Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SONATA ARCTICA - itt a hivatalos kedvcsináló az újra-rögzített 'Ecliptica' albumhoz!


2014-10-07

A finn prog-power metal banda jelenleg épp egy sikeres világkörüli turnét bonyolít le legutóbbi, 'Pariah’s Child' című albumának promóciójával. Mindeközben...

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

...a tagoknak maradt ideje arra, hogy stúdióba vonuljanak, és újra felvegyék legendássá vált debütáló, 'Ecliptica' című albumukat, ami eredetileg 15 évvel ezelőtt került a boltok polcaira. Az 'Ecliptica – Revisited; 15th Anniversary Edition' címet viselő kiadvány október 24-én jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából.

A Sonata Arctica 1999-ben kiadott lemezével futott be a mainstream metal-színtéren. A Tico-Tico Stúdióban rögzített, Mikko Karmila [Nightwish, Children Of Bodom] által kevert anyagot a mai napig a skandináv power metal egyik legnagyobb alapművének tartják a rajongók. A csapat az albumot a Stratovarius és a Rhapsody társaságában rendezett turnén mutatta be annak idején az európai közönségnek.

Henrik "Henkka“ Klingenberg billentyűs az alábbiakat nyilatkozta az újra-kiadás kapcsán: "Amikor japán kiadónk először vetette fel az 'Ecliptica' újra-rögzítésének ötletét, kicsit furának éreztük a dolgot, de aztán valahogy mégis könnyű volt rávenni magunkat az ügyre. Mivel az eredeti albumon két korábbi tag, Tony és Tommy zenélt, úgy gondoltuk, nagyszerű móka lenne kicsit újra-értelmezni a dalokat, az új felállással. Nyilvánvalóan nem szeretnénk átírni a történelmet, mivel az eredeti 'Ecliptica' bandánk kiinduló pontja: egy lelkesedéssel és ártatlansággal teli különlegesség, amit nem lehet csak úgy újra-rendezni, lévén már nem vagyunk tinédzserek. Ez az új verzió annál inkább egyfajta tribute és modernizáció - kíváncsiak voltunk rá, jelenleg hogyan tudjuk előadni ezeket a klasszikusokat. Amennyire csak lehet, szerettünk volna hűek maradni az eredeti albumhoz; nem akartunk egy olyan őrületesen felturbózott anyagot összehozni, hogy meg se tudjátok mondani, melyik melyik szám... Szóval, elkészítettük Nektek a 15. évfordulós 'Ecliptica'-t. Reméljük, Ti is épp annyira élvezitek majd a dolgot, mint amennyire mi élveztük a múltban való turkálást".

Íme az ünnepi kiadvány borítója és tracklistája (bónuszként egy meglepetéssel!):

01. Blank File
02. My Land
03. 8th Commandment
04. Replica
05. Kingdom For A Heart
06. Fullmoon
07. Letter To Dana
08. UnOpened
09. Picturing The Past
10. Destruction Preventer
11. I Can't Dance (Genesis feldolgozás) (bónusz)

 

A lemez első single-dala - a banda egyik legismertebb tétele, a 'Kingdom For A Heart' című szám, ami szeptember 12-én jelent meg digitális formában. A nóta új változata a lenti lejátszón elérhető.
"Amikor ki kellett választanunk az 'Ecliptica' újra-rögzített változatának első single-dalát, egy olyan tempós dalra gondoltunk a teljes lemez hangzását hűen képes prezentálni. Lévén az 'Unopened' volt a Sonata Arctica történetének első kislemez-dala, úgy döntöttünk, itt az idő kiválasztanunk egy másik szerzeményt. A 'Kingdom For A Heart' mindig is nagy rajongói kedvenc volt, és szerintem is ez a dal az, ami a legtökéletesebb módon mutatja be a Sonata Arctica energiáját és kapacitását" - közölte Henrik "Henkka" Klingenberg billentyűs.

Íme az új kiadvány hivatalos trailere:

Tony Kakko és bandája március 28-án adta ki legújabb stúdiólemezét, 'Pariah's Child' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából. Erről bővebben ITT írtunk.


SONATA ARCTICA - itt a hivatalos kedvcsináló az újra-rögzített 'Ecliptica' albumhoz!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás