Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Ville Valo elmagyarázza, miért volt szükség a HIM korai lemezeinek újra-kiadására


2014-12-11

A finn "love metal" banda 'Lashes To Ashes, Lust To Dust: A Vinyl Retrospective '96-'03' címmel adta ki új limitált box-szettjét, november 25-én, a The End Records jóvoltából.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A pakkban többek közt a banda legendássá vált debütáló, '666 Ways To Love: Prologue' című EP-je kapott helyet (első alkalommal bakeliten). A szett emellett tartalmaz egy pendrive-ot is, melyen összesen 80 remaszterizált dal szerepel (37 bónusz track-kel), a '96-'03 időszakból.

Szintén november 25-én kerültek újra-kiadásra a HIM ikonikus albumai ('Greatest Love Songs Vol. 666', 'Razorblade Romance', 'Deep Shadows And Brilliant Highlights', 'Love Metal') többféle változatban, remaszterizáltan, bónusz nótákkal, speciális csomagolásban. Nemrégiben ezek a nagylemezek digitális formában is megjelentek az iTunes-on, feljavított hangzásbeli minőséggel.

"Néhány hónapja megnyitottuk a híres Love Metal archívumot, és még számunkra is meglepő dolgokat találtunk benne, melyek exkluzív és ijesztő zenei csemegéket szolgálnak a melankólikus finn hangulathoz. Vigyázzatok vele! Mi szóltunk előre..." - közölte korábban Ville Valo énekes, aki most egy Artisan News-interjúban [videó lentebb] magyarázza el, miért volt szükség az újra-kiadásokra: "Természetesen nem gondolom, hogy bármi probléma is lenne ezekkel az albumokkal, de például az első EP-nket '96-ban, első nagylemezünket pedig '97-ben adtuk ki... aztán jött 1999-ben a 'Razorblade Romance'... Szóval ezek már elég régen jelentek meg, és épp abban az időben tört ki ez a - hogy is mondjam - "hang-háború", amikor a zenészek elsődleges célja az volt, hogy minél hangosabb rock-lemezeket csináljanak; nem gondolva arra, hogy az adott anyag így elveszti a dinamikáját. A legjobb példa erre a Metallica 'Death Magnetic' albuma, ami szörnyen hangos és agresszív - legalább is az én fülemnek -, de valószínűleg ez is volt vele a cél... Nekünk is voltak tehát olyan lemezeink, melyeket a "hang-háború" előtt vagy épp alatt rögzítettünk, de mi trükköztünk is egy kicsit... Számomra tehát ezek a lemezek sokkal frissebbnek hatnak, és ütősebben szólnak, de ugyanakkor megvan az eredeti esszenciájuk is. De ugyanakkor vigyázni is kell ezekkel az anyagokkal, mivel eredetileg a New York-i Sterling Sound Stúdióban vettük fel őket, a legendás hangtechnikus, George Marino közreműködésében, aki azóta már nincs az élők sorában. Szóval nem szerettünk volna nagyon belenyúlni a dolgokba. Erre is fel tudok hozni egy jó példát: amikor a '80-as években a Black Sabbath kiadta remaszterizált CD-n az első lemezt, annak szörnyű volt a hangzása. Azt hitték, hogy el kell érniük egyfajta '80-as évekbeli feelinget, pedig ez nem így működik. Hűnek kell maradni az eredeti anyaghoz... de ugyanakkor mégsem szabad semmilyen szabályt állítani magad elé. Ez benne az izgalmas. Szóval mi ezúttal is a Sterling Sound-nál dolgoztunk - Justin [Shturtz] - a hangtechnikus - pedig kiváló munkát végzett. Simábban ment, mint gondoltam".

A remaszterizált albumok újra-kiadásának alkalmából a HIM december folyamán egy észak-amerikai turnén vesz részt, az alábbi dátumokkal és állomásokkal:

Dec. 09 - Webster Hall - New York, NY
Dec. 10 - House of Blues - Boston, MA
Dec. 11 - Starland Ballroom - Sayreville, NJ
Dec. 12 - The Fillmore - Silver Spring, MD
Dec. 16 - The Wiltern - Los Angeles, CA
Dec. 17 - The Marquee - Tempe, AZ
Dec. 18 - House of Blues - San Diego, CA
Dec. 19 - House of Blues - Las Vegas, NV

A csapat tavasszal is turnézott az USA-ban. Annak a körútnak az alapját a banda aktuális stúdióalbuma, a 'Tears On Tape' adta, ami a megjelenés első hetében több mint 20,000 példányban kelt el az Államokban; ezzel a Billboard 15. helyén végzett.


Ville Valo elmagyarázza, miért volt szükség a HIM korai lemezeinek újra-kiadására
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás