Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Joe Lynn Turner: "Az emberek úgy döntöttek, igyenes zenét akarnak"


2014-12-06

Az egykori Rainbow / Deep Purple énekes, Joe Lynn Turner - aki jelenleg a Rated X nevű all-star projekt frontembere az 'Iron City Rocks' podcast új epizódjában adott interjút.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A Rated X (korábbi nevén Legacy X) - melynek további tagjai Carmine Appice [Vanilla Fudge, Cactus] dobos, Tony Franklin [The Firm, Blue Murder] basszusgitáros és Karl Cochran [J.L.T., Nuclear Assault] gitáros - első turnéja kapcsán az alábbi nehézségekről beszélt Turner: "A turnézás manapság sokkal fontosabb, mint annak idején; lévén a CD-k eladásából aligha származik bevételünk... vagy legalább is közel sem annyi, mint a régi időkben. Az emberek kétségtelenül úgy döntöttek, ingyenes eznét akarnak. Kedves, nem? Ez teljes mrétékben kinyírja a művészetet és magát a művészt. Ettől függetlenül mi próbáljuk a víz felett tartani a fejünket azzal, hogy folyamatosan koncertezünk és ruházati termékeket árulunk. Márpedig ennél többet nem is tehetünk, de azt is meg kell hagyni, hogy a koncertekhez, a pólók, pulóverek mintáihoz természetesen a CD-k adják az alapot... vagyis ezzel a felfogással próbálunk operálni a Rated X-en belül. Érzésünk szerint a dallamos rockzene - amit mi is játszunk - lehetne egyfajta hajtóereje az iparban, és igyekszünk is az erre szabott követelményeknek eleget tenni. Tehát - a hangzás leszámítva - nem modernizáljuk túl a zenénket. Persze a technológiát teljes mértékben kihasználjuk, de nem viszünk véghez produkciós trükköket. Ezáltal közel azonosan lendülettel szólnak a dalok a lemezen is, mint élőben. Márpedig mi nagyon szeretünk fellépni. Ehhez pedig úgy néz ki részünkről a minta, hogy felkeres minket egy szervező, aki kíváncsi ránk, mondván 'Ismerjük Joe Lynn Turner-t, Carmine-t, Tony-t, de így együtt még inkább izgalmasabb lehet a műsoruk'. Most, hogy a lemezünk megjelent, hamarosan elkezd terjedni a hírünk: újságírók, rádiók, podcast-ek, közösségi oldalak... ezek segítségével már egy jó nagyot lépünk a promóciós lépcsőn. Erre egyébként nagyon oda is figyelünk. Pontosabban a stábunk... a srácok eddig zseniális munkát végeztek a promóciós tevékenységeket illetően - kapjuk is folyamatosan a pozitív hallgatói visszajelzéseket. És ha minden így halad a továbbiakban is, akkor anyagi gondok nélkül átnak is indulhatunk jövő nyár és ősz folyamán".

A Rated X a tavaly decemberi megalakulás után közel egy évvel adta ki debütáló nagylemezét, november 7-én Európában, november 11-én pedig az USA-ban, a Frontiers Records jóvoltából.

"Érzésem szerint, próbáltunk valami retro dolgot összehozni, ami rendelkezik némi modern beütéssel" - nyialtkozta korábban Turner új bandája bemutatkozó albumával kapcsolatban, ami szimplán a 'Rated X' címet viseli. "Itt klasszikus rock-dalokról van szó, de ezzel még korántsem fejtettem ki mindent... Ezek a nóták végül is maguktól születtek meg; folyamatosan fejlődtek a felvételek előrehaladtával. Most végre elmondhatjuk, hogy nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült befejeznünk a munkálatokat, és végre a nyilvánosság előtt is bemutathatjuk az anyagot. Ebben a bandában mindenki egy külön egyéniség - ha az ő stílusukat összerakod, megkapod a Rated X-et".

Az "erőteljes és innovatív dalokkal teli" 'Rated X' album hangtechnikai munkáit a Frontiers "belső embere", Alessandro del Vecchio végezte, aki a producelés mellett saját billentyű-szólóival is hozzájárult az anyag tökéletességéhez. A keverés a szintén nagynavű Pat Regan [Mr. Big, Deep Purple, Gotthard, Doro, KISS] nevéhez fűződik.

"Alessandro segítségével és dalokhoz való hozzájárulásával, úgy érzem, egy igazi '70-es évek végi hangzással sikerült előállnunk, ami számomra leginkább a Blue Murder zenéjére hasonlít, Joe Lynn Turner előadásában" - közölte Appice. "Lévén Tony és én voltunk a ritmus-szekció, ez is hozzájárul a Blue Murder-féle vibráláshoz... Alessandro billentyű-játéka emellett egy kis Deep Purple-ös beütést kölcsönzött a dolognak... Az az egy biztos, hogy mindez nagyon jól passzol egymáshoz. Imádok ebben a zenekarban játszani".

A 'Rated X' CD tracklistája így néz ki:

01. Get Back My Crown
02. This Is Who I Am
03. Fire And Ice
04. I Don't Cry No More
05. Lhasa
06. Devil In Disguise
07. You Are The Music
08. Peace Of Mind
09. Maybe Tonight
10. On The Way To Paradise
11. Our Love Is Not Over
12. Stranger In Us All

Hivatalos EPK (Elektronikus Sajtó-közlemény) az albumhoz lentebb látható.

A Rated X két videoklipet is forgatott Los Angeles-ben a nyár folyamán: az első kisfilm, a 'This Is Who I Am' hivatalos klipje néhány napja jelent meg - ezt követte a november 12-én bemutatott 'Fire And Ice' - ezek szintén lentebb érhetőek el, a néhány napja közzétett 'Stranger In Us All' dalszöveges videóval egyetemben.

A banda debütáló albumának borítója lentebb látható.

A The Rainbow Fanclan Legacy magazin Turner-rel készített interjúja az új Rated X banda megmozdulásaival kapcsolatban ITT érhető el.


Joe Lynn Turner:
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás