Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Tony Harnell ismét kilépett a TNT-ből - itt a banda közleménye!


2015-01-04

[FRISSÍTVE] A veterán norvég hard rock banda épp egy évvel ezelőtt egyesült újjá eredeti énekesével, Tony Harnell-lal. Az amerikai származású Harnell a minap az alábbi közleményt adta:

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

"Csodálatos volt számomra az elmúlt év... és gondolom azon TNT rajongók számára is, akiknek volt szerencséjük ott lenni a koncerteken. Véleményem szerint az utóbbi időkben bonyolítottuk le minden idők legjobb TNT koncertjeit. Sajnálatos módon azonban nincs rá lehetőségem, hogy a banda színeiben folytassam munkásságom. De nem akarlak untatni Titeket a részletekkel... de egyébként semmi rendkívüli nincs a dologban; arrül nem is beszélve, hogy tiszteletben tartom a zenekar és jómagam közös ügyeit. Annyit azonban mindenképpen elmondhatok, hogy most is minden erőmmel azon voltam, hogy sikerüljön folytatnom. Nagy reményeim voltak arra nézve, hogy ezúttal tovább tart majd az együttműködés, és több éven keresztül közösen alkothatunk majd. De sajnos ez egy rendkívül ingatag gépezet... Pedig a TNT egy csodálatos diszkográfiával rendelkező, fantasztikus banda, amire nagyon büszke vagyok. Imádom az egész stábot, a zenekart, és nagyra méltatom a srácok kemény munkáját és elkötelezettségét. Csak a legjobbakat tudom kívánni mindenkinek!
És akkor még nem is szóltam hozzátok, kedves TNT rajongók... Tudom, hogy most nagyon csalódottak vagytok, de higgyétek el, én magam is... sokkal jobban, mint ezelőtt bármikor. A szívem ismét összetört, viszont abszolút nem bántam meg semmit az elmúlt esztendőből; sőt, igazán boldog vagyok, hogy egy ilyen zseniális búcsúturnét tudtam előadni a bandával Nektek. Elnézést kérek azoktól a városoktól, ahova nem tudtunk eljutni - ez tényleg nem rajtam múlott.
Szeretlek mindannyiótokat, oda és vissza!
Utóirat: Ez az én közleményem, és a jövőben sem fogom részletezni a dolgokat
".

[*** FRISSÍTÉS ***] Harnell közleményét követően a banda tagjai is megszólaltak. A TNT üzenete így szól: "Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Nektek és mindenkinek fent a színpadon és lent a közönségben, amiért ilyen csodálatos 2014-es biztosítottatok számunkra. Megünnepeltük 'Intuition' albumunk 25. évfordulóját, valamint kiadtuk a lemez friss változatát, a Trondheim-i Szimfónikus Nagyzenekarral közös koncert-anyaggal egyetemben. A fantasztikus esztendő ellenére azonban 2015-re nézve nem voltak semmilyen terveink. Bandánk és a stáb egészen a 2003-as 'The Big Bang' című válogatás-album kiadása óta keményen, megállás nélkül dolgozott - ez pedig több mint tíz évet jelent; vagyis még annál is hosszabb időt, mint amennyit a '80-as években egyhuzamban lenyomtunk!
A TNT mindig is komoly logisztikai problémákkal küzdött. Irigyek is szoktunk lenni azokra a banda- és stáb-tagokra, akik ugyanabban a városban élnek. A rendszeres utazgatás, az otthontól való távollét mindenki számára nagyon nehéz; különösen azoknak, akik a legmesszebbről utaznak és a legtöbbet vannak távol a családtól.
Az egyetlen biztos 2015-ös terv az, hogy Ronni
[Le Tekrø, gitáros] továbbra is jelenlegi szólóalbumát prezentálja, illetve a Rypdal & Tekrø formációval nyomul. Diesel [Morten Dahl, dobos] pedig a Tindrum zenekarral fog turnézni, Kee Marcello [Europe] társaságában.
Csak hogy tudjátok, a TNT szíve NEM állt le. Bandánk előbb-utóbb újra fel fog támadni, de még egyelőre nem tudjuk, milyen formában. Szívesen fogadjuk hozzászólásaitokat és kommenteteket - természetesen tartjuk Veletek a kapcsolatot
".

Harnell elődje (és egyben utódja is), a brit Tony Mills énekes 2013 augusztusában lépett ki a TNT-ből, három stúdiólemez, valamint számos intenzív skandináv, európai és amerikai turné után. Mills "a világ más tájain - Ausztrália, Japán - esedékes elkötelezettségeit", valamint "kedvezőbb irányzatú zenei projektjeit" hozta fel kiválásának indokaként. Erről bővebben ITT írtunk. (Mills Ålesund-ban és Eidsvoll-ban lépett fel a TNT-vel 2013. augusztus 9. és 10.-én; végső koncertjét pedig augusztus 23-án adta a bandával, Trondheim városában.)

A zenekar eredeti énekese, Tony Harnell 2012. június 2-án állt össze egy koncert erejéig a TNT-vel (ekkor még működött a Mills-féle felállás): a banda 30. évfordulós koncertjét a Trondheim-i Clarion Hotel-ben rendezték meg. Az eseményen a speciális szettlistát a Trondheim-i Szimfónikus Nagyzenekar (Trondheim Symfoniorkester) kísérte. Erről rajongói videók ITT láthatók.
Az ünnepi koncert - melyen a banda vendégül látta többek közt a Twisted Sister énekesét, Dee Snider-t, Hank Von Helvete-t, valamint egy korábbi TNT-énekest, Dag Ingebrigtsen-t - 2014. szeptember 29-én került kiadásra CD és DVD formájában, '30th Anniversary 1982-2012 - Live In Concert With Trondheim Symphony Orchestra' címmel.

Harnell tavaly októberben erősítette meg a hírt, miszerint ismét csatlakozik a TNT legénységéhez: "Rengeteg szóváltás és lélek-keresés után, boldogan jelenthetem be, hogy ismét a TNT mikrofonja mögött állok. Nagyon büszke vagyok arra, amit az évek során véghez vittünk; arra hogy megírtuk és felvettük ezeket a nagyszerű dalokat. És mindezt bátyám, és második édesanyám, Ronni Le Tekrø társaságában. Néha szükséges megadni a rajongóknak, amit szeretnének... 2014 fémjelzi a nagysikerű 'Intuition' album 25. évfordulóját, így arra gondoltunk, hogy ez egy nagyszerű alkalom lenne rá, hogy beizzítsuk a gépezetet".

Harnell és a TNT újonnani 'reunion'-jának első koncertjéről (2014. január 17. - Hamar, Norvégia) ITT számoltunk be.

Íme az új kiadvány tartalma, vagyis az ünnepi koncert szettlistája:

01. Fanfare For The Common Man
02. Invisible Noise
03. Substitute
04. Refugee
05. As Far As The Eye Can See
06. Downhill Racer
07. Intuition
08. Northern Lights
09. Magica Lanterna (Tekrø-szóló)
10. Sabre Dance
11. Harley Davidson
12. USA
13. Eddie
14. June
15. My Religion
16. Everyone’s A Star
17. 10.000 Lovers (In One)
18. Seven Seas

* A DVD egy dokumentációs filmmel egészül ki

Lentebb az ünnepi koncert teljes anyaga elérhető.

A TNT háza tájáról nemrégiben érkezett a hír: a banda immáron három új dalt is megírt a soron következő nagylemezre. A csapat gitárosa, Ronni Le Tekrø a Metal Express Rádiónak nyilatkozott november végén a tervekkel kapcsolatban: "Folyamatosan dolgozunk; próbálunk időt szakítani a dalszerzésnek még 2015 áprilisa előtt, mivel jövő ősszel szeretnénk stúdióba vonulni. Eddig megírtunk három nagyon erős dalt, amivel igazán elégedettek vagyunk. De továbbra is igyekszünk fejleszteni a TNT-hangzást".

Le Tekrø azt is elárulta, hogy ez alkalommal is kollektíve dolgoznak a banda tagjai, egy stúdióban; a manapság elterjedt "Interneten küldözgetős" gyakorlat helyett: "Sosem csináltam ilyesmit. A producernek és a zenészeknek mindig ott kell lenniük, egy szobában. Ellenkező esetben nem nevezném albumnak a végeredményt. Akkor csak egy projekt lenne. Azoknak a lemezeknek nincs lelke. Egyedül talán az elektronikus zenében lehet ilyet csinálni. Ha viszont rock & rollt játszol, akkor a zenészeknek együtt kell játszaniuk".

Tony Harnell egy december 10-i Facebook-közleményben adta hírül: "Jómagam egyelőre semmi hírt vagy update-et nem tudok közölni Veletek; azon kívül, hogy elmondom: 2015-ben nem fog új zenét kiadni a TNT. Hamarosan remélhetőleg másféle híreket is tudok majd jelenteni...". Egy rajongó érdeklődésére később a következőket válaszolta az énekes: "Mindössze azért tettem ezt közzé, mert úgy éreztem, az én felelősségem, hogy értesítsem erről a rajongókat, és ne hagyjam cserben őket... Jómagam is csalódott vagyok... Üdv!".


Tony Harnell ismét kilépett a TNT-ből - itt a banda közleménye!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás