Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Észak-amerikai turnéval tér vissza King Diamond


2014-06-24

A legendás dán heavy metal zenész megerősítette a régóta keringő pletykákat: a tavalyi sikeres európai turné után, bandája idén ősszel visszatér Észak-Amerikába!

A turné október 11-én veszi kezdetét Atlantában, és november 8-án ér véget a texasi Austin-ban, a Fun Fun Fun Fest-en. A körút alkalmából egy limitált példányszámban elkészített King Diamond-mellény is megjelenik - ezt a SHOWstubs.com fan-klub oldalán lehet elő-rendelni, június 24-től. A koncertekre a jegyértékesítés június 27-én indul.

A King Diamond-banda Észak-Amerikában a legendás felállással turnézik: a névadó frontember mellett Andy La Rocque (gitár), Mike Wead (gitár), Hal Patino (basszusgitár) és Matt Thompson (dobok) lesz a zenekar tagja.

Íme a dátumok és állomások:

Okt. 11 - Atlanta, GA - Center Stage
Okt. 13 - Silver Spring, MD - The Fillmore
Ock. 14 - New York, NY - Best Buy Theatre
Okt. 16 - Worcester, MA - Palladium
Okt. 17 - Montreal, QC - Olympia
Okt. 18 - Toronto, ON - The Sound Academy
Okt. 19 - Pittsburgh, PA - Stage AE
Okt. 21 - Chicago, IL - The Vic Theatre
Okt. 22 - St. Louis, MO - The Pageant
Okt. 24 - Denver, CO - Paramount Theatre
Okt. 26 - Salt Lake City, UT - The Complex
Okt. 28 - Seattle, WA - The Moore Theatre
Okt. 30 - San Francisco, CA - The Warfield
Okt. 31 - Los Angeles, CA - The Wiltern
Nov. 01 - Las Vegas, NV - House of Blues
Nov. 03 - Tucson, AZ - Rialto Theatre
Nov. 05 - Houston, TX - House of Blues
Nov. 06 - Dallas, TX - House of Blues
Nov. 08 - Austin, TX - Auditorium Shores (Fun Fun Fun Fest)

Az előzenekarok kilétét hamarosan bejelentik.

A dán zenész - egy hatéves szünet után  2012 nyarán tért vissza a metal színtérre: abban az évben számos európai fesztiválon fellépett. Ezt követően, decemberben aláírt egy három lemezre szóló szerződést a Metal Blade Records kiadóval.

King Diamond (eredeti nevén: Kim Bendix Petersen, 1956. június 14., Dánia) énekes, aki a Mercyful Fate, majd szólózenekara, a King Diamond együttes frontembereként vált ismertté. Énekstílusának jellegzetessége, hogy sokszor magas falsetto hangot használ.
18 évesen kezdte zenei pályafutását a dán heavy rock zenekar Brainstorm gitárosaként. 1976-tól már énekelt a Black Rose nevű hard rock együttesben. Már a Black Rose-ban elkezdte kialakítani később jellegzetessé vált teátrális, horror-ihlette előadásmódját. 1980-ban elhagyta a csapatot és csatlakozott a punkot játszó Bratshoz, ahol megismerkedett három másik zenésszel (Hank Shermann, Michael Denner, Timi Hansen), akikkel még ugyanebben az évben megalakították a Mercyful Fate heavy metal zenekart, mely sátánista szövegvilágával és King Diamond extrém színpadi megjelenésével az 1980-as évek elején nagy hatással voltak a black metal stílusra. 1985-ben, a 'Don't Break the Oath' album turnéját követően a Mercyful Fate feloszlott.
King saját nevén hozott össze új zenekart, amelybe a gitáros Denner és a basszusgitáros Hansen is követte őt. Az együttes dobosa Mikkey Dee (ex-Don Dokken, Motörhead), míg szólógitárosa Andy LaRocque lett. Az új csapatban a Mercyful Fate örökségét vitték tovább több dallammal és a sátánista szövegeket elhagyva, komplett horrorsztorikat feldolgozó albumokkal. A King Diamond sikerei ellenére 1992-ben a Mercyful Fate is újjáalakult. 1999-ig párhuzamosan készültek King Diamond és Mercyful Fate lemezek, majd King ismét pihenőre küldte korábbi csapatát és azóta is szólókarrierjére koncentrál. Legutóbbi lemezük 2007-ben jelent meg 'Give Me Your Soul… Please' cimmel. A banda működése az elmúlt években többek közt azért szünetelt, mert King szívműtéten esett át, és hosszú ideig lábadozott.


Észak-amerikai turnéval tér vissza King Diamond
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás