Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Visszautasították Tim Lambesis kegyelmi kérelmét


2014-07-19

Az As I Lay Dying frontemberét - akit bérgyilkos felbérlése miatt tartóztattak le tavaly májusban - május 16-án ítelték 6 év börtönbüntetésre. A zenész ügyvédje nemrégiben fellebbezett...

Lambesis és alperes hivatalnokai azzal a kéréssel fordultak a bírósághoz, hogy csökkentsék a kiszabott börtönbüntetés idejét annyi nappal, amennyit a zenész háziőrizetben töltött, az ítéletre várván.

Carlos Armour bíró július 18-án, pénteken döntött az ügyben: ezt a fellebbezést csak akkor vitathatták volna meg, ha Lambesis óvadékát időben letették volna. A bíró emellett abban is pontosított, hogy Lambesis nem általános háziőrizetben volt, csak megfigyelés alatt tartották; tehát ebben az esetben sem érvényes az alperesek kérelme.

Lambesis-t 2013. május 7-én, San Diego-i idő szerint délután 2-kor vették őrizetbe egy Oceanside-beli Barnes & Noble könyvesboltban. A vád azt állította, Lambesis egy konditeremben valakivel arról beszélgetett, hogy azt szeretné, ha felesége halott lenne. Tim később találkozott is a magát bérgyilkosnak kiadó titkosügynökkel, aki megkérdezte tőle, hogy valóban szeretné-e, ha a feleségét megölné; ő erre így válaszolt: "Igen, szeretném". Lambesis ekkor egy $1,000-t valamint a részletes leírást tartalmazó borítékot nyújtott át az ügynöknek, benne egy fotóval a feleségéről, a nő lakcíméről, házának kapu-kódjáról, valamint a gyilkosság lehetséges időpontjairól (vagyis amikor otthon tartózkodik a nő, a gyerekek pedig Tim-nél vannak). Mint később kiderült, a zenész által felbérelt ügynök a rendőségi titkosszolgálnál dolgozott...

Lambesis letartóztatása után 24 napot ült egy helyi börtönben, mielőtt kifizették részére a 2 millió dolláros óvadékot. Ezt követően, 2013 júniusától a 2014 májusi ítéletig a zenészt, szülei kaliforniai házában tartották GPS-monitoros megfigyelés alatt.

A 2014. május 16-i, San Diego-i Fellebbviteli Bíróságon lebonyolított tárgyaláson jelen voltak Lambesis As I Lay Dying-beli bandatársai, Nick Hipa, Phil Sgrosso és Josh Gilbert is. A 6 év szabadságvesztés ítéletét Judge Carlos Armour bíró mondta ki. Ő rendelte el a zenész feleségének, Maggan-nek és három örökbefogadott etiópiai gyermeiknek 10 évnyi rendőrségi védelmét.

A 33 éves zenész bűnössége már a februári tárgyalások alatt bebizonyosodott. Az újabb perre az énekes ügyvédje nem készült semmilyen előre meghatározott alkuval; ami azt jelenti, hogy a vád és a bíró a neki tetsző ítéletet hozta meg: a zenész így maximum 9 év börtönbüntetést, plusz 4 év feltételest szabadságvesztést kaphatott. Lambesis mindeddig szabadlábon védekezhetett, mivel az óvadék letétbe volt helyezve számára.

A meghallgatáson felszólalt Meggan családja és maga a nő is - édesapja, Mike Murphy elmondta, hogy a továbbiakban is fél lánya orgyilkosságától: "Tudjuk, hogy a börtön egy kiváló alibi egy olyan ember számára, aki mindenképpen szeretné végrehajtani terveit. Tim-et csak a pénz érdekli; bár az egyetlen problémája az, hogy elkapták".
Meggan a következőket mondta: "A nevem mindeddig Meggan Lambesis volt. Két évvel ezelőttig teljes mértékben ehhez a férfihoz voltam elkötelezve. Ám ő hirtelen rendkívül veszélyessé vált - olyan törékenynek éreztem magam a társaságában, mint egy papírfecni, amit bármikor elfújhat a szél". A nő azt is elárulta, hogy Tim letartóztatása előtt egy nappal egy üzenetet kapott tőle, melyben a három adoptált gyermek adószámát kéri, mondván "jobb lesz elvarrni minden szálat".

Tim felszólalásakor elsírta magát; megküzdött a szavakkal, de az alábbiakat elmondta: "Mély bűntudatot érzek". Korábban egyébként azt is bevallotta: "A szteroidok használata sok mindenre hatással volt az életemben, de már nem jelentek semmilyen veszélyt Meggan-ra..."

Az ügyről legutóbb ITT számoltunk be.

Lambesis egykori bandatársai - Jordan Mancino dobos, Nick Hipa és Phil Sgrosso gitárosok, valamint Josh Gilbert basszer - Shane Blay énekessel (korábban az Oh, Sleeper zenekar szólógitárosa) állt össze; közösen alapították meg a Wovenwar zenekart (erről ITT írtunk), akik szeptember 28-án, európai turnéjuk keretében, az In Flames és a While She Sleeps társaságában Budapestre is ellátogatnak.


Visszautasították Tim Lambesis kegyelmi kérelmét
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás