Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NEONFLY - harmadik albumuk kiadására készülnek a brit metalisták; itt az új dal, a 'This World Is Burning' videoklipje!


2019-07-19

A londoni power metalista Neonfly együttes május végén mutatta be első új single-dalát, amihez most videoklip is készült.

A Neonfly az évek során egy sajátos stílust fejlesztett ki: alapjában véve power metalról van szó, de emellett zenéjükben fontos szerepet játszik a dallamos hard rock és az AOR műfaj, valamint a progresszív hatások is. A Willy Norton énekes, Frederick Thunder gitáros, Paul Miller basszer és Dec Brown dobos alkotta formáció debütáló lemezét számtalan szaklap illette dícsérő szavakkal - első körben a Classic Rock magazin figyelt fel a srácokra: "Ezek a fiatalok igazán hitelesen és eredeti módon játsszák a klasszikus rockzenét. Megállíthatatlan energiájuk olyan legendás státuszra váró műveket eredményezett, mint a felejthetetlenül fogós refrénekkel rendelkező 'Broken Wings', 'Ship With No Sails' és 'Morning Star'". A Powerplay magazinban pedig így írtak a csapatról: "A tradícionális gitár-munka és a közép-tempós dob-játék teszi élvezhetővé, sőt szívmelengetővé a Neonfly AOR-dallamait, ami minden generáció számára kellemes kikapcsolódás".

A londoni power metalista Neonfly együttes 'Strangers In Paradise' címmel adta ki legutóbbi, második nagylemezét, 2014 decemberében. A banda előző albumának producelését ezúttal a népszerű hangtechnikus, a Pink Cream 69 és a Unisonic basszusgitárosa, Dennis Ward végezte. A felvételek a frankfurti Hofa Stúdióban zajlottak. Míg a banda 2011-es bemutatkozó albuma a Rising Records szárnyai alatt jelent meg, a 'Strangers In Paradise' már egy neves kiadó, az Inner Wound Records gondozásában került forgalomba.

A Neonfly tagjai négy éven keresztül írták következő, harmadik lemezük dalait. A banda ezidő alatt többek közt olyan neves fesztiválokon lépett fel, mint a brit Download, Bloodstock és a cseh Masters Of Rock (itt ismerkedtek meg Dennis Ward-dal 2012-ben); olyan nagy kaliberű előadók társaságában, mint Alice Cooper, a Magnum, a H.E.A.T., a Dragonforce, a Sonata Arctica, a Pagan's Mind, a Gamma Ray és a Freedom Call. Az új, harmadik anyag nagyrésze ezen turnék alkalmával született.

A harmadik, 'The Future, Tonight' című Neonfly album a neves Romesh Dodangoda (Motörhead, Bullet For My Valentine, Funeral For A Friend, Bring Me The Horizon, stb.) producer társaságában született meg. Az új lemez várhatóan 2019 legvégén jelenik meg.

Hangzás tekintetében ezúttal "jóval modernebb, korszerűbb megközelítéssel" látta el a dalokat a banda; egyúttal "zenei szempontból rengeteget fejlődtek". Frederick Thunder gitáros / dalszerző elmondta: "Az volt a célom, hogy ez az album egyfajta művészi kinyilatkoztatás legyen, ami totális mértékben meghatározza mindazt, amiről a Neonfly szól. Azzal a szándékkal vágtam bele magam a dalszerzésbe, hogy valami modernebbet, korszerűbbet alkossak, némileg eltávolodván klasszikus / tradícionális metalzenei gyökereinktől, kialakítván egy új hangzást, ami zeneileg izgalmas, művészileg lebilincselő. Egy olyan albumot akartunk tehát letenni az asztalra, ami megállja a helyét a mai színtéren, és a jelenkorra reflektál, mind dalszövegi, mind muzikális szempontból".

Változás a korábbiakhoz képest, hogy a Neonfly új dobost vett be soraiba, Dec Brown személyében. Dec immáron 2016 óta turnézik a csapattal, de mostantól hivatalosan is ő a Neonfly dobosa. Ezen felül Andy Midgley gitáros távozott a felállásból; így a banda azt a döntést hozta, hogy a jövőben négytagúként működik tovább (a koncerteken turné-gitárosokkal egészülnek).

A 'The Future, Tonight' album első ízelítője a 'This World Is Burning' című szám, ami május 24-én jelent meg single formájában, július 19-én pedig videoklipen. A Frederick és Willy Norton énekes által szerzett nóta dalszövegét tekintve napjaink politikai / szociális válságával foglalkozik; zeneisége szemszögéből pedig "tele van erős attitűddel, és felállítja a hidat a banda első két lemeze, valamint a 'The Future, Tonight' album között". A single itt rendelhető meg.


NEONFLY - harmadik albumuk kiadására készülnek a brit metalisták; itt az új dal, a 'This World Is Burning' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás