Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a SLIPKNOT 'The Negative One' dalának hivatalos videoklipje! - Már tervben van az új single is


2014-08-06

A Slipknot visszatérő videoklipjét a banda egyik alapítója / ütőse, M. Shawn "Clown" Crahan rendezte. Íme a 'The Negative One' kisfilmje:

"Az emberek nem tudják, mire számíthatnak tőlünk; és mi pont ezt szeretnénk elérni" - mondta Corey Taylor énekes az új dal kapcsán. "Jelenleg az a legjobb az egészben, hogy a 'The Negative One' nem is az első single az új albumról - mindössze csak egy ajándék a rajongóknak; lévén szerettük volna, ha hallanak belőle egy kis ízelítőt. Az első single néhány héten belül jelenik meg; az viszont teljesen más: sokkal dallamosabb, de sötétebb és erőteljesebb is. Megőrülnek majd az emberek, ha meghallják.
Persze a 'The Negative One' is tele van lélekkel. Tetszik, hogy mindenki hasonlóan vélekedik erről a nótáról: örülnek a ténynek, hogy közeleg az új Slipknot album; plusz bejön nekik az old-school találkozása a new-school-lal. Egyértelműen érezhető rajta a korai anyagaink őrülete, de ugyanakkor az is elmondható, hogy történt némi evolúció. Márpedig nekünk tényleg ez volt vele a célunk.
Emlékeztek, hogy azt mondtam, hogy az új anyag kiváló keveréke az 'Iowa' és a 'Vol. 3' stlusának... na, valóban erről van itt szó
". 

A 'The Negative One' dal várhatóan a Slipknot visszatérő, ötödik nagylemezén kap helyet, ami ősszel jelenik meg, a Roadrunner kiadó jóvoltából. A Slipknot új albuma az első lesz a 2008-as 'All Hope Is Gone', valamint Paul Grey basszusgitáros halála és Joey Jordison dobos tavaly év végén bejelentett kiválása óta. Corey Taylor frontember korábban a Hard Drive című rádióműsorban beszélt arról, milyen érzés volt új lemezt rögzíteni két korábbi kulcsfigura hiányában: "Érdekes volt. Előre tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Tisztában voltunk azzal, hogy most először indulunk neki egy feltérképezetlen területnek, így sokat kellett gondolkoznunk, mi legyen a következő lépés. Ennek a kulcsa Jim [Root, gitáros] és Clown [Shawn Crahan, ütős] volt - ők azok, akik tudták, mit kell tenni. Átvették a stáfétabotot, és közösen a helyükre tették a dolgokat. Szóval mire bevonultunk a stúdióba, már minden zenei sablon készen állt számunkra".

Taylor tehát az új Slipknot lemez irányzatát a banda 2001-es 'Iowa' és 2004-es 'Vol. 3: (The Subliminal Verses)' albumának "kiváló keverékeként" jellemezte: "Kitűnő melódiáink vannak, és megvan az új anyagnak az a 'Vol. 3'-as művészi irányzata, plusz az 'Iowa' brutalitása. Az emberek elvesztik majd az eszüket, ha meghallják".

Egyelőre még nincs az albumnak hivatalos megjelenési dátuma, de Taylor a következőket nyilatkozta: "Jelenleg októberi megjelenéssel számolunk, mivel nagyjából a Knotfest*-tel egyidőben szeretnénk kiadni. Az biztos, hogy elkészült egy nagyon fasz borító hozzá, amiért Shawn volt a felelős. Készen állunk tehát... Az elkövetkezendő hetekben forgatunk egy videoklipet az első hivatalos single-dalhoz: ez a 'The Devil In I' lesz. Jelenleg tényleg csak ennyit tudok mondani, mivel most még a keverés zajlik. Szóval van még néhány nóta, amit le kell keverni, maszterizálni, de aztán hamar összeáll az egész egy stabil anyaggá; és akkor majd bejelenthetjük a megjelenés dátumát is".

A Slipknot az elmúlt hetekben frissítette internetes oldalait, melyeken megjelentek az első vizuális ízelítők a lemezhez. Mindez INNEN érhető el.

A csapat vélhetően megtalálta új dobosát is; mégpedig Jay Weinberg (Madball, Against Me!) személyében. A 23 éves Jay - aki a Bruce Spingsteen bandájából ismert Max Weinberg fia - legutóbb a betegsége miatt távol levő Kjetil Gjermundrod-ot helyettesítette a Kvelertak észak-amerikai turnéján. Slipknot-os részvétele egyelőre még nem hivatalos. Taylor egy friss interjúban az alábbiakat közölte: "A rajongóknak egy kicsit még várniuk kell az új albumcím és az új dobos kilétét illetően. Méltányosságból még egy kicsit titkolózunk - hagyjuk, hogy a zene magáért beszéljen. Nem szeretnénk, hogy miközben az emberek hallgatják a zenénket, valami mással foglalkoznának. Szóval bízzatok bennünk: amikor eljön a megfelelő idő megkapjátok a válaszokat, méghozzá sajátos módon".

* A Slipknot bejelentette azt is, hogy 2014. október 24. és 26. között a kaliforniai San Bernardino-ban rendezik meg a második Knotfest-et. Az Iowa-beli banda a három estéből kettőn (más-más szettel) headlinerként fog koncertet adni a rendezvényen. A fesztiválon a további fellépők lesznek: Five Finger Death Punch, Of Mice & Men, Danzig, Anthrax, Killswitch Engage, In This Moment, Hellyeah, Suicide Silence, Miss May I, Testament, stb.
Habár a banda a Knotfest-et november 15-én és 16-án Japánban is megrendezi, Taylor-ék addig nem akarnak további koncert-dátumokat bejelenteni, amíg teljes egészében el nem készül az új album, és le nem záródik minden kötelező promóciós tevékenység.

További hírek hamarosan...


Itt a SLIPKNOT 'The Negative One' dalának hivatalos videoklipje! - Már tervben van az új single is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás