Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PANZER - itt a német all-star banda első videoklipje, a 'Death Knell'!


2014-12-02

A Nuclear Blast néhány hete bemutatta legújabb all-star bandáját, ami egy vérbeli német heavy metal trió, három legendás zenész részvételével.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A Destruction frontembereként ismert basszusgitáros-énekes, Schmier az Accept gitárosával, Herman Frank-kel (Victory) és dobosával, Stefan Schwarzmann-nal (ex-Running Wild) állt össze a frissen létrejött Panzer zenekarban, melynek debütáló albuma 'Send Them All To Hell' címmel jelent meg november 28-án.

"Ha igazi metalista vagy, imádni fogod a Panzer-t; ebben 100%-ig biztos vagyok" - ígéri Schmier.

A Panzer ötlete eredetileg Schwarzmann nevéhez fűződik. A dobos hét évvel ezelőtt költözött Svájcba - itt ismerkedett meg a prattelni Z7 klub tulajdonosával, akivel egyszer éppen arról esett szó, mivel lehetne a legjobban kitölteni a turnézás és a lemezek rögzítése közötti szünidőt. A szórakozóhely vezetője, Nobert Mandel felhozta az ötletet, hogy Schwarzmann összeállhatna Accept-beli bandatársával, Herman Frank-kel egy különálló projektben. Az együttes meglehetősen hamar megalakult, mivel Frank-nek kéznél volt Schmier telefonszáma... a basszusgitárosi és az énekesi poszt így rendkívül gyorsan betöltésre került.

"Amikor az Accept dobosa, egy régi barátom, Stefan Schwarzmann felkeresett egy új banda alapításának ötletével, először azt hittem, hogy csak viccel..." - nyilatkozta Schmier. "Viszont ez a felvetés nekem titokban már a kezdetektől fogva nagyon tetszett. Pláne amikor megérkezett az Accept-ből és a Victory-ból is jól ismert gitár-legenda, Herman Frank... Azonnal éreztük, hogy ez a csapat nagyon gyilkos lesz! Ahelyett, hogy túl sokat beszéltünk volna a dologról, azon nyomban elkezdtünk nótákat írni - egy pár héten belül pedig már fel is vettük az album több mint felét. Az eredemény lenyűgöző volt!".

"Nem szeretnénk újra feltalálni a metal-kereket" - tette hozzá a Destruction frontembere. "Azt a zenét játsszuk, amit mindannyian szeretünk - ennyire egyszerű az egész. Márpedig ezért a műfajért tinédzserkorunk óta élünk-halunk".

Sokaknak elcsépeltnek tűnhet a Panzer elnevezés, mivel a háborús gépezet közismert nevét számos metal-banda használja különfél kontextusokban; azonban ezúttal csak a dalszövegekre kell pillantást vennünk, és tiszta lesz a kép: a Panzer együttes provokálni szeretne; és ez része a művészetnek. Nem mellesleg a német 'true metal' műfaj pusztító erejét is magában hordozza ez a név...

A Panzer debütáló albuma a 'Send Them All To Hell' címet kapta, mivel a nyitó-tétel ezzel a sorral indul. A dalszövegeket szerző Schmier szerint ez mindent elmond a banda indíttatásáról.

Az első ízelítő az albumhoz lentebb érhető el. Szintén lentebb tekinthető meg a csapat első dalszöveges videója, melyet magához a névadó 'Panzer' című számhoz készítettek.
Később jelent meg a 'Mr. Nobrain' című dal hivatalos lyric-videója, melyről Schmier így nyiltkozott: "Hogy ki az a Mr. Nobrain ['Agyatlan úr']? Ezt már most nagyon sokan megkérdezték tőlem... Azt hiszem, ez a dalszöveges videó egy bizonyos szemszögből kérdést ad a válaszra. Másrészről pedig... úgy gondolom, abban egyet érthetünk mindannyian, hogy vannak idők, amikor valamiért sikerül kifognunk az idiótákat, nem igaz? Ám az élet nem fikció, hanem inspiráció! Zenei szempontból ez a dal egyaránt prezentálja a banda thrashes és dallamos vonalát... Szóval élvezzétek a Panzer-t a csúcson!".

A minap napvilágot látott a Panzer első hivatalos videoklipje, amit az album nyitó-nótájához, a 'Death Knell'-hez forgatott a banda Hannoverben, Kai Swillus rendezésében. A klip lentebb érhető el.

A Panzer lemezének borítóját a neves magyar művész, Havancsák Gyula tervezett, aki korábban a Destruction-nel és a Headhunter-rel is dolgozott.
"A német Panzer egy fantasy-borítóval? Semmiképpen! Amennyire tetszett az ötlet, hogy valami újat, valami sztereotípia-menteset tervezzünk, annyira jó buli volt elkészíteni egy igazi harci gépezetet tele klasszikus klisével" - közölte a borító kapcsán Schmier. "Gyulával, ezzel a nagyszerű és tehetséges sráccal közösen sikerült vizualizálnunk a valahavolt legbrutálisabb Panzert. Ha majd közelebbről is megnézitek a borítót, észre fogtok venni egy csomó érdekességet, ami elsőre nem tűnik fel; ilyen benyomást fog kelteni például az első betekintés a dalszövegeink világába. Hamarosan bemutatunk egy egyedi borító-trailert, ami részletesen prezentálni fogja e zenénkhez tökéletes passzoló klasszikus metal-művet".

A tracklista:
01. Death Knell
02. Hail And Kill
03. Temple Of Doom
04. Panzer
05. Freakshow
06. Mr. Nobrain
07. Why?
08. Virtual Collision
09. Roll The Dice
10. Bleed For Your Sins


PANZER - itt a német all-star banda első videoklipje, a 'Death Knell'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás