Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szeptemberben jelenik meg a FLYING COLORS nevezetű prog-rock szupergroup harmadik albuma


2019-06-05

A Mike Portnoy (ex-Dream Theater) dobos, és Steve Morse (Deep Purple) gitáros által alapított Flying Colors bejelentette, hogy új, 'Third Degree' című albuma 2019 szeptemberében jelenik meg, a Mascot Records jóvoltából.

A Dave LaRue (basszusgitár), Neal Morse (billentyűk, vokál), Casey McPherson (ének, gitár) jóvoltából kiteljesedett Flying Colors 'Third Degree' című albuma a 2014-ben megjelent 'Second Nature' című albuma és a 2012-ben megjelent debütáló lemez folytatása lesz. Ezen előző kiadványokat szinte minden neves kritikus és szaklap az egekig magasztalt; ami nem is csoda, mivel Bill Evans producer egy valódi virtuózokból álló dalszerző csapatot válogatott össze. A Classic Rock magazin olyan legendás előadók műveihez hasonlította, mint a The Doors, a The Beatles vagy Frank Sinatra. 2012 végén egy nagyszabású, hatalmas sikereket elért turnét is lebonyolított a Flying Colors (ezt foglalta össze a 2013 októberében megjelent 'Live In Europe' című koncert-kiadvány).

2018 elején - attól függetlenül, hogy a Flying Colors minden tag számára csak egy mellék-projekt - a banda nekilátott második albumának összeállításához. A folyamat több mint másfél éven keresztül tartott - Portnoy-ék szabadidejükben a Skype segítségével osztották meg egymással ötleteiket. Az új anyag felvételei két részben zajlottak: első körben Neal Morse, majd később Portnoy saját, otthoni stúdiójában. A csapat ezúttal úgy döntött, saját producelésben készíti el az anyagot, de hangtechnikusként részt vett a Flying Colors ötletéért felelős Evans is.

"A zenei irányzatot sosem vitattuk meg" - mondta Portnoy. "Csak azt csináltuk, ami jött belőlünk. Az, hogy ezúttal nem volt konkrét producerünk, csak még nagyobb szabadságot adott a daloknak".
"Ezt a lemezt megannyi színes réteg övezi" - tette hozzá Steve Morse. "Minél többet hallgatod, annál többet fogsz hallani. Ez egy olyan album tehát, amit folyamatosan hallgatni kell".

Hamarosan közzéteszik a 'Third Degree' album további részleteit...

A Flying Colors nem mellesleg a nyár és az ősz folyamán több európai / észak-amerikai koncertet is lebonyolít. Erről bővebb infókat itt lehet találni.


Szeptemberben jelenik meg a FLYING COLORS nevezetű prog-rock szupergroup harmadik albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás