Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

RIVERSIDE - itt a banda hatodik stúdióalbumának új dalszöveges videója: 'Time Travellers'!


2016-02-11

A lengyel prog-metalisták tavaly kiadták sikeres 2013-as 'Shrine Of New Generation Slaves' című lemezük folytatását. A minap nyilvánossá vált az új album legfrissebb hivatalos klipje.

A 2001-ben alakult varsói Riverside együttes 2015 januárjában fejezte be az új anyag megírását és feldemózását. Hatodik nagylemezük 'Love, Fear And The Time Machine' címmel jelent meg szeptember 4-én, az InsideOut Music jóvoltából. Az album borítóját a banda régi partnere, Travis Smith (Katatonia, Opeth) tervezte.

A tracklista:
01. Lost (Why Should I Be Frightened By A Hat?)
02. Under The Pillow
03. #Addicted
04. Caterpillar And The Barbed Wire
05. Saturate Me
06. Afloat
07. Discard Your Fear
08. Towards The Blue Horizon
09. Time Travellers
10.
Found (The Unexpected Flaw Of Searching)

"Hatodik albumunk hat szót foglal címében és 60 perc új zenét tartalmaz. Elég hosszúra sikerült minden dal, tehát ez azt jelenti, hogy innentől kezdve nem nagyon játszunk hard rock zenét" - mondta nevetve Mariusz Duda gitáros-énekes. "Ettől eltekintve nagyon sok dallamot sikerült felhalmoznunk, és ezeket teljesen új megvilágításba helyeznünk. Mi magunk is változunk; így ugyanez igaz a zenénkre. És az is igaz, hogy az évek múlásával folyamatosan más és más hangzású, de mégis mindig nagyszerű lemezeket szeretnénk felvenni. Új kiadványunk olyan, mint egy friss lélegzetvétel. A címben szereplő 'szerelem', 'félelem' és 'idő' szavak azok a kifejezések, melyek a leginkább befolyásolják éltünk döntéseit. A dalszövegek tehát azokról a dolgokról szólnak, amik a legfontosabbak számunkra; azokról a döntésekről, amelyeknek köszönhetően elkezdődik egy új fejezet".

A banda nagyjából másfél évvel ezelőtt látott neki az album felvételeinek. A rögzítési munkálatokat a hivatalos Riverside-Instagram oldalon lehetett figyelemmel követni.

A lemez első ízelítője a 'Discard Your Fear' című szám dalszöveges klipje formájában érhető el lentebb. Erről a dalról Mariusz így nyilatkozott: "Az új albumon a hetvenes és a nyolcvanas évek zenéit szerettem volna kombinálni. Ez utóbbi évtized zeneileg totálisan meghatározza az egész életem; az akkori klasszikus rockbandák mély dob- és basszus-témái mélyen a tudatomba égtek. A 'Discard Your Fear' pedig épp ezt a vibrálást prezentálja. A dalszöveg arról szól, amivel a legtöbb embernek szembe kell néznie: az ismeretlentől való félelemről".

A lemez megjelenését követően napvilágot látott a 'Found (The Unexpected Flaw Of Searching)' című szám hivatalos videoklipje, valamint 2016 februárjában a 'Time Travellers' lyric-videója is. Ezek lentebb szintén elérhetők.

Az új dalok már a tavaly nyári fesztivál-turné során is elhangzottak. A banda 2016-os fellépéseinek teljes listája itt érhető el.

A Riverside legutóbbi, ötödik nagylemeze 2013-ban került kiadásra, 'Shrine Of New Generation Slaves' címmel, az InsideOut Music gondozásában.


RIVERSIDE - itt a banda hatodik stúdióalbumának új dalszöveges videója: 'Time Travellers'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás