Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Meglepetés-szettet adott a FAITH NO MORE az Amoeba Records székházában (videó)


2014-11-29

November 28-án, a Fekete Pénteki nap, valamint a 'Motherfucker' című single megjelenése alkalmából a San Francisco-i Amoeba Records székházába látogatott el a Faith No More.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A kultikus alternatív metal csapat 17 évnyi kreatív csendet követően tette közzé a napokban vadonatúj, 'Motherfucker' című dalát.
"Értelemszerűnek tűnik, hogy elsőként a 'Motherfucker' című számot mutatjuk be, mivel ez a szerzemény a felelősségre vonhatóságról szól" - nyilatkozta a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum. "Alapvetően saját magunk írtuk, rögzítettük és kevertük ezt az új művet; sőt, a saját kiadónkon keresztül is fogjuk kiadni. Karrierünk ezen pontján nagyon fontosnak érezzük, hogy saját magunk kommunikációs és vita-partnerei legyünk. Maga a dal is erről szól... tudjátok, hogy megy ez".

A banda az újonnan közzétett single-dalt egy 5,000 példányszámúra limitált, 7-inches kislemez formájában adta ki november 28-án, a Lemezboltok Napja keretében is megvalósuló 'Fekete Péntek' ünnepén. Ugyanez a single december 9-én debütál digitális formában. Immáron elérhető a kislemez hivatalos borítója is (ez a lenti képen látható). A kiadvány B-oldalára ugyanezen dal JG Thirlwell által kevert remixe kerül fel.

A Faith No More egyelőre cím nélküli, visszatérő nagylemezének anyagát - melynek végleges verziója várhatóan 2015 áprilisában kerül a boltokba - egy Oakland-i stúdióban veszi fel, Bill Gould alapító / basszusgitáros producelésében. Ez a kiadvány az első megjelenés lesz az újonnan alapított Reclamation Recordings szárnyai alatt, melyet maga a zenekar hozott létre.

A legfrissebb riportok szerint eddig nagyjából 10 dal elkészült, valamint másik 15 demó-felvétel is a banda rendelkezésére áll. Bill Gould basszusgitáros ezeket a szerzeményeket jellemezte a Revolver magazinnak adott friss interjújában: "Teljesen más lesz ez a lemez, mint a manapság megjelenő albumok. Ez a dalcsokor egy tökéletes kombinációja mindannak, amit nem lehet hallani más bandáktól; ami hiányzik az ő zenéjükből. A végén pedig mindenki rájön majd, hogy ez nem más, mint Faith No More".

A lenti lejátszón teljes egészében elérhető 'Motherfucker' mellett immáron nyilvános egy másik dalcím is: a 'Cone If Shame'-ről Gould elmondta: "Ez egy blues-beütésű rock 'n' roll nóta; egy kis Link Wray- és Cramps-hatással, valamint némi black metal-feelinggel". Szintén új nóta a 'Matador' - ezt a számot még 2012-ben írta a banda. Gould szerint, ez a szerzemény "akár felkerülhetett volna a Siouxsie And The Banshees első albumára is".

Íme a nemrég közzétett fotók a stúdióból:

 

 

 

 

Másik hír, hogy a régóta várt korong megjelenését megelőzően a zenekar headlinerként lép fel a 2015 februári ausztrál Soundwave fesztiválon, mely koncertet egy nagyszabású világkörüli turné követ (ennek dátumai hamarosan bejelentésre kerülnek).

"Mindig is kiváló és egyedülálló kölcsönhatás kötött össze bennünket" - nyilatkozta Gould, aki a néhány hete adott interjút a Classic Rock magazinnak is. "Viszont ez az elmúlt néhány, turnézással töltött esztendő arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem csak zenélni tudunk egységes csapatként, hanem dalokat szerezni is. Ezért úgy döntöttünk: 2015-ben lekötjük magunkat... csinálunk egy albumot, amire büszkék lehetünk! Aztán útnak indulunk az új anyaggal, és ezúttal talán egy kicsit többet tudunk majd amerikai rajongóinkra is koncentrálni".

Mint arról beszámoltunk, a nemrégiben újjáélesztett banda július 4-én, a londoni Hyde Parkban mutatta be első új dalait 17 év után. A két új nóta - melyek mint később kiderült, a 'Leader Of Men' és a 'Motherfucker' címet viselik - később Lengyelországban is elhangzott.

További hírek a kis- és a nagylemezről, valamint a turnéról hamarosan...

[Az alább látott fotók a Faith No More Twitter-oldaláról származnak.]


Meglepetés-szettet adott a FAITH NO MORE az Amoeba Records székházában (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás