Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elindult a MÖTLEY CRÜE búcsúturnéja - debütált az új dal


2014-07-03

Július 2-án, szerdán, a Michigan-i Grand Rapids-ben kezdetét vette a legendás glam banda utolsó turnéja. A Van Andel Arénában megrendezett koncertről az MLive.com oldalon az alábbiképpen számoltak be:

"A koncert során, a harmadik nóta után adódott egy 10 perces szünet, mivel Tommy Lee dobos eltörte lábdobjának felső részét. A helyreigazítás után folytatódott a buli, ám az 'On With The Show' az eredeti terv szerint egybe lett volna olvasztva a 'Too Fast For Love'-val, de a banda itt egy kicsit belegabalyodott a dolgokba. Egy újabb rövid szünet után újrakezdték, bár Nikki Sixx basszusgitáros láthatóan ideges volt, és Vince Neil is zavartnak tűnt. Aztán Mick Mars gitáros is észrevett némi problémát a monitorokkal és a gitár-hangosítással, szóval újabb és újabb technikai szünetek, a közönség soraiból pedig fujjolások követték egymást a koncerten". A teljes beszámoló és a fotók az MLive.com oldalon érhetőek el.

A koncert szettlistája így nézett ki:

01. Mutherfucker Of The Year
02. Wild Side
03. Primal Scream
04. Same Ol' Situation (S.O.S.)
05. Looks That Kill
06. On With The Show
07. Too Fast For Love
08. All Bad Things Must End (új dal)
09. Guitar Solo
10. Smokin' In The Boys' Room (Brownsville Station feldolgozás)
11. Without You
12. Saints Of Los Angeles
13. Anarchy In The U.K. (Sex Pistols feldolgozás)
14. Too Young To Fall In Love
15. Drum Solo
16. Shout At The Devil
17. Don't Go Away Mad (Just Go Away)
18. Live Wire
19. Dr. Feelgood
20. Girls, Girls, Girls
21. Kickstart My Heart

Ráadás:
22. Home Sweet Home (B-színpad)

Rajongói felvételek a koncertről lentebb láthatók.

Nikki Sixx basszer, a technikai problémák ellenére az alábbiakat írta egy online közleményben: "Kezdetét vette egy kibaszott őrült hullámvasút, ami a Mötley Crüe-t hivatott elbúcsúztatni a csúcsok csúcsán. Az előkészületek már egy évvel ezelőtt elindultak annak érdekében, hogy a leghatalmasabb show-val tudjunk szolgálni Nektek. Szerintem ez a koncert tökéletesen bizonyítja azt, hogy mennyire szélsőségesek vagyunk. Az 'All Bad Things' című új szám nagyszerűen beilleszkedett a rajongói kedvencek és az ős-klasszikusok közé. Ez a turnéigazán pozitív vibrálással indult, és mivel egy valódi ünnepről van szó, mi magunk is keményebben nyomjuk a dolgot, mint valaha. Azt is nagy megtiszteltetés, hogy maga Alice Cooper az előzenekarunk. El sem tudnék képzelni faszább szettet ennél!".

A Mötley Crüe január 28-án, kedden adott hivatalos sajtótájékoztatót Los Angeles-ben, a július elején indult búcsúturnéval kapcsolatban. A legendás glam rockerek ezen a konferencián ügyvédjük jelenlétében tettek esküt, hogy - amint 2014-es 72 állomásos észak-amerikai és 2015-ös európai búcsúturnéjuk véget ért - soha nem fog egyikőjük sem a Mötley Crüe név alatt színpadra lépni.

Egy friss interjúban, Vince Neil énekes elmondta a zenekar jövőjét illetően: "A bandának nincs vége. A Mötley Crüe egy üzlet, aminek több része van: ott vannak például a ruházati termékek, de ott van maga a zene, és ott vannak a turnék. Mi csak a turné részéről mondunk le; zenét ettől függetlenül - különböző formában, de Mötley Crüe néven - továbbra is fogunk írni; ugyanúgy, ahogy újabb ruházati termékek is lesznek a jövőben. Mi csak annyit mondtunk, hogy nem fogunk turnézni többet; ennyire egyszerű az egész".

Vince Neil a januári sajtókonferencia után arról a döntésről beszélt, ami a Mötley Crüe "feloszlatásához" vezetett 30 év aktivitás után: "Itt az ideje. Ennyi az egész. Maradnál inkább a topon, és később eltűnnél? Hát persze, hogy nem. Természetesen, szólóbandámmal továbbra is fogok Mötley-dalokat énekelni, és lemezeket kiadni. Emellett Nikki-nek is megvan a saját munkája a rádióban - Tommy Lee pedig DJ szeretne lenni. Hát, meglátjuk, mit hoz a jövő...
Már néhány évvel ezelőtt elkezdtünk beszélni a dologról. Nem szerettünk volna olyan zenekar lenni, ahol mindössze egy eredeti tag marad, és belép majd valamelyikőnk testvére, vagy ilyesmi... végképp nem. Ezt szerettük volna; a csúcson abbahagyni, mint a négy alapítótag alkotta Mötley Crüe; és ennek fényében fenntartani örökségünket".

A Mötley Crüe Final Tour elnevezésű észak-amerikai búcsúturnéján Alice Cooper a sztárvendég - ez az első (és egyben az utolsó) alkalom, hogy a Crüe és a legendás "sokk-rocker" egy színpadra áll.

Neil jelenlegi álláspontjának ellenére - mint arról legutóbb beszámoltunk -, a Mötley Crüe április végén bejelentette, hogy utolsó nótáját rögzíti, melynek címe 'All Bad Things Must End' lesz.
A csapat végső (?) felvételének stúdiós változatát az a James Michael (Nikki Sixx basszusgitáros Sixx: A.M. bandájának énekese) produceli, aki a Crüe utolsó 'Saints Of Los Angeles' albumának társ-szerzője, mixere és hangtechnikusa volt. Michael a következőket nyilatkozta nemrégiben: "Mint azt mindannyian tudjuk, a Crüe hamarosan szögre akasztja a kalapot. Így ez az utolsó dal egy hatalmas jelentőségű megrendelés. Mindent tökéletesen kell csinálnunk annak érdekében, hogy méltó legyen az ünnep. Eddig kiválóan haladunk ennek irányában; Tommy-val [Lee, dobos] néhány napon belül fogom felrögzíteni a dob-témákat. Szóval egy igazán rendkívül és nagyszerű nótáról van szó..."
Az 'All Bad Things Must End' stúdiós változata hamarosan debütál...


Elindult a MÖTLEY CRÜE búcsúturnéja - debütált az új dal
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás