Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Napalm Records-szal kötött szerződést új DVD-jére a SATYRICON


2015-02-13

Nyolcadik stúdióalbumuk megjelenése apropójából, 2013. szeptember 8-án egy különleges, exkluzív koncertet adtak a Satyricon tagjai.

A norvég Den Norske Opera & Ballett fesztivál keretében az 55 fős Nemzeti Opera Kórussal lépett színpadra a banda. A koncertet professzionális kamerákkal rögzítették - a hivatalos felvétel Európában május elsején, Észak-Amerikában pedig május 5-én jelenik meg, 'Live At The Opera' címmel, CD-n és DVD-n, az új szerződést ajánló Napalm Records jóvoltából. A kiadvány többféle formátumban is elérhető lesz, a lentebb látható borítóval. Fotók a koncertről ITT, videók pedig lentebb láthatók.

Sigurd "Satyr" Wongraven, a csapat frontembere így nyilatkozott a nagyszabású koncertet követően: "Norvégiában nem létezik nagyobb színpad az új Operaházénál. Sehol máshol nem lehet jobban prezentálni a dinamikát és az energiát - ezt a Satyricon és az Opera-kórus közös előadása teljes mértékben beigazolta. Nem is adódhatott volna jobb alkalmunk arra, hogy a rajongókkal közösen megünnepeljük új albumunkat, ami az első anyagunk öt éven belül".

A 'Live At The Opera' megjelenésének apropójából idén, 'The Dawn Of A New Age' elnevezéssel indít turnét a banda. Erről Satyr a következőket mondta: "Szeretnénk méltóan befejezni az aktuális Satyricon album turné-ciklusát, illetve megadni a kellő dicsőséget a 'Live At The Opera'-szettnek, mivel ez távol áll mindenféle konvencionális koncert-anyagtól. Tehát szeretnénk megosztani ezt a különleges élményt minden európai rajongónkkal. A 'Dawn Of A New Age 2015' egy vérbeli aréna-turné lesz, melynek során hatalmas élményben részesülhetnek a fanok. Olyan dalokat is fogunk játszani, amit mindeddig soha nem adtunk elő élőben, valamint megrendezünk néhány extra jam-sorozatot, aminek során a zenész rajongóink is színpadra állhatnak velünk - ezzel is erősítvén a kapcsolatunkat. Szóval valójában sokkal több lesz ez, mint egy egyszerű album-promóciós körút...".

Satyr további jövőbeni tervekről is beszélt: "Általában nem adunk valami sok koncertet évente - a soron következő persze kivétel lesz, de ettől függetlenül ezt az évet is elsősorban a stúdióban töltjük. Nagyon szépen alakulnak a dolgok ott is. A DVD megjelenése után, a közeljövőben egyszerre két albumot is ki fogunk adni...".

További infók a turnéról és a koncert-anyagról hamarosan...

Íme a 'Live At The Opera' DVD hivatalos előzetese:

A rajongói felvételek:

'Satyricon' címmel jelent meg 2013. szeptember 8-án a banda régóta várt, visszatérő albuma. A lemez a hivatalos norvég toplista élén végzett. A Roadrunner Records jóvoltából kiadott album, a norvég aranyérmes helyezés mellett tovább nemzetközi sikereket is elért: Finnországban a 6., Németországban a 23., Ausztriában pedig a 26. helyen végzett a hivatalos zenei topilstákon. Összehasonlításképpen: a banda előző, 2008-as 'The Age Of Nero' albuma Norvégiában az 5., Németországban pedig a 73. listás pozíciót érte el.

Sigurd "Satyr" Wongraven frontember így nyilatkozott a sikerekről: "A Satyricon rajongói megmutatták, hogy még napjainkban is van helye az analóg hangzású autentikus zenének. Ráadásul mindezt olyan szinten mutatták meg, hogy általuk előkelő toplistás helyezéseket értünk el az európai piacon, főként Norvégiában. Számunkra ez az eddigi legfontosabb lemezünk; rajongóink pedig csak erősítik a mögötte lévő üzenetet. Hálásak vagyunk, és büszkék".

A 'Satyricon' albumról korábban ITT írtunk.


A Napalm Records-szal kötött szerződést új DVD-jére a SATYRICON
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás