Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

CARACH ANGREN - hallagsd végig a 'Franckensteina Strataemontanus' albumot!


2020-06-27

A holland szimfónikus black metal banda 2020. június 26-án adta ki 6(66). stúdiólemezét, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

A horror műfaj holland mesterei visszatértek eddigi legerősebb albumukkal: a 'Franckensteina Strataemontanus' egy vérengző történet, mely egy Conrad Dippel nevű meggyötört lélekről szól, Mary Shelly legendás regénye, a Frankenstein mintájára alapozva.

A Carach Angren felvonultatja minden jellegzetes zenei témáját és effektjét ezen az albumon. Védjegyes gitár-témáik keverednek nyers dallamokkal és gonosz hangképekkel, melyek csodálatos kontrasztot képeznek a dúsgazdag billenytű-játékkal és a magasztos nagyzenekari kompozíciókkal karöltve. Az a tény, hogy a banda billentyűs-zongoristája, Clemens "Ardek" Wijers dalszerzői munkáját felbérelte a Lindemann két tagja, Till Lindemann (Rammstein) és Peter Tägtgren (PAIN), már önmagában elárulja, milyen kivételes tehetséggel állunk szemben, és mire kell számítanunk az új stúdiólemezen. Ennek egy másik bizonyítéka Seregor egyedülállóan nyers és durva énekhangja, valamint Namtar könyörtelen és erőteljes dobolása. A maga módján az új album minden egyes dala fénypontnak nevezhető - összességében pedig egyszerűen ragyog a 'Franckensteina Strataemontanus' című alkotás!

A Carach Angren a kezdetekben különféle szellem-történeteket és paranormális eseményeket mesélt el - főként a 2004-es, 'The Chase Vault Tragedy' című demó-lemezén. Ezt követte első hivatalos kiadványuk, az 'Ethereal Veiled Existence' című EP (2005), ami csak felvezetője volt a 2008-as 'Lammendam' nagylemeznek. A holland banda mindvégig letisztult víziókkal állt elő: sötét, barok stílusú metalzenéjüket rendre különböző horrorisztikus koncepciókkal vértezik fel. Második teljes értékű stúdiólemezük, a 'Death Came through a Phantom Ship' (2010) anyagával élőben is bemutatkozott a csapat Európa nagyszínpadain; a harmadik, 'Where the Corpses Sink Forever' (2012) című album promóciójával pedig Amerika partjait is elérték; és ott sem volt megállás... Ezzel az albummal - dalszövegek tekintetében - némileg "megkomolyodott" a banda; lévén az alapvető horror-sztorik mellett elsősorban a háború borzalmairól szóltak dalaik. Ezt a vonalat vitték tovább a következő, negyedik nagylemezzel, ami 'This Is No Fairytale' címmel jelent meg 2015-ben. Ezen a lemezen a Grimm-testvérek híres népmeséje, a Jancsi és Juliska elevenedett meg "sötét", egyben valóságos formában, mivel ezekkel a dalokkal a gyermekbántalmazás és a családon belüli erőszak globális problémáira hívta fel a figyelmet a banda. Legutóbbi nagylemezük, a 'Dance and Laugh Amongst the Rotten' (2017) pedig újonanni visszatérés volt a gyökerek irányába; lévén ebben az esetben is egy sajátos, kitalált koncepciót építettek ki; mégpedig egy lány köré, aki "túl sokat játszik az Ouija-táblával" .

A Carach Angren 2020-ban tehát visszatért egy ‘Franckensteina Strataemontanus’ nevezetű szörnyeteggel, ami egy újabb teátrális black metal-mestermű, meglehetősen intenzív formában előadva. Az album alább látható borítóját Stefan Heilemann készítette. Íme a mű és a tracklista:

01. Here in German Woodland (01:35)
02. Scourged Ghoul Undead (05:38)
03. Franckensteina Strataemontanus (03:03)
04. The Necromancer (04:08)
05. Sewn for Solitude (03:52)
06. Operation Compass (06:00)
07. Monster (03:33)
08. Der Vampir von Nürnberg (06:00)
09. Skull with a Forked Tongue (05:56)
10. Like a Conscious Parasite I Roam (08:16)
11. Frederick’s Experiments (02:40) [bónusz track]

Alább elérhető az első hivatalos album-előzetes:

Az első nyilvános dal- és klip-premier, a 'Monster' lentebb elérhető. "A 'Monster' könyörtelen betekintést nyújt album koncepcionális történetébe. A dalt egy hátborzongató szöveges videó kíséri, amit Tamara Llenas készített, Stefan Heilemann túlvilági lemerzborítója nyomán" - közölte a banda.

Újonnan megjelent a 'Der Vampir von Nürnberg' dal szöveges videója, amit így kommentáltak a tagok: "Büszkén mutatjuk be a 'Der Vampir von Nürnberg' című számot, ami soron következő albumunk egyik tétele. E dal története mellékszálon kötődik az album hátborzongató koncepciójához- Üdvözlet egy kegyetlen gyilkos és egy nekrofil vámpír vad, okkult világában!".

A harmadik single-dal, az 'Operation Compass' alább érhető el. "Az 'Operation Compass' dal a második világháborúbeli Észak-Afrikába repíti vissza a hallgatókat. A brit haderőket arra kötelezték, hogy Dippel kék festékét használják a kútvizek szennyezésére, hogy ezzel is bebiztosítsák magukat visszavonulás idején. Ez a történet Frankenstein vára révén köthető az új album koncepciójához; lévén itt nőtt fel Johann Konrad Dippel, az orvos. Hallgassátok és nézzétek ezt a fenomenális szöveges videót, amit ezúttal is Tamara, az Aimed & Framed munkatársa készített!".

Itt pedig végighallgatható a teljes album:

Az album limitált változatainak "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A lemezbemutató koncertekről és az albumról bővebb infók a Carach Angren Facebook-oldalán találhatók.


CARACH ANGREN - hallagsd végig a 'Franckensteina Strataemontanus' albumot!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás