Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt az ötödik "színfalak mögötti" videó a THE GENTLE STORM együttestől


2015-02-11

Az Ayreon és a Star One mestere, Arjen Lucassen és a The Gathering egykori énekesnője, Anneke van Giersbergen nemrégiben The Gentle Storm néven alapított közös projektet.

A The Gentle Storm bemutatkozó nagylemeze 2015. március 23-án elején jelenik meg, 'The Diary' címmel. Lucassen elmondta: "Egy epikus, dupla koncept-albumra számíthattok, a 'klasszikus zene és metal találkozása', valamint az 'akusztikus folk' kombinációjának jegyében".

Egy néhány napja megjelent "színfalak mögötti" videóban Arjen elmagyarázza, hogyan állt össze Annekével; az énekesnő pedig az Electric Castle Stúdióból jelenkezik:

A friss videóban szintén Arjen nyilatkozik többek közt a The Gentle Storm lemezborítójáról:

A harmadik és negyedik videóban a két zenész közös albuma koncepciójáról mesél, valamint betekintést nyerhetünk az Epic Rock Kórus munkálataiba is:

Az ötödik klipben Anneke nyilatkozik Arjen stílusáról, és az általa használt hangszerekről:

A Gentle Storm nemrégiben kötötte meg lemezszerződését; mégpedig az progresszív rock- és metal műfajban utazó InsideOut Music kiadóval.
"Nagyon örülök, hogy az InsideOut kiadó szerződése révén megerősödhet közöttünk a kapocs, amit The Gentle Storm-nak hívnak" - közölte Lucassen.
"Éppen ezen csodálatos dalok felvétele közepette vagyunk, amikor érkezik a hír: egy kiadó hozzánk hasonló hittel bízik közös projektünkben. Alig várjuk már, hogy az emberek végre hallhassák az albumot - ehhez a terjesztéshez nyújt hatalmas támogatást az InsideOut" - tette hozzá Anneke.

A 'The Diary' című lemez borítóját Alexandra V. Bach tervezte - ez lentebb látható.
"Nagyon tetszett a legutóbbi Stream Of Passion lemez borítója, ezért felkerestem annak készítőjét, Alexandra V. Bach-ot. Elküldtem neki a The Gentle Storm zenéjének ízelítőit, és elmagyaráztam az album koncepcióját. Erre ő egy ehhez hű borítót kreált, teljesen egyedül. Nagyszerű munkát végzett - minden előzetes várakozást felülmúlt: Alexandra műve tökéletesen reprezentálja a The Gentle Storm zenéjét" - közölte Arjen.

A két közismert holland rockzenész útjai első alkalommal 1998-ban keresztezték egymást, az Ayreon áttörést hozó 'Into The Electric Castle' című koncept-albumán. A páros 10 évvel később, a '01011001' albumon is közreműködött. Annak ellenére, hogy Arjen és Anneke eddigi együtteseinek zenei stílusa mérhetetlenül eltér egymástól, a két előadó végül a The Gentle Storm formációban találta közös nevezőjét.

A The Gentle Storm albuma a hírek szerint az Ayreon epikus produkcióinak vetülete lesz: a projekt bemutatkozó dupla lemeze részben egy teljes értékű metal-album (CD1), részben pedig egy könnyedebb, folkosabb hangszerelésű alkotás (CD2) lesz. (Anneke a The Gathering nagysikerű 'Mandylion' albuma óta nem zenélt a heavy metal műfaj keretein belül.)

A projekt a minap bemutatott egy dupla dalszöveges videót; mégpedig az 'Endless Sea' című szám "metalos" ('storm') és "folkos" ('gentle') verziójához egyaránt. Ezek lentebb megtekinthetők.

Mint arról beszámoltunk, a The Gentle Storm februárban többek közt Budapesten is fellép első, akusztikus turnéja keretében. Erről Giersbergen így nyilatkozott: "A Gentle Storm debütáló albuma, a 'The Diary' 2015. március 23-án jelenik meg! A néhány napja bejelentett teljes bandás lemezbemutató koncerteket (melyen Arjen nem vesz részt) megelőzően, Arjen és én egy pár akusztikus műsort fogunk adni februárban. Közeleg tehát az alkalom, hogy egy rendkívül egyedi produkciónak lehettek szem- és fültanúi!".
Lucassen a következőket tette hozzá: "Ne kérdezzétek, hogy történt... de Anneke valahogy összehozta ezeket a februári akusztikus bulikat, melyek során én leszek a vendég. Ha bárkinek valami kétsége lett volna afelől, hogy cserben hagynám a bandát; azoknak csak annyit kell tudniuk, hogy Annekének egyszerűen nem tudok ellenállni. Kicsit ideges is vagyok, mivel nem sűrűn szoktam színpadra állni, de ugyanakkor nagyon izgatott is. Remélem, találkozunk!".

Az akusztikus európai turné állomásai és dátumai a következők:

Február
17 - Budapest, Magyarország - Planetárium
19 - Bukarest, Románia - Hard Rock Café
20 - Szófia, Bulgária - [helyszín később]
22 - Berlin, Németország - K17
23 - Helsinki, Finnország - Nosturi
25 - Milánó, Olaszország - Lo-fi
26 - Bologna, Olaszország - Locomotiv
27 - Varsó, Lengyelország - Hybryd
28 - Poznan, Lengyelország - Pod Minoga

A teljes bandás fellépések az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre (Arjen nélkül):

Március
26 - Melkweg - Amszterdam, Hollandia
28 - Rock Itervoort Fesztivál - Itervoort, Hollandia

Április
3 - Hedon - Zwolle, Hollandia
4 - Paaspop - Schijndel, Hollandia
11 - Paard van Troje - Den Haag, Hollandia
22 - Divan du Monde - Párizs, Franciaország
23 - The Garage - London, UK
24 - The Musician - Leicester, UK
25 - The Roadhouse - Manchester, UK

Az Ayreon 2013 októberében adta ki 'The Theory Of Everything' című albumát, ami később a hivatalos holland zenei toplista 3. helyezését érte el.
A 2007-ben a The Gathering együttesből kivált Anneke Van Giersbergen énekesnő legutóbbi szólóalbuma 2013 szeptemberében jelent meg, 'Drive' címmel.
Mindkét előadó saját kiadványait az InsideOut Music gondozza.


Itt az ötödik
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás