Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Franckensteina Strataemontanus' címmel jelenik meg a CARACH ANGREN hatodik albuma - itt az első új dal, a 'Monster'!


2020-03-11

A holland szimfónikus black metal banda 2020. május 29-én adja ki 6(66). stúdiólemezét, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

A horror műfaj holland mesterei visszatérnek eddigi legerősebb albumukkal: a 'Franckensteina Strataemontanus' egy vérengző történet, mely egy Conrad Dippel nevű meggyötört lélekről szól, Mary Shelly legendás regénye, a Frankenstein mintájára alapozva.

A Carach Angren felvonultatja minden jellegzetes zenei témáját és effektjét ezen az albumon. Védjegyes gitár-témáik keverednek nyers dallamokkal és gonosz hangképekkel, melyek csodálatos kontrasztot képeznek a dúsgazdag billenytű-játékkal és a magasztos nagyzenekari kompozíciókkal karöltve. Az a tény, hogy a banda billentyűs-zongoristája, Clemens "Ardek" Wijers dalszerzői munkáját felbérelte a Lindemann két tagja, Till Lindemann (Rammstein) és Peter Tägtgren (PAIN), már önmagában elárulja, milyen kivételes tehetséggel állunk szemben, és mire kell számítanunk az új stúdiólemezen. Ennek egy másik bizonyítéka Seregor egyedülállóan nyers és durva énekhangja, valamint Namtar könyörtelen és erőteljes dobolása. A maga módján az új album minden egyes dala fénypontnak nevezhető - összességében pedig egyszerűen ragyog a 'Franckensteina Strataemontanus' című alkotás!

A Carach Angren a kezdetekben különféle szellem-történeteket és paranormális eseményeket mesélt el - főként a 2004-es, 'The Chase Vault Tragedy' című demó-lemezén. Ezt követte első hivatalos kiadványuk, az 'Ethereal Veiled Existence' című EP (2005), ami csak felvezetője volt a 2008-as 'Lammendam' nagylemeznek. A holland banda mindvégig letisztult víziókkal állt elő: sötét, barok stílusú metalzenéjüket rendre különböző horrorisztikus koncepciókkal vértezik fel. Második teljes értékű stúdiólemezük, a 'Death Came through a Phantom Ship' (2010) anyagával élőben is bemutatkozott a csapat Európa nagyszínpadain; a harmadik, 'Where the Corpses Sink Forever' (2012) című album promóciójával pedig Amerika partjait is elérték; és ott sem volt megállás... Ezzel az albummal - dalszövegek tekintetében - némileg "megkomolyodott" a banda; lévén az alapvető horror-sztorik mellett elsősorban a háború borzalmairól szóltak dalaik. Ezt a vonalat vitték tovább a következő, negyedik nagylemezzel, ami 'This Is No Fairytale' címmel jelent meg 2015-ben. Ezen a lemezen a Grimm-testvérek híres népmeséje, a Jancsi és Juliska elevenedett meg "sötét", egyben valóságos formában, mivel ezekkel a dalokkal a gyermekbántalmazás és a családon belüli erőszak globális problémáira hívta fel a figyelmet a banda. Legutóbbi nagylemezük, a 'Dance and Laugh Amongst the Rotten' (2017) pedig újonanni visszatérés volt a gyökerek irányába; lévén ebben az esetben is egy sajátos, kitalált koncepciót építettek ki; mégpedig egy lány köré, aki "túl sokat játszik az Ouija-táblával" .

A Carach Angren 2020-ban tehát visszatér egy ‘Franckensteina Strataemontanus’ nevezetű szörnyeteggel, ami egy újabb teátrális black metal-mestermű, meglehetősen intenzív formában előadva. Az album alább látható borítóját Stefan Heilemann készítette. Íme a mű és a tracklista:

01. Here in German Woodland (01:35)
02. Scourged Ghoul Undead (05:38)
03. Franckensteina Strataemontanus (03:03)
04. The Necromancer (04:08)
05. Sewn for Solitude (03:52)
06. Operation Compass (06:00)
07. Monster (03:33)
08. Der Vampir von Nürnberg (06:00)
09. Skull with a Forked Tongue (05:56)
10. Like a Conscious Parasite I Roam (08:16)
11. Frederick’s Experiments (02:40) [bónusz track]

Alább elérhető az első hivatalos album-előzetes:

Az első nyilvános dal- és klip-premier, a 'Monster' lentebb elérhető. "A 'Monster' könyörtelen betekintést nyújt album koncepcionális történetébe. A dalt egy hátborzongató szöveges videó kíséri, amit Tamara Llenas készített, Stefan Heilemann túlvilági lemerzborítója nyomán" - közölte a banda.

A lemezbemutató koncertekről és az albumról bővebb infók a Carach Angren Facebook-oldalán találhatók.


'Franckensteina Strataemontanus' címmel jelenik meg a CARACH ANGREN hatodik albuma - itt az első új dal, a 'Monster'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás