Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HAREM SCAREM - íme az első dal-ízelítők a '13' albumhoz!


2014-10-13

A legendás kanadai rockerek 6 év kihagyás után tértek vissza a stúdióba. A banda 13. stúdióalbuma stílszerűen a 'Thirteen' címet viseli.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A mindeddig a világ 43 országában több mint egymillió lemezt eladott Harem Scarem a 2008-as 'Hope' album megjelenése után oszlott fel. Öt évvel később elkezdtek keringeni a pletykák az állítólagos 'reunion'-ról. Ennek meg is volt a valóságalapja, ugyanis a banda bejelentette, hogy 2013-ban fellép az októberi Firefest-en, mint headliner. A nagyszabású buli alkalmával eljátszották a teljes 1993-as 'Mood Swings' albumot (ezzel a lemezzel sosem turnéztak Kanadán kívül). Mindez egy intenzív európai és ázsiai turné, valamint a zenekar történetének második Államokbeli fellépésének (Melodic Rock Fest 3 - szeptember, Chicago) leszervezéséhez vezetett.

A reunion ötletén felbuzdulva, 20 évvel az eredeti, korszakalkotó album megjelenése után, a Harem Scarem tagjai úgy döntöttek, modern hangzásban újra felveszik a klasszikus lemez 11 dalát; plusz három bónusz track-et, "az igazi 'Mood Swings' irányzatból". A Frontiers jóvoltából tavaly év végén megjelent korong emellett egy bónusz DVD-t is tartalmaz, melyen az album 'making of'-ja, és három remix-dal audió-verziója található meg.

Az ünnepet követő esztendőben, 2014 nyarának végén friss infó érkezett a csapat háza tájáról: idén jelenik meg 6 év szünet után a '13' című visszatérő album, melyet egy rajongói költség-fedező kampány segítségével finanszírozott a banda.
"Szeretnénk meghívni Titeket történetünk első Pledge Music kampányába, amibe nagyon izgatottan és hatalmas örömmel vetjük magunkat.
Tizenharmadik, 'Thirteen' című stúdióalbumunk egy tizenhárom-hetes költségfedező kampány jóvoltából fog megvalósulni. Ezidő alatt, minden egyes héten közzéteszünk egy-egy új videót, számos érdekességgel, friss hírrel és színfalak mögötti felvételekkel. Végigvezetünk Benneteket a gitárok és az ének-témák felvételein, valamint bemutatjuk az ehhez használt hangszereinket is. Ti is nyomon követhetitek a billentyűk rögzítését, ileltve a teljes keverési procedúrát. Nagyon szuper lesz ez az egész; és tényleg nagyon izgatottak vagyunk, mivel korábban sosem csináltunk még ilyet. 
És hogy most mégis miért tesszük mindezt? Az elmúlt esztendőt turnézással töltöttük, így újra összefutottunk kedves rajongóinkkal... hát mit mondjunk, rendesen meglepett minket a nagyszerű fogadtatás, érdeklődés! Hat év telt el utolsó stúdióalbumunk megjelenése óta, most viszont úgy érezzük, teljesen megfiatalodtunk. Ezáltal rendkívül erősre sikeredtek az új dallamok!
A felvételeket néhány napon belül elkezdjük - Nektek pedig bemutatunk minden belső munkálatot. A 2. hét például egy kérdezz-felelek lesz: a komment-szekcióban Ti magatok is feltehetitek nekünk kérdéseiteket; mi pedig egy videó-üzenetben fogjuk megválaszolni őket
" - közölték szeptember elején a tagok. (A kampányról további információk a Harem Scarem Facebook-oldalán olvashatók. Maga a Pledge-kampány ITT érhető el.)

Néhány hete kiderült, hogy az együttes új albuma, a '13' - függetlenül a Pledge-kapmánytól - Európában december 5-én (Észak-Amerikában december 9-én) jelenik meg, a Frontiers Records jóvoltából.

"Hat év telt el legutóbbi teljes értékű lemezünk megjelenése óta; így tehát azt mondhatjuk, hogy teljes mértékben fel vagyunk töltődve. Az új nóták pedig rendkívül izgalmasak!" - nyilatkozta Harry Hess énekes az új album kapcsán, melyet egy előzetes sajtó-kritikában "vérbeli Harem Scarem-mesterműnek jellemeztek, függőséget okozó gitár-riffekkel, valamint felejthetetlen refrénekkel".

A '13' borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Garden of Eden
02. Live It
03. Early Warning Signs
04. The Midnight Hours
05. Whatever It Takes
06. Saints and Sinners
07. All I Need
08. Troubled Times
09. Never Say Never
10. Stardust
11. Garden of Eden (akusztikus verzió) (bónusz track)

Ízelítő a lemez összes dalából az alábbi lejátszón érhető el:

A Harem Scarem jelenlegi felállása így néz ki:

Harry Hess - ének
Pete Lesperance - gitár, basszusgitár
Creighton Doane - dobok
Darren Smith - háttér-vokál


HAREM SCAREM - íme az első dal-ízelítők a '13' albumhoz!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás