Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A STEEL PANTHER tagjai így kommentálták a rockzene Gene Simmons szerinti helyzetét


2014-11-01

A Los Angeles-i glam metal parodisták két tagja, Stix Zadinia dobos és Lexxi Foxx basszer beszállt a rock halálával kapcsatols nemzetközi vitába.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Gene Simmons (KISS) néhány héttel ezelőtt saját fiának, Nick-nek adott interjút az Esquire magazin honlapján. Gene többek közt az alábbi tanácsokkal látja el azokat a zenészeket, akik sikeresek akarnak lenni: "Ne hagyj fel a rendes munkáddal[...] mert a zeneszerzők számára - az igazi tehetségek, tehát a rock-, a soul- és a blues-zenészek - halott ügy az egész[...] Ha mondjuk te éppen gitározol, szinte lehetetlen szituációba keveredtél. Jobb, ha inkább egyáltalán nem is tanulsz meg zenélni, sem dalokat írni, hanem csak elénekelgetsz magadnak a zuhany alatt, vagy jelentkezel az 'X-faktorba'[...] A rockzene végleg halott". (Simmons teljes mondanivalóját ITT közöltük le. A zenész később megerősítette: továbbra is tartja magát ehhez az állításhoz.)

Simmons korábbi kijelentését több neves zenész is megcáfolta; köztük Corey Taylor, Slash, Vinnie Paul, az ex-Mötley Crüe énekes John Corabi és Rob Halford; de megszólalt az Exodus énekese, Steve "Zetro" Souza is, aki nagyjából értette, miről beszél Gene. Egy néhány nappal ezelőtti interjúban az Anthrax gitárosa, Scott Ian magyarázta el, hogy "a rock sosem hal meg", legutóbb pedig a Rammstein és az Emigrate pengetőse, Richard Krupse, majd ismét a Slipknot / Stone Sour frontember, Corey Taylor nyilatkozott a témában. Most a Steel Panther tagjai, Stix Zadinia dobos és Lexxi Foxx basszusgitáros is beszálltak a globális port kavart vitába. A két metal-humorista a Horns Up Rock! magazinnak kommentálta véleményét. Lexxi a következőket mondta: "Hogy is lehetne ezt kifejezni? Persze tudom: a számmal. De... Én egy kicsit trógernek is érzem magam - hát nézzétek meg, mit tettünk! Elhoztuk a heavy metalt, és szerintem ez nagyon fasza... vagy lehet, hogy inkább azt kellene mondanom, hogy VISSZAhoztuk, mivel ugyebár volt egy idő, amikor elég mély volt a hullám. De aztán kiderült, hogy valójában mindenkinek kell a rockzene; épp ezért csinálunk mi magunk is hatalmas bulikat... mert igenis létfontosságú ez a műfaj nagyon sok ember számára. És szerintem ez elég mérvadó bizonyíték a kérdésre".
Stix a következőket tette hozzá: "Egyet értek veled, Lexxi. Ez egyfajta végrendelete annak, ami jelenleg zajlik. Jelenleg itt vagyunk a Barclays Center-ben [Brooklyn, New York]. Mégpedig a Judas Priest társaságában. Közösen adunk egy óriási rock & roll bulit. Szóval még véletlenül sem halott ez a műfaj. Egyszerűen csak tudnod kell, merre keresd. Ezért tehát arra buzdítok mindenkit, hogy jöjjön le most azonnal Brooklyn-ba, és a saját szemeivel nézze meg, mennyire életben van a rock!".

A Steel Panther jelenlegi észak-amerikai turnéja tehát a Judas Priest társaságában zajlik. Az október elsejével indult körútról korábban ITT számoltunk be. A Priest-tel közös turné az új, 'All You Can Eat' című nagylemez promóciós turnéjának második felvonása.
"El sem hiszem, hogy minden idők egyik legikonikusabb heavy metal bandájával, a Judas Priest-tel fogunk turnézni! Idén ősszel kerül tehát megrendezésre eddigi legbombasztikusabb körutunk!" - mondta korábban az énekes. "Ha nem váltasz jegyet valamelyik koncertre, akkor minedn bizonnyal Justin Bieber rajongó vagy! Death to all but metal!".

További infók a turnéról: steelpantherrocks.com

A csapat nemrég ért végére előző észak-amerikai turnéjának is.


A STEEL PANTHER tagjai így kommentálták a rockzene Gene Simmons szerinti helyzetét
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás