Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a Luca Turilli-féle RHAPSODY második lemezének újabb stúdió-trailere!


2015-06-13

A Luca Turilli gitáros vezette Rhapsody a Kempten-beli [Németország] Backyard Stúdióban töltötték az elmúlt hónapokat. Itt értek véget nemrég a zenekar második nagylemezének felvételei. Íme a legfrissebb stúdió-trailer:

A Rhapsody 'Prometheus: Symphonia Ignis Divinus' című albuma egy több mint 70 perces, 11 számos produkció, ami Európában június 19-én, Észak-Amerikában pedig június 30-án kerül a boltokba, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából.

Az új lemez producere természetesen ezúttal is a zenekarvezető / dalszerző / komponista Luca Turilli volt; míg a keverésért és a hangtechnikai munkákért Sebastian Roeder, valamint Christoph Stickel (Michael Schenker’s Temple Of Rock) felelt.

"Az 'Ascending To Infinity' nagy sikerei után - amiért örök hálánk a támogatóinknak és a nemzetközi sajtónak - a "filmzene metal" egy újabb ópusza lát napvilágot, Alessandro Conti elbűvölően változatos énekhangjával, mely a mennybeli, kristálytiszta, magas tónusoktól egészen a drámai operai tenor erejéig terjed. Meglepetésként újabb zenei tájakat festünk a ritkaságnak számító szépség jegyében!" - közölte nemrégiben Dominique Leurquin másod-gitáros, aki év elején tért vissza ismét a Rhapsody-ba, miután 2012-ben, otthoni munka közben megsebesítette magát.

"Ez az album karrierem eddigi legnagyobb kihívását jelentette számomra. Úgy gondolom, hogy a Rhapsody rajongói abszolút meg fognak őrülni az új dalok hallatán, mivel számos meglepetés és valódi sláger található köztük. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a további kielégülés érdekében a legnagyobb kedvenceimnek számító énekesekkel közösen dolgozhattam" - nyilatkozta egy korábbi interjúban Conti. És hogy kiket ért kedvencei alatt? Az új albumon vendég-énekel többek közt Ralf Scheepers (Primal Fear), Dan Lucas (Karo) és David Readman (Pink Cream 69, Voodoo Circle).

Maga Turilli így nyilatkozott az új anyag kapcsán: "Rendkívül szuper produkciót sikerült végeznünk - olyan lett az anyag, mint egy hollywoodi 'blockbuster' filmzenéje. 15 napon keresztül folyamatosan csak kórus-témákat rögzítettünk; többek közt olyan csodálatos énekesek közreműködésében, mint Ralf Scheepers, Dan Lucas, Bridget Fogle és Previn Moore. A nagyzenekari betéteket pontosan olyan módon alkottam meg, mint ahogyan egy film vagy egy videójáték betétzenéjét is csinálnám. Biztos vagyok benne, hogy rajongóink imádni fogják ezt a lemezt; pont annyira mint én. Leginkább úgy tudnám ezt jellemezni, mint a 'FILMZENE-METAL kvintesszenciája': bombasztikus, epikus és drámaibb mint valaha!".

A 'Prometheus: Symphonia Ignis Divinus' "kinematikus" lemezborítója - melyet Stefan “Heile” Heilemann (Epica, Lindemann) illusztrált - így néz ki:

A tracklista:
01. Nova Genesis (Ad Splendorem Angeli Triumphantis)
02. Il Cigno Nero
03. Rosenkreuz (The Rose And The Cross)
04. Anahata
05. Il Tempo Degli Dei
06. One Ring To Rule Them All
07. Notturno
08. Prometheus
09. King Solomon And The 72 Names Of God
10. Yggdrasil
11. Of Michael The Archangel And Lucifer’s Fall Part II: Codex Nemesis
I.  “Codex Nemesis Alpha Omega”
II.  “Symphonia Ignis Divinus (The Quantum Gate Revealed)”
III.  “The Astral Convergence”  
IV.  “The Divine Fire Of The Archangel”
V.  “Of Psyche And Archetypes (System Overloaded)”

Digipak bónusz: 12. Thundersteel (kinematikus verzió) (Riot feldolgozás)

A lemez első ízelítője lentebb érhető el, a hivatalos trailerrel egyetemben. Az első hivatalos single-dal április 24-én jelent meg: a 'Rosenkreuz (The Rose And The Cross)' című szám alább elérhető dalszöveges videó formájában. A második kislemez-nóta maga a címadó 'Prometheus', amiben a Primal Fear frontembere, Ralf Scheepers működik közre - ennek premierje szintén lentebb érhető el.

Turilli néhány hónapja bejelentette, hogy egy új zenei produkciós céget hoz létre, melyen keresztül technikusként és zeneszerzőként szeretné segíteni a kifejezetten epikus / nagyzenekari / modern metal bandák feltörekvését. Az új cég emellett minden más műfajú (rock, pop, klasszikus, opera, folk) hanganyag producelését, valamint különböző TV- és mozifilmek, illetve videójátékok gyártását és kiadását is vállalja.
"Az elmúlt években sokat álmodoztam arról, hogy létrehozok egy másodlagos bizniszt, ami kapcsolatban van a filmgyártással és egyéb fontos médiummal. Így tehát ebbe az irányba tettem meg a nagy lépést. Jelenleg olyan magasan elismert partnereimet keresem, akik segítségével és hozzájárulásával nemzetközi szintűre terjeszthetem vállalatom körét" - nyilatkozta a gitáros.

A Rhapsody Of Fire 2011 augusztusában vált ketté: Luca Turilli gitáros és Alex Staropoli billentyűs külön utakon folytatták ténykedéseiket, azonban valamilyen formában mindketten továbbviszik a Rhapsody nevet (erről ITT írtunk). A Luca Turilli-féle banda tavaly adta ki első nagylemezét, 'Ascending To Infinity' címmel. Az album a hivatalos német zenei toplista 32. helyén debütált. (A Rhapsody Of Fire május 3-án adja ki új koncertlemezét - erről ITT számoltunk be.)


Itt a Luca Turilli-féle RHAPSODY második lemezének újabb stúdió-trailere!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás