Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ABYSMAL DAWN - itt az új dal, a 'Soul-Sick Nation'!


2020-03-15

A modern death metalista Abysmal Dawn hamarosan megjelenteti ötödik nagylemezét.

Az Abysmal Dawn 2020. április 17-én adja ki frissen elkészült, ötödik nagylemezét, 'Phylogenesis' címmel, a Season Of Mist kiadó jóvoltából. Az új albumot Charles Elliott hangnmérnök producelte és keverte, Mike Bear társaságában, a Tastemaker Audio stúdió falai között. A maszterizálást Tony Lindgren végezte el, a svédországi Fascination Street Stúdióban.

Az Abysmal Dawn friss közleménye így szól: "Hivatalosan is elkészültünk 5-ös számú albumunkkal! Elég hoszú idő telt el azóta, hogy új dalokat adtunk ki, de most úgy érezzük, valami igazán különlegeset sikerült megalkotnunk. Rengeteg idő, munka és megpróbáltatás vezetett idáig, de most büszkén jelenthetjük, hogy megszületett a végeredmény! Nem mellesleg a rajongók is egyet fognak velünk érteni abban, hogy ez a lemez megérte a várakozást. Zenei tekintetben minden eddiginél szélsőségesebbre vettük a formát, de ugyanakkor meghagytunk minden elemet, ami miatt az emberek az Abysmal Dawn-t szeretik. Most pedig veszünk egy nagy levegőt, mert 2020 februárjában visszatérünk a színpadokra is, hogy még tovább terjeszhessük sajátos, mizantróp extrém metal zenénket a világban".

"Az album címe, a 'Phylogenesis' (fīlōˈjenəsəs) egy biológiai fajfejlődésre utal. Ezt pedig le lehet vetíteni bandánk fejlődéstörténetére, valamint az emberiség - negatív értelemben vett - evolúciójára egyaránt. Dalszövegek tekintetében egy koncept-albumról van szó, aminek középpontjában a modern társadalom emberekre gyakorolt hatása áll. A 'Hedonistic' című számot konkrétan Maslow szükséglet-piramisa ihlette; vagyis az a tény, hogy a valódi boldogságot a cél felé vezető szándék határozza meg, nem pedig az anyagi javak".

A 'Phylogenesis' alább látható borítóját Par Olofson készítette. Íme a mű és a dallista:

01. Mundane Existence
02. The Path Of The Totalitarian
03. Hedonistic
04. A Speck In The Fabric Of Eternity
05. Coerced Evolution
06. True To The Blind
07. Soul-Sick Nation
08. The Lament Configuration
09. Flattening Of Emotions (Death cover)

A 'Hedonistic' című szám szöveges videója - amit az Aimed And Frame stábja készített - alább elérhető, ízelítőképpen az album előrendeléséhez.

Újonnan megjelent a 'The Path Of The Totalitarian' című szám 360 fokban forgatható videoklipje, valamint a "szuper-kemény és ultra-ritmusos" 'Soul-Sick Nation' audiója is (ez utóbbi dalban három gitárszóló hallható: egyet a banda eredeti pengetőse, Vito Petroni, kettőt pedig Fredrik Folkare [Unleashed, Firespawn] ad elő):

Az Abysmal Dawn februárban Észak-Amerikában turnézott, a legendás Vader előzenekaraként, a Hideous Divinity és a Vitriol társaságában.

Az Abysmal Dawn legutóbbi, negyedik nagylemeze, az 'Obsolescence' 2014. október 2-én jelent meg, a Relapse Records jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.


ABYSMAL DAWN - itt az új dal, a 'Soul-Sick Nation'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás