Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

20 év után itt az AT THE GATES első videoklipje!


2014-10-17

A "göteborg-metal" műfaj pionírjaként számontartott At The Gates közel 20 év után készített új videoklipet; mégpedig a visszatérő album 'Death And The Labyrinth' című számához.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Az új videoklipet a neves svéd rendező, Patric Ullaeus [Hammerfall, DImmu Borgir, Lacuna Coil, In Flames] közreműködésében forgatta a banda. Íme a premier:

A banda visszatérő albuma - melyen a fenti videoklipes nóta is szerepel - az 'At War With Reality' címet kapta. A lemez - melyet a göteborgi Studio Fredman-ban rögzítettek, majd az Örebro-beli Fascination Street Stúdióban kevertek a neves Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Paradise Lost, Soilwork) producerrel - október 27-én jelenik meg, a Century Media Records jóvoltából.

Az új album borítóját a neves román művész, Costin Chioreanu végezte, aki korábban az Arch Enemy-vel, a Darkthrone-nal és a Morgoth-tal dolgozott együtt. Tomas Lindberg énekes / frontember elmondta a munka kapcsán: "Az 'At War With Reality' koncepciója szó szerint a 'mágikus realizmus' elnevezésű irodalmi műfajon alapszik, aminek fő stílusjegye maga a 'valóság' szó fogalma: vagyis egy örökké változó dolog, amit újra és újra fel kell fedezni, meg kell hódítani. Érzésünk szerint Costin munkái tökéletes vizuális leképezései ennek a stílusnak, így természetes volt, hogy őt választjuk a lemezborító megtervezéséhez...".

"Majdnem 20 éve várok erre az albumra, így hatalmas megtiszteltetés, hogy én tervezhettem a borítót" - mondta Costin. "Egy álmodozó számára nincs is nagyobb elismerés annál a pillanatnál, amikor álmai valóra válnak. Az 'At War With Reality' messze a legkomplexebb vizuális történet, amit valaha is alkottam - minden szempontból. Az első pillanattól kezdve, amikor a banda elmagyarázta nekem a koncepciót, teljesen le lettem nyűgözve, de ugyanakkor tudtam azt is, hogy egy hatalmas kihívás áll előttem... Az At The Gates az egyik mindenkori kedvenc bandám; és most épp tőlük kaptam egy esélyt, hogy felfedezzek egy vadonút dimenziót".

A szóban forgó borító lentebb látható.

Íme a lemez végleges tracklistája:

01. El Altar Del Dios Desconocido
02. Death And The Labyrinth
03. At War With Reality
04. The Circular Ruins
05. Heroes And Tombs
06. The Conspiracy Of The Blind
07. Order From Chaos
08. The Book Of Sand (The Abomination)
09. The Head Of The Hydra
10. City Of Mirrors
11. Eater Of Gods
12. Upon Pillars Of Dust
13. The Night Eternal

Lindberg néhány napja közzétett egy videót a stúdióból, melyben a nemrégiben lezajlott munkálatokról beszél (ez lentebb látható), a frissen bemutatott hivatalos album-ízelítővel. Emellett a lemez címadódala is nyilvánossá vált; ez teljes egészében elérhető itt:

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre elkészült az album" - mondta Lindberg. "Több mint egy éven keresztül dolgoztunk rajta, és most azt mondhatjuk, hogy ez lett az eddig legnagyobb kihívás az életünkben. Ettől függetlenül egy igazán őszinte album született, ami teljes mértékig hű az At The Gates örökségéhez - lévén mi magunk is igazán elkötelezettek voltunk. A tavaly nyáron létrejött demóktól kezdve, a dalszerzés furfangos fázisain, az elő-produkción, a próbákon és a felvételeken át, egészen a keverésig kitartottunk, és magunkat igazoljuk - de ezt majd meghalljátok ti is. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy tényleg egy olyan albumot sikerült leraknunk az asztalra, ami teljes egészében 'mi' vagyunk; valami olyasmit, ami mögé 100%-osan büszkén állhatunk. Alig várom már, hogy ti is élvezhessétek!".

Az At The Gates visszatéréséről nemrégiben ITT írtunk. A banda azóta leszervezte 'reunion'-turnéját is: a csapat Century Media kiadós partner-bandáival, a Triptykon és a Morbus Chron társaságában indul európai körútra 2014 decemberében.

Tomas Lindberg frontember a következőket közölte: "Az új album mellett nagyon izgatottak vagyunk a turné miatt is, mivel ez lesz az első jelentős európai körutunk 1996 óta. Mivel a 2008-as 'reunion' óta csak fesztiválokon léptünk fel; így ez lesz az első alkalmunk, hogy baráti környezetben találkozhassunk európai rajongóinkkal. Végre a nagyobb fesztiválok súlyos időbeosztásait figyelmen kívül hagyhatjuk, és élőben játszhatunk a saját közönségünknek, a saját embereinknek - ez nagyon fontos a banda számára. Mindemellett ez lesz az első alkalom, amikor egy fellépés keretében bemutathatjuk néhány új kompozíciót (mivel addigra már megjelenik az új album). És az új nóták szerintem simán megállják majd a helyüket a régiek mellett.
Arról nem is beszélve, hogy ez lesz az első közös kiruccanásunk a Triptykon társaságában... Mindig is nagy tisztelettel méltattam Thomas Gabriel Fischer inspiráló munkásságát - kezdte attól, hogy első bandámat, a Grotesque-et egy 1988-as Celtic Frost dal-részletről neveztem el; egészen az új Triptykon-os reinkarnációig... Felejthetetlen élmény lesz őket látni minden este, három héten keresztül.
A Morbus Chron zenekar mellett sem szabad megemlítés nélkül elmenni... Ők adták ki nemrég az utóbbi idők egyik legizgalmasabb modern death metal albumát. Lelkesedésük a korai At The Gates-re emlékeztet. Mindenképpen azt kell, hogy mondjam, hogy ők az egyik legnagyszerűbb 'fiatal' banda manapság.
Hiszem, hogy ez egy olyan turné lesz, amit senkinek sem szabad kihagyni. Nagyon gyilkos a lista!
".

A 'reunion'-turné eddig bejelentett dátumai a lenti plakáton láthatók.


20 év után itt az AT THE GATES első videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás