Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MY DYING BRIDE - visszatért Calvin Robertshaw gitáros


2014-06-10

A brit doom metal veteránok "helyrehozhatatlan különbözőségek" okán megváltak Hamish Glencross gitárostól. Az ő posztját ezentúl az egykori tag, Calvin Robertshaw tölti be.

A tagcsere nem befolyásolja a banda három, idén nyárra tervezett fesztivál-fellépését (június 13. - Dánia, Copenhell; július 25. - Szlovénia, Metaldays; augusztus 9. - Csehország, Brutal Assault), viszont ezeken a koncerteken átmenetileg Robb Philpotts hangtechnikus fog gitározni.

Robertshaw visszatéréséről így nyilatkoztak a My Dying Bride tagjai: "Calvin az egyik olyan zenész, aki annak idején hozzásegítette a My Dying Bride-ot ahhoz, hogy a mai, végleges alakját felvegye. Kiválása a mára rendkívül sikeres '34.788% Complete' album után mindannyiónkat megrendített; most azonban sikerült meggyőznünk őt arról, hogy itt a helye; és vele a siker elkerülhetetlen. Érzésünk szerint a My Dying Bride ismét stabil lábakon áll. Nagyon izgatottak vagyunk a jövőbeni kilátások miatt, pláne így, hogy a doom metal zene ismét összekovácsolt minket.
Új nagylemezünk befejezésén már Calvin-nel közösen fogunk dolgozni - a felvételeket év végére tervezzük. A dalszerzői munka ezúttal a megszokottnál lassabban halad; ettől függetlenül már nagyjából hét nótánk van, ami teljes formájában készen áll. Nyilván mindannyian izgatottan figyeljük majd, Calvin mit tesz hozzá a zenénkhez, ezért már tűkön ülünk a stúdiózás miatt, melynek helyszínéül ezúttal a kísérteties Academy központot választottuk. Ezt követi majd a Futureworks Stúdió, ahol valószínűleg már csak a vokál-témákat kell befejeznünk; de ezt majd meglátjuk...
Szívünk mélyéről szeretnénk köszönetet mondani minden régi és új támogatónknak - a továbbiakban egy sokkal erősebb My Dying Bride-ot ígérünk Nektek".

A csapat 2013. május 17-én adta ki legutóbbi EP-jét, a 'The Manuscript' című albumot. A 'The Manuscript' - melyről bővebben ITT írtunk - négy új, exkluzív dalt tartalmaz, mely "27 percen keresztül repíti a hallgatót egy sötét utazáson".

My Dying Bride egyik utóbbi koncertjét 2013. október 26-án a bukaresti Turbohalle-ban adta. Ennek felvételei itt láthatók:


MY DYING BRIDE - visszatért Calvin Robertshaw gitáros
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás