Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt Alice Cooper egykori gitárosa, Dick Wagner


2014-07-31

Július 8-án légzési problémák miatt szállították kórházba a gitárost. Július 30-án légzés-elégtelenség okán hunyt el Wagner, 71 éves korában.

A gitáros, halálát megelőzően a Scottsdale Healthcare Shea Gyógyászati Központban feküdt két héten keresztül, mivel az orvosoknak helyre kellett hozni szív-artériáinak működését. Wagner szívműtétje után az orvosok szerint, vérének áramlása immáron 30%-kal gyorsabb lett, de az operáció során súlyos tüdő-fertőzés lépett fel. A zenészt folyamatos megfigyelés alatt tartották.

"Szomorú szívvel és mély bánattal jelentjük, hogy Dick Wagner itt hagyta ezt a világot. Dick-nek hatalmas szíve volt; és talán pont ez okozott neki megannyi problémát - pedig tele volt szeretettel, zenével és élettel. Kreativitásának és szenvedélyének öröksége itt lesz velünk az idők végezetéig, zene és szavak formájában. Dick rendkívül termékeny volt; nem csak a hátrahagyott zenéje tekintetében, de lelkének határtalan energiában is. Sokat küzdött, de a végén a teste már nem bírta fenn tartani a szellemét, ezért eltávozott közülünk. Dick 2013-ban azt mondta: 'Szeretet van a levegőben; vegyetek mély lélegzetet'. Zárjátok mélyen szívetekbe Dick tanácsát, és vegyetek észre minden csodálatos dolgot a világban, még akkor is, ha néha kegyetlennek és igazságtalannak tűnik minden" - olvasható a közlemény Wagner honlapján.

Wagner - aki Alice Cooper legnagyobb slágereinek ('School's Out', 'Hey Stoopid', stb.) társ-szerzője; valamint a KISS 'Destroyer' és az Aerosmith 'Get Your Wings' albumának is fontos résztvevője - 2007-ben is átesett egy hasonló műtéten. Az ezt követő felépülés öt éven keresztül tartott, de ezután a gitáros visszatért a zenéléshez.

Egykori bandatársa, Alice Cooper az alábbi nyilatkozatot tette: "Bár tudjuk, hogy elkerülhetetlen, még sem számítunk soha arra, hogy egy közeli barát vagy társ eltávozik közülünk. Dick Wagner és én rengeteget nevettünk, miközben írtuk a különféle slágereket. Ő egy pótolhatatlan ember. Gitár-játéka és dalszerzői tehetsége többé nem fog megmutatkozni, de az biztos, hogy kevés olyan zenésztársam volt, akivel ennyire élveztem a közös munkát, mint vele.
Rádiós slágereim nagy része Dick Wagner nevéhez köthető. Nem csak színpadi fellépésekhez, de stúdiós munkákhoz is. Legsikeresebb single-dalaim olyan nóták voltak, melyeket Dick Wagner-rel közösen írtam. Sőt, a 'Welcome To My Nightmare' nagy részét is... Igazi mágia alakult ki köztünk. Képes volt mindig megtalálni a megfelelő akkordot, ami pontosan illett ahhoz, amit én csináltam.
Mindig azt hisszük, hogy a barátaink itt lesznek velünk az idők végezetéig; így Dick halála váratlan sokként és hatalmas veszteségként ért engem, a rock 'n' rollt és a családot
".

A gitáros 2012 januárjában adta ki önéletrajzi könyvét, 'Nem csak a nők véreznek: Jegyzetek egy rockzenész szívéből' címmel. A mű elején maga Alice Cooper előszavai olvashatók.


Elhunyt Alice Cooper egykori gitárosa, Dick Wagner
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás