Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Visszatért a színpadra a MORDRED - felvételek az Oakland-i koncertről


2014-08-19

A '80-as évek végének egyik legnépszerűbb funk-metal csapata idén augusztus végén indul brit 'reunion' körútra. Ekkor jelenik meg a banda új kislemeze, a 'The Baroness' is.

A brit turnét megelőzvén, a banda egy "bemelegítő" koncertet adott augusztus 16-án, a kaliforniai Oakland-ben. Ennek felvételei lentebb láthatók.

A csapat nemrégiben létrehozott egy Indiegogo-kampányt; ezzel kívánták fedezni a soron következő brit turné, a vadonatúj dalokat tartalmazó kislemez, valamint egy 'reissue'-sorozat és egy DVD kiadásának költségeit. Mindezen kiadványok augusztus 11-én jelentek meg: a single a 'The Baroness' címet viseli, az 1991-es londoni, Marquee-beli teltházas koncert felvételét tartalmazó DVD pedig az 'In This Live' címet kapta.

"Régen történt már minden... de múlt nyáron ismét együtt jammeltünk San Francisco-ban; és nagyszerűen éreztük magunkat! Pláne amikor megtudtuk, hogy mekkora rajongótáborral rendelkezünk... na akkor már nem is volt kérdés a dolog. Miért ne állhatnak újra össze, és turnézhatnánk egy jó nagyot?! Ennek érdekében elindítottuk ezt a kampányt, hogy fedezni tudjuk a repülőjegyek, a benzin és a szállás költségeit. Plusz, új dalokat is írtunk! Ki szerettük volna adni ezt a kislemezt, illetve újra meg akartuk jelentetni munkásságunk összesalbumát! Aki támogatott minket, nem marad ki a jóból: kézzel írott dalszövegek, egyedi csengőhangok, Skype-leckék, exkluzív póló, pulóverek, sapkák, és egy speciális bakelit ütötte a markát a segítőkész rajongóknak. Hatalmas köszönet!!! Hamarosan találkozunk!!!" - közölte korábban a banda.

A "funky-s beütésű metal banda" 1989-ben adta ki első lemezét, a 'Fool's Game'-et, ami elsősorban még a thrash műfajba volt sorolható. Második albumuk, a '91-es 'In This Life' már jóval színesebbre sikeredett; így kialakult a banda végleges stílusa. A '92-es 'Vision' EP megjelenése után Scott Holderby énekes kivált az együttesből - helyére érkezett Paul Kimball; vele készült a '94-es 'The Next Room', ami ismét újabb szintekre emelte a zenekar hangzását, és a műfaj egészét.

A Mordred tagjai:
Scott Holderby - ének
James Sanguinetti - gitár
Danny White - gitár
Arthur Liboon - basszusgitár
Aaron "Pause" Vaughn - billenytűk, vokál 
Jeff Gomes - dobok


Videó: Visszatért a színpadra a MORDRED - felvételek az Oakland-i koncertről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás