Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elize Ryd (AMARANTHE): "Jelenleg nagyon sok szórakoztatásra képtelen banda létezik"


2014-11-28

Az Amaranthe énekesnője a brit Kerrang! magazin kérdezz-felelek rovatának vendége volt. Íme egy részlet az interjúból:

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A Kerrang! kérdése: "Turnétok keretében márciusban hozzánk is ellátogattok, Nagy-Britannia partjaira. Hogyan mutatnál be egy Amaranthe koncertet azoknak, akik még sosem láttak titeket élőben?"

Elize Ryd válasza: "Tánc, tánc és tánc! Persze csak viccelek. Rengeteget akciózunk, de a legfontosabb az, hogy szeretetet és pozitív energiát sugározzunk. Személy szerint nekem, mint zenésznek, az egész a szórakoztatásról szól. És jelenleg nagyon sok szórakoztatásra képtelen banda létezik, akik sokkal inkább destruktív energiát sugároznak - 'Halál, urrrrgh! Depresszió!’, valamin ilyesmi... Természetesen mindannyiónknak vannak hullámvölgyei, és mindannyian másféle módon kezeljük ezeket az érzelmeket, de én akkor is úgy érzem, hogy nagyon kevés olyan zenekar van, amelyik a pozitív energiára fókuszál. Én viszont ezért szeretek az Amaranthe tagjai lenni, és ezért szeretem azt csinálni, amit csinálok".

A Kerrang! teljes interjúját ITT lehet elolvasni.

Nemrég az ausztrál The AU Review magazin készített interjút Ryd-del, aki arról beszélt mik az előnyei és hátrányai egy férfiakkal teli banda vezetésének: "Bandán belül rendben van a dolog, mert úgy tekintenek rám, mint a kishúgukra. De néha még is nagy a különbség köztünk, mert sokszor én teljesen mást szeretnék csinálni, mint amit a fiúk. Magyarul: néha nagyon magányosnak érzem magam. És szerintem az is igaz, hogy a metal-zenész nőket jóval inkább tárgyiasítják, mint a férfiakat; márpedig ez igazságtalanság. Ebben a tekintetben egyértelműen feministának mondom magam... A gyűlölködők általában szörnyű dolgokat írnak a nőkről; és szerintem ez így nem helyénvaló. Számomra egyébként is más a helyzet, mint például Floor [Jansen, a Nightwish énekesnője] esetében, mivel én csak egy énekes vagyok a három közül; így amikor valakinek rossz véleménye van a bandáról vagy a zenéről, akkor elsősorban rám fog irányulni a fókusz - még akkor is, ha ott van másik öt tag, akiket lehetne kritizálni. Mellesleg tényleg nagyon-nagyon tiszteletlen kommentekkel szoktam találkozni... Ezek általában felém irányulnak, mert én vagyok a nő - nem pedig azért kapom ezeket, mert én magam is ugyanolyan előadó vagyok, mint a srácok. Szóval ez itt a különbség. De persze kapok nagyon jó kritikát is, aminek a szeretet a lényege".

Elize nemrégiben egy saját blog-bejegyzésében közzé is tette egy Facebook-kommentelő nevét, aki szexista kommenteket írt az oldalára. Erről az énekesnő a következőket nyilatkozta: "Rengeteg nőtől kapok e-mailt, amiben általában azt írják, hogy velük is hasonlóan rosszul bánnak; ugyanezzel a gyűlölködéssel kell együtt élniük, ezért nagyon hálásak nekem, hogy felemeltem a hangom a zaklató ellen, és megszégyenítettem őt. Ezután ők is sokkal jobban érzik magukat. Persze tudom, hogy nem lenne szabad személyeskedni, de néha nagyon nehéz ezt megállni. Nagyon bízok benne, hogy etekintetben hamarosan történni fog valami változás".

Mindettől függetlenül mégis mi az, ami pozitív energiát nyújt számára? "A pozitív kritikáknak nagyon örülök; és persze a támogatásnak, amit rengeteg rajongótól megkapok. Általuk érzem magam egyre erősebbnek. Egyértelműen a pozitív visszajelzések azok, amik boldoggá tesznek - a negatív dolgokat pedig próbálom kizárni az életemből. Emellett azért fontos az is, hogy felhívd egyes emberek figyelmét arra, kivel kekeckednek. Attól, hogy nő vagyok, még nem tűröm a sértegetést".

Az Amaranthe néhány napja bemutatta soron következő albumának első videoklipjét, amit a neves svéd Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, Hammerfall, Lacuna Coil, Europe) rendezett.
"Végre bemutathatjuk 'Drop Dead Cynical' című videoklipünket, ami Patric Ullaeus mester rendezésében készült" - nyilatkozta a videó kapcsán az Amaranthe gitárosa, Olof Mörck. "Energetikus, bombasztikus és robbanásveszélyes; pont mint ahogy megszokhattátok az Amaranthe klipjeit nézvén, melynek erőteljes bemutatását ezúttal katonai harctevékenységek segítik. Mint mindig, most is igazi vizuális gondoskodással látunk el benneteket: több mint 15 MMA-harcos, mazsorettek és lángok mindenhol... Készüljetek fel a szórakozásra!".

A göteborgi modern metal csapat 'Massive Addictive' címmel adta ki harmadik nagylemezét október 21-én, a Spinefarm Records gondozásában. A 'Massive Addictive' "egy nevéhez hű album: a banda védjegyének számító kinetikus riffelés, pulzáló ütemek, mennybeli dallamos refrének ezúttal is lebilincselik a hallgatót; azonban a csapat most a dinamika egy újabb szintjét fedezte fel".

A 'Massive Addictive' anyagát a dániai Ribében vették fel, a neves Jacob Hansen [Volbeat, Epica, stb.] producelésében, a Hansen Stúdióban.

A 12 számot tartalmazó album "a gondosan megművelt európai metal klinikáját tükrözi: Olof Mörck sebészien pontos riffelése és szárnyaló szólói Morten Løwe Sørensen ritmikus energiájával, valamint Johan Andreassen alacsony frekvenciájú löketeivel okoznak robbanást. Elize Ryd énekesnő hangja minden eddignél érzékibb és erőteljesebb, míg Jake E dallamos vokálja egy önállóan erőművet jelent. Mellettük az új 'screamer', Henrik Englund Wilhelmsson szintén rajta hagyja védjegyét a dalokon".

Az új lemez hangzása tehát "masszív és ezzel együtt okoz függőséget; kezdvén a 'Drop Dead Cynical' téveszthetetlen lendületével, át a címadódal himnusz-szerű ütemén, a 'Digital World' aréna-rock stílusú lebegésén, és a kísérteties fél-ballada, a 'True' című dalon át, egészen a zárótételekig".

"Az elmúlt évben ezzel az albummal éltünk és lélegeztünk minden pillanatban. A tudat, hogy zenénkkel képesek vagyunk minden fület megmozgatni, több mint izgalmas" - nyilatkozta a gitáros, Mörck. "A 'Nexus' album világkörüli turnéja elején ültünk össze, és vitattuk meg, hogy ezt az új albumot igazán frissnek és modern hangzásúnak képzeljük el; ugyanakkor jelképnek számító szólamainkat is szerettük volna még tökéletesebbre csiszolni. A 'Massive Addictive' minden szempontból hatalmas előrelépés céljaink elérése érdekében. Dalszerzői munkánk most érte el a legerősebb pontot. Sokszor kérik tőlünk, hogy három szóban jellemezzük az új albumot... ezúttal könnyű a helyzet: MASSZÍV és FÜGGŐSÉGET OKOZÓ, plusz ami a legfontosabb: vérbeli AMARANTHE!".

A tracklista:
01. Dynamite
02. Drop Dead Cynical
03. Trinity
04. Massive Addictive
05. Digital World
06. True
07. Unreal
08. Over and Done
09. Danger Zone
10. Skyline
11. An Ordinary Abnormality
12. Exhale.

Az új Amaranthe lemez a tavaly megjelent 'The Nexus' folytatása. Ez az album - melyről korábban ITT számoltunk be - a 2013. március 26-i megjelenés első hetében több mint 1,700 példányban kelt el az USA-ban; ezáltal a Billboard Új Előadók Listájának (Heatseekers) 12. helyére került a korong.

Mind a 'The Nexus', mind az azt megelőző 2011-es 'Amaranthe' album egy egyedi műfajt és stílust alakított ki a metal-, a rock- és a popzene színterén. Debütáló albumuk Svédországban immáron aranylemez-státuszban van, de a 'The Nexus' is első helyen végzett a helyi toplisták szinte mindegyikén.
A lemezek sikerének köszönhetően az Amaranthe a világ minden táján fellépett már; Európát éves szinten bejárják.


Elize Ryd (AMARANTHE):
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás