Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'The Watcher' címmel újabb dalt tett közzé az egykori Arch Enemy gitáros, Christopher Amott ARMAGEDDON projektje


2014-12-22

Mint korábban arról beszámoltunk, az 1997-ben kiadott, sci-fi témájú 'Crossing The Rubicon' albummal befutott svéd Armageddon zenekar új felállással, és hamarosan új nagylemezzel tér vissza.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 2000-ben megjelent 'Embrace The Mystery', valamint a 2003-ban kiadott 'Three' albumokat követően, a sorozatos tagcserék és stílusváltások miatt a zenekar szétszéledt; Christopher Amott (ex-Arch Enemy) maradt az egyetlen eredeti tag - ő viszont soha nem adta fel: 2014-ben a lehető legerőteljesebb formában élesztette újjá az Armageddon projektet.

A színhely ezúttal New York City; itt készült 2015. január 26-án megjelenő 'Captivity & Devourment' album, ami 10 "zseniálisan kialakított" nótát tartalmaz, tele "pusztító riffekkel, szárnyaló gitár-témákkal ás ökölrázó refrénekkel", melyeket Fredrik Larnemo kevert végleges formára a Stockholm Matering Stúdióban.

Az Armageddon a lemez kiadása céljából a Listenable Records kiadóval kötött friss szerződést.
"Én és a kiadó elnöke, Laurent Merle elég régóta ismerjük egymást. Nagyon várom, hogy végre közösen is dolgozhassak vele és stábjával. Együtt varázsoljuk majd az Armageddon-t a lehető legkiválóbb formájúvá".

Az új lemezhez immáron a borító is elkészült: ez a neves vizuális mester, Paolo Girardi nevéhez fűződik, aki Sara Claudius basszusgitáros története és dalszövegei alapján festette meg művét.
"Paolo a saját inspirációiból merítvén egy totális pusztítást festett meg, ami az egész albumot felöleli. Igazán élveztük, hogy vele dolgozhattunk. Nyilvánvalóan nem szerettük volna a manapság eluralkodott, lélektelen digitális photoshop megoldást választani, ezért kerestünk egy kézzel festő, zene által inspirált művészt" - közölte a banda a borító kapcsán.

A 'Captivity & Devourment' album tracklistája így néz ki:

01. Captivity & Devourment
02. Locked In
03. Rendition
04. Fugitive Dust
05. Conquer
06. Thanatron
07. Background Radiation
08. The Watcher
09. Equalizer
10. Giants

Íme a néhány hete bemutatott 'Locked In' című dal, valamint a legfrissebb 'The Watcher' nóta:

További ízelítőként lentebb megtekinthető a 'Captivity & Devourment' album címadódalának hivatalos dalszöveges videója, valamint a lemez nemrégiben bemutatott trailere. Emellett nemrég napvilágot látott az album egy másik dalának lyric-videója is: a 'Thanatron' "egy kemény, közép-tempós nóta, disszonáns elemekkel" - közölte Amott, aki mindezen túl bemutatta az Armageddon új, 'Equalizer' dalának hivatalos 'playthrough' (végigjátszós) videóját is; méghozzá saját előadásban. Ez utóbbi itt látható:

Íme az Armageddon aktuális felállása:

Matt Hallquist - ének
Christopher Amott - gitár, vokál
Joey Concepcion - gitár
Sara Claudius - basszusgitár
Veress Márton - dobok

Amott karrierje 1995-ben kezdődött; ekkor alapította az Arch Enemy-t, mely az ő vezetésének köszönhetően vált világhírűvé. (Ezzel egyidőben működtette az Armageddon-t is.) 2012 márciusában oszlatta fel a csapatot, mondván, saját szólókarrierjét szeretné kiépíteni. Helyére az Arch Enemy az Arsis-ból ismert Nick Cordle-t vette igénybe. Amott legutóbbi szólólemeze 'Impulses' címmel jelent meg - ez közvetlenül megrendelhető a zenész hivatalos webstore-ján keresztül.
Amott 2012 nyarán alapította meg a Ghost Ship Octavius zenekart - ebből azonban néhány hónap után ki is lépett (erről bővebben ITT írtunk).


'The Watcher' címmel újabb dalt tett közzé az egykori Arch Enemy gitáros, Christopher Amott ARMAGEDDON projektje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás