Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DRAGONFORCE - itt a Johnny Cash feldolgozás, a 'Ring Of Fire'!


2014-08-07

A brit power metal banda augusztus 18-án adja ki új nagylemezét, a 'Maximum Overload'-ot. Erről került bemutatásra az egyik tétel, a klasszikus 'Ring Of Fire' feldolgozása.

Az új albumon első alkalommal lesz hallható egy feldolgozás a Dragonforce-tól. Erről Sam Totman gitáros így beszélt: "A legutolsó ausztrál turné előtt a menedzserünk felvetette az ötletet, hogy milyen izgalmas lenne feldolgozni valamit az új lemezre. Ez olyasvalami, amit korábban teljesen kizártunk, nem is gondoltunk rá. Mivel ekkor éppen söröztünk, minden bandatag leírt három dalt, amit utána összevetettünk, csak a móka kedvéért. Én elsőnek Johnny Cash 'Ring Of Fire'-ját írtam; és ez nagyon tetszett a többieknek - így tehát ezt Dragonforce-izáltuk fel".
A dal lentebb meghallgatható.

A Dragonforce augusztus 18-án megjelenő 'Maximum Overload' albuma esetében a banda immáron másodjára stúdiózik új énekesével, Marc Hudson-nal, aki a 2011 júliusi csatlakozás óta 32 országban, több mint 100 bulit adott a bandával, beleértve egy Iron Maidennel közös aréna-turnét, valamint egy lemezbemutató headliner koncertkörutat is.

Hudson az alábbiképpen beszélt bandája új, 'Maximum Overload' című lemez irányzatával kapcsolatban: "Talán csak azért mondom, mert én szerepelek rajta... de az utolsó két Dragonforce album teljesen más, mint az ezeket megelőző kiadványok. Ettől függetlenül mindig van egy formula, amit követünk, mivel egy bizonyos műfajon belül mozgunk - legyen ez a dallamos speed metal. Szóval nem állhatunk le, nem játszhatunk lassú témákat. Ezen az új albumon viszont Jens Bogren volt a producerünk: ő egy svéd fickó, aki olyan bandákkal dolgozott korábban, mint a Symphony X és az Opeth. Az ő munkája nyomott hagyott a mi anyagunkon is. Plusz, ezúttal basszusgitárosunk, Frédéric Leclercq is nagy mértékben hozzájárult a dalszerzéshez... Mindennek köszönhetően igazán sok friss löketet kapott a zenénk; mondhatni sokkal keményebb lett. Ott van például a legutóbb megjelent single-dalunk, a 'The Game', vagy akár a friss demónk, amit a Metal Hammer részére készítettünk, a 'Defenders' - ezeken kicsit érezhető a thrash-es beütés; márpedig ez elsősorban Fred-nek és Jens-nek köszönhető, valamint az ő hatásaiknak. Tehát attól függetlenül, hogy egy adott műfajhoz vagyunk kapcsolva, képesek vagyunk ezen kívül is mozogni, és itt-ott megváltoztatni a témákat és a hangzást. Az új albummal tehát új irányzatok jöttek: a klasszikus Dragonforce-féle power metal mellé beékelődtek a thrash-elemek... és igen, némi progresszív beütés is".

Az Örebro-beli Fascination Street Stúdióban rögzített album producelését tehát Jens Bogren [Opeth, Amon Amarth, Katatonia, Soilwork] végezte. A Dragonforce történetében ez az első alkalom, amikor "külsős" producer segédkezik a munkálatoknál, mivel eddig a banda tagjai látták el a produceri feladatokat.

"A Jens-szel közös munka egy különböző perspektívát és különböző hangzásbeli dinamikát ad a daloknak" - mondta Herman Li gitáros. "Korábban mindig a saját stúdiónkban készültünk; most viszont Svédországban - ezáltal sikerült még jobban koncentrálnunk. Jens megcsinálta a dolgát; ő tényleg nem tudja, mi az a szabadnap!"
"A lemez borítóját és címét napjaink folyamatos információ-áradata inspirálta. Egy repülőtér várótermében ültünk, amikor észrevettük, hogy körül vagyunk véve TV-képernyőkkel, információs monitorokkal és hirdetésekkel. Majd körülnéztünk, és láttuk, hogy senki sem szól egy szót sem, mindenki csak a tablet-ét, a laptopját vagy a mobiltelefonját nézi. Ebből nincs menekvés; ez komplett információ-túladagolás!"

A 'Maximum Overload' megjelenik sztenderd CD, sztenderd digitális változatban, valamint speciális kiadásban, öt bónusz track-kel és egy bónusz DVD-vel, illetve bakeliten is. Az albumon több meglepetés is helyet kap; ilyen lesz például a Trivium frontembere, Matt Heafy vendégszereplése. Az egyik vele közös dal, a 'Defenders' demó-változata a lenti lejátszón meghallgatható. A másik Heafy vendégszereplésével készült nóta, a 'The Game' pedig immáron hivatalos videoklip formájában is elérhető - ez lentebb megtekinthető.

A Dragonforce nemrégiben dobost is váltott: Dave Mackintosh helyére az egykori BrainDamage / Kill Ritual ütős, Gee Anzalone érkezett. Az olasz származású Anzalone egy dob-tanár, aki a milánói Zeneakadémián végzett - "ezzel tovább bővíti a Dragonforce multinacionális tagjainak rendkívüli tehetségét".

Dave Mackintosh kiválásának oka az volt, hogy a jövőben szeretne elsőszámú kedvencével, a progresszív rock műfajjal foglalkozni.
"Hosszas gondolkodás után én voltam az, aki búcsút intett, mivel szeretnék egyetlen igazi szerelmemmel, a progresszív rockkal foglalkozni. A világ legjobbjait kívánom a srácoknak - jómagam is alig várom, hogy megjelenjen a 'Maximum Overload' album, mert szerintem ez lesz a Dragonforce eddigi legfantasztikusabb anyaga! Köszönet mindenkinek, aki a turnék, a koncertek és a lemez rögzítése során támogatott engem - nélkületek nem jutottam volna el idáig!" - nyilatkozta a leköszönő dobos.

Herman Li, a banda gitárosa elmondta: "Nagyon sok mindenen átmentünk Dave-vel közösen; köszönök neki mindent, amit az évek során hozzátett a Dragonforce-hoz barátként és zenészként egyaránt. Csakis a legjobbakat tudjuk neki kívánni új projektjét illetően".

dragonforcemaximumoverloadcd


DRAGONFORCE - itt a Johnny Cash feldolgozás, a 'Ring Of Fire'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás