Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szívroham következtéban elhunyt az egykori SURVIVOR énekes, Jimi Jamison


2014-09-02

A legendás Rocky-film 'Burning Heart' című betétdalának előadója 63 éves korában vesztette életét.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Jamison holttestére fia talált rá hétfő (szeptember 1.) hajnalban. A halál oka: szívroham.

Jamison az 'Eye Of The Tiger' slágerrel befutott, legendás Survivor zenekar énekese volt 1984-től 1988-ig. Az ő hangja hallható a '84-es 'Vital Signs', az '86-os 'When Seconds Count' és a '88-as 'Too Hot To Sleep' albumokon. Az énekes 2000-ben csatlakozott ismét a bandába - második körben hat éven keresztül vezette a zenekart.

"A mai napon, Memphis-i otthonában elhunyt a híres előadó, a Survivor énekese, Jimi Jamison" - közölte a család ügyvédje, Jeff Ward. "Jimi jóbarátja volt mindenkinek, akit ismert. Szerető apa, nagyapa és egy olyan személy volt, aki minden embert nagyra becsült. A család szeretné kérni a magánsféra tiszteletben tartását ebben a nehéz időszakban. A szimpátia-tüntetések helyett inkább az lenne a családtagok kívánsága, hogy mindenki támogassa Jimi kedvenc alapítványát, a St. Jude's Children's Kutatóintézetet".

Amerika egyik legkiválóbb énekeseként számontartott Jamison - Survivor-ban töltött ideje mellett - tagja volt a Target és a Cobra zenekaroknak is; valamint az utóbbi időben nevezetes volt szólókarrierjéről is.

Jamison korábban a ZZ Top és Joe Walsh háttér-énekeseként dolgozott - Billy Gibbons például őt nevezte az előbbi nagyedik tagjának. Jimi legismertebb performanszai közé tartozik a 'Rocky IV' című film 'Burning Heart' klasszikusa (ami a Billboard single-lista 2. helyén debütált), a 'High On You' (8. hely) és a 'The Search Is Over' (4. hely). Szólókarrierje 1991-ben vette kezdetét; ekkor jelent meg 'When Love Comes Down' című albuma, amit a '99-es 'Empires' követett (ezen a lemezen kapott helyett Jamison 'Baywatch'-hoz rögzített betétdala, az 'I'm Always Here'). Jimi 2008-ban állt ismét össze egykori Survivor-beli bandatársával, Jim Peterik-kel, aki producere és dalszerzője volt az énekes nagysikerű 'Crossroads Moment' albumának, melyet követően több nagyszabású európai turné került lebonyolításra. Jamison utolsó szólóalbuma 2012-ben látott napvilágot, 'Never Too Late' címmel.

 


Szívroham következtéban elhunyt az egykori SURVIVOR énekes, Jimi Jamison
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás