Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Április-május folyamán Észak-Amerikában turnézik a NIGHTWISH


2014-09-23

A Tuomas Holopainen billentyűs által vezérelt szimfónikus metalisták várhatóan 2015 tavaszán adják ki új nagylemezüket, a Nuclear Blast jóvoltából. Ezt követi egy nagyszabású turné.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A csapat frissen jelentette be soron következő, 27 állomásos észak-amerikai lemezbemutató turnéját, ami 2015. április 9-én veszi kezdetét New York City-ben, és május 14-én ér véget a Maryland-i Silver Springs-ben. Az összes koncerten a holland Delain zenekar kíséri a bandát.

"Új albumunk munkálatai rendkívül gyors, produktív iramot vettek; ezáltal egy kicsit el is engedtük magunkat" - közölte Marco Hietala basszusgitáros. "Örömünkre szolgál, hogy új kompozíciónkkal eljuthatunk hozzátok is, kedves észak-amerikai barátaink. Gyertek el, és ébresszük fel közösen a poklot. Íme a turné dátumai:"

Április
9 - New York, NY - Hammerstein Ballroom
10 - Philadelphia, PA - Electric Factory
11 - Worcester, MA - Palladium
13 - Quebec City, QC - Capitole Theatre
14 - Toronto - Phoenix Concert Theatre
16 - Buffalo, NY - Town Ballroom
17 - Cleveland, OH - Agora Theatre
18 - Chicago, IL - Concorde Music Hall
19 - Des Moines, IA - Val Air Ballroom
21 - Denver, CO - Ogden Theatre
22 - Salt Lake City, UT - In The Venue
24 - Spokane, WA - Knitting Factory
25 - Vancouver, BC - Orpheum Theatre
26 - Portland, OR - Crystal Ballroom
28 - San Francisco, CA - Warfield Theatre
30 - Las Vegas, NV - House Of Blues

Május
1 - Los Angeles, CA - Greek theatre
2 - Phoenix, AZ - Marquee Theatre
3 - El Paso, TX - Tricky Falls
5 - Dallas, TX - Bomb Factory
6 - Houston, TX - Warehouse Live
8 - Orlando, FL - House Of Blues
9 - Fort Lauderdale, FL - Revolution
11 - Nashville, TN - Marathon Music Work
12 - Louisville, KY - Expo Five
13 - Charlotte, NC - Filmore
14 - Silver Springs, MD - Filmore

A banda új, egyelőre cím nélküli stúdióalbumának munkálataival kapcsolatban néhány napja az alábbi friss hírek érkeztek: "Az album felvételei nagyszerűen haladnak. A mai napon bejelenthetjük, hogy az összes ritmus- és szólógitárt sikerült rögzítenünk. Még néhány konkrét szóló van hátra, de ezekre majd az ének-témák felvétele után térünk vissza. Emppu igazán fantasztikus munkát végzett! Most jönnek a billentyűk, aztán pedig következik az ének...".

A zenekar tagjai télen, az észak-finnországi Eno városában gyűltek össze, hogy megvitassák a nyolcadik számú Nightwish album irányzatát, stílusát. Tuomas Holopainen frontember ezt követően két hétre Hattulába utazott Tero "TeeCee" Kinnunen producer társaságában, hogy közösen felvegyék az új nóták demóit. Mindennek összefoglalója a lenti videó-sorozatban látható, melynek immáron három epizódja is elérhető.

"Ez volt történetünk során a harmadik alkalom, hogy úgy döntöttünk, a vadonban látunk neki a dalok demózásának - ez ugyanis nagyon hatékony megegyezésnek bizonyult" - mondta egy friss közleményben a frontember.
Marco Hietala basszusgitáros hozzátette: "Vannak témák, melyek már most kiválóan szólnak, de vannak olyanok is, amiken még van csiszolnivaló. Mélyen hiszünk a végeredmény; pláne ha a következő mondást állítjuk szemünk elé: "Egyszer a Scheiße [a 'szar' szó németül'] is arannyá változik".

"Az első pillanattól kezdve, hogy elkezdtem írni a dalokat, már a fejemben volt a teljes történet" - magyarázza Tuomas. "Tiszta vízió lebegett a szemem előtt azzal kapcsolatban, hogyan fognak szólni az új album nótái. Persze ezen meglátások még változhatnak a próbák és a kibővített hangszerelés után, dehát ennek így kell lennie".
"Amikor egy dal témáját kell kitalálnom, mindig egy rövidfilm lebeg a szemem előtt" - közölte a frontember. "Tehát minden nóta olyan, mint egy egyedülálló betétzene ehhez a filmhez, ami a fejemben forog... Ez egyébként azt eredményezi, hogy legalább 12-18 hónapba telik megírni egy albumot".

A Nightwish felállása tavaly ősszel két, "hivatalosan is állandó" taggal bővült: Floor Jansen (Revamp, ex-After Forever) énekesnő immáron teljes értékű tagja a zenekarnak, éppúgy mint a multi-instrumentalista Troy Donockley, aki a vokál mellett dudán és sípon működik közre.

"Floor rengeteg energiát és új értelmezést ad majd az új nótáknak, de a dalszerzési munkálatoknak nem lesz részese. Mindezért Marco [Hietala, basszusgitáros-vokalista] és fogunk felelni" - közölte korábban Tuomas.

Jansen nemrégiben így nyilatkozott az új Nightwish album dalszerzői munkáiról: "Szerintem most is úgy fog zajlani, ahogy eddig. Toumas elkezdi írni a nótákat, aztán magától kifejlődik az egész. De jómagam nem is érzem szükségesnek azt, hogy részt vegyek a számok írásában, mivel annyira tökéletes ez a zene. Persze kreatív szempontból hozzátehetek majd némi pluszt a muzsikához, és ezt minden bizonnyal meg is fogom tenni, mert vannak dolgok, amiket szeretnék kiadni magamból".

A napokban az is kiderült, hogy az új Nightwish album munkálataiban - betegség miatt -  nem vesz részt Jukka Nevalainen dobos. Helyére átmenetileg a Wintersun-ból ismert Kai Hahto érkezett. Minderről bővebben ITT írtunk.

Másik friss hír, hogy a csapat az észak-amerikai területekre is megkötötték lemezszerződésüket a Nuclear Blast Entertainment-tel. A Nightwish Európában a 2004-es 'Once' album óta áll kapcsolatban ezzel a kiadóval, de most eljött az idő, hogy a szerződés tengerentúlra is kiterjedjen. Monte Conner, a kiadó elnöke elmondta: "Öröm volt a Nightwish-sel dolgozni már a korábbi munkahelyemen is, de most, az NBE-nél még inkább bele fogok mélyedni a banda tevékenységeibe. Szeretném megköszönni a zenekar tagjainak és a menedzsmentnek, hogy továbbra is hisznek bennem, és hűségesek hozzám. Izgatott vagyok többek között azért is, mert a következő lesz Floor Jansen debütáló albuma a bandával. Floor performansza a tavaly megjelent 'Showtime, Storytime' kiadványon teljesen lenyűgözött; bebizonyította, hogy ő a Nightwish TÖKÉLETES énekesnője".

További infók az új lemez munkálatairól hamarosan...

A Nightwish talvay novemberben adta ki új DVD/Blu-ray anyagát. A 'Showtime, Storytime' a banda teljes augusztus 3-i Wacken Open Air fesztiválos fellépését tartalmazza. A fesztiválon 85,000 metal-rajongó előtt adott koncertet a Nightwish. Ennek 17 kamerával rögzített felvételét Ville Lipiäinen rendezte.
A kiadványról bővebben ITT írtunk.

A Nightwish Wacken Open Air fesztiválos fellépése volt az Imaginaerum Világ-turné három záró-koncertjének első bulija volt. Ezen a lemezbemutató turnén mutatkozott be a csapat új (ekkor még nem állandó) énekesnője, a holland After Forever-ből és a Revamp-ból ismert Floor Jansen, aki - ennek a koncertkörútnak a keretében - összesen 104 koncertet játszott a bandával, 34 különböző országban, több mint 1,5 millió rajongó előtt.


Április-május folyamán Észak-Amerikában turnézik a NIGHTWISH
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás