007), 'Let There Be Blood' (2008), 'Exhibit B: The Human Condition' (2010) -; mindemellett működteti Generation Kill projektjét is.

Dukes kiválását június 8-án jelentette be az Exodus. A banda azóta meg is találta utódját az egykori frontember, Steve "Zetro" Souza személyében.
"Mint egységes banda nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mivel Rob Dukes 9 éven keresztül volt az énekesünk. Iránta csakis szeretetet és tiszteletet tudunk mutatni; valamint a legőszintébb hálánkat a kemény munkáért, amit utóbbi albumainkba belefektetett. A jelenlegi állás szerint azonban mindeannyian egyetértettünk abban, hogy szükséges változtatni a dolgokon; ezért egyhangúan amellett döntöttünk, hogy ismét Steve Souza üdvözöljük köreinkben!".

A manapság a feltörekvő Hatriot zenekarral foglalatoskodó Zetro ezt megelőzően, első körben 1986-tól 1993-ig, majd 2002-től 2004-ig volt az Exodus énekese. Jelenlegi visszatéréséről így nyilatkozott: "Életem nagy részét az Exodus köreiben töltöttem - ez a vér bennem van; és az, hogy az elmúlt 10 évben nem voltam a banda tagja, még nem jelenti azt, hogy elvesztek a kölcsönhatások. Nagyon izgatott vagyok!".

Gary Holt, az Exodus gitárosa / elsőszámú dalszerzője később elmondta, hogy a Dukes-tól való megválás, és Zetro újra-alkalmazása "a banda történetének legnehezebb döntése volt".
"Megadatott nekem az a szerencse, hogy láthattam Rob-ot, amint egy ismeretlen gitár-technikusból egy csodálatos énekes és frontemberré válik. Az előtte álló jövő igazán fényes, ez biztos - itt nincs vége: a világ rengeteget fogja még látni őt, ezt le merem fogadni..." - mondta a gitáros.

Az Exodus tagjai nemrég vonultak be egy észak-kaliforniai stúdióba. A csapat 10. stúdióalbumát a legendás Andy Sneap produceli.

Rob Dukes nemrégiben a NY's Patch.com magazinnak adott interjút az Exodus új nagylemezével kapcsolatban: "Új lemezünk nagyon gyors anyag lesz, erős punk rock-os beütéssel, habár a legutóbbi kiadványaink inkább voltak epikus metal művek, hosszabb dalokkal. Az új nóták azonban rövidebbek és kicsit gyorsabbak... teljes más lesz tehát ennek a lemeznek a feeling-je. De az biztos, hogy kiváló anyag lesz!".

Gary Holt az alábbi közleményt adta a lemezzel kapcsolatban: "A dob-témák már szinte teljes egészében le vannak tudva - minden szuper-faszául halad. Tom (Hunting, dobos) egyszerűen gyilkolja hangszert! Eddigi legjobb dob-témáinkat sikerült a napokban felvennünk - simán pusztít a hangzás. Már csak egyetlen nóta, és néhány B-oldalas dal van hátra; aztán egyeztetjük a dolgokat és jöhetnek a gitárok. Alig várom már, hogy hozzátehessem az én részem ehhez a szörnyeteghez! Olyan kemény lesz a lemez, hogy az már egyáltalán nem vicces! Nem is lehetnénk elégedettebbek magunkkal."

Souza a hírek szerint június 11-én, szerdán vonul stúdióba a lemez ének-témáinak rögzítése végett.

További infók az új lemezről és annak felvételeiről hamarosan...


Rob Dukes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás