Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MOONSPELL - új dalszöveges videó az 'Extinct' albumról


2015-04-22

Márciusban elején jelent meg a Moonspell újabb "zenei és érzelmi manifesztója", az 'Extinct' című album.

"A 'Darkness' D betűje visszakerül a 'Dark Metal' szóba! Itt a lecke az új generáció számára: hogyan kell szívvel és lélekkel játszani a goth-metalt" - olvasható az előzetes sajtó-közleményben.
A több mint 20 éve a műfaj színén alkotó portugál pionírok 'Extinct' címmel adták ki legújabb mesterművüket, 2015 márciusának elején, a Napalm Records jóvoltából. A banda egy korábbi közleményben árulta el, hogy az új album hanganyagát a világhírű svéd Fascination Street Stúdióban rögzítették, Jens Bogren (Paradise Lost, Katatonia, Amon Amarth, Opeth) producer közreműködésében.

Íme az 'Extinct' végleges tracklistája:

01. Until We Are No More (Breathe)
02. Medusalem
03. Funeral Bloom
04. Domina
05. La Baphomette
06. The Last Of Us
07. A Dying Breed
08. Malignia
09. Extinct
10. The Future Is Dark

A lemez hivatalos megjelenési dátumai a következők:

* Németország / Ausztria / Svájc / Európa többi része / Ausztrália - március 6.
* UK / Norvégia / Franciaország / Dánia / Olaszország - március 9.
* Svédország / Spanyolország - március 11.
* Észak-Amerika - március 17.

Egy héttel a megjelenés után, a Napalm Records közzétette az 'Extinct' toplistás helyezéseit. Ezek így néznek ki:

* Portugália: #1
* Németország: #39 (a helyi Metal Hammer magazinban a 'Hónap albuma' díj)
* Svájc: #32
* Ausztria: #54
* Finnország: #47
* Belgium: #84
* Hollandia: #87
* Franciaország: #122

Nemrég elkészült az új Moonspell album első klipje, aminek alapjául a címadódal szolgál: ennek premierje lentebb érhető el. Április 22-én megjelent a 'Medusalem' című szám hivatalos dalszöveges videója is.

Az új Moonspell album kiadásra került 'mediabook' formájában, sztenderd CD-n, speciális limitált deluxe edition-ben és bakeliten. A normál CD-s verzió borítóját ezúttal is a görög SepticFlesh zenekar frontembere, Seth "Siro" Anton tervezte (akinek műveiből ITT látható némi ízelítő). "Mondanunk sem kell, hogy milyen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Siro készített nekünk egy lenyűgöző, nyugalmat megzavaró és impresszív festményt, ami hűen tükrözi zenénk sajátosságát. A friss alkotás csak a normál, 'jewelcase' verzió borítója lesz; tehát ez azt jelenti, hogy minden egyes formátum más-más fedéllel jelenik meg. Élvezzétek hát a művet!" - közölte a Moonspell az alább látható illusztráció kapcsán.

Az 'Extinct' normál verziós borítója így néz ki:

"Lentebb látható az 'Extinct' két-lemezes változatának borítója. Ez a verzió a teljes albumot, valamint néhány Pedro Paixão által készített remixet, valamint egy 'Road To Extinction' elnevezésű dokumentációt tartalmaz. Ez utóbbin nem csak a lemez teljes 'making-of' filmje kap helyet, de tudományos kontextusba helyezi az album tematikáját is" - közölte a Moonspell az 'Extinct' lent látható 'mediabook'-változatával kapcsolatban. A DVD-hez a minap mutatta be a banda a hivatalos trailer-t (lentebb elérhető).

A banda a megjelenést követően egy nagyszabású európai turnét bonyolít le, 'Road to Extinction' elnevezéssel, a SepticFlesh társaságában. Ennek dátumai és állomásai, valamint jegy-infók a Facebook-on érhetők el.

A legfrissebb promó-fotó a bandáról, fentebb látható. Ezt, valamint az új album szövegkönyvében található promóciós fényképeket Edgar Keats készítette.

A Moonspell legutóbbi (dupla) stúdióalbuma 'Alpha Noir' címmel jelent meg, 2012. április 27-én, szintén a Napalm Records jóvoltából. A lemezről bővebben ITT írtunk.

Íme a lemez teljes dal-ízelítője:


MOONSPELL - új dalszöveges videó az 'Extinct' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás