Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Decemberben új albumot ad ki a MAIDEN UNITED nevezetű akusztikus tribute-banda - itt a 'The Number Of The Beast' videoklipje!


2019-12-25

A világ elsőszámú akusztikus Iron Maiden tribute-projektje - amit Damian Wilson (ex-Threshold, Headspace) énekes és a Within Temptation gitárosa, Ruud Jolie alapított - új kiadványt jelentett be.

A Maiden United 2006-ban jött létre a holland Iron Maiden fan-klub felkérésére. A csapat abban az évben már fel is lépett a híres Dynamo fesztiválon, ahol maga az eredeti banda basszusgitárosa, Steve Harris is jelen volt, és áldását adta az unplugged zenekarra.

A Maiden United 2010-ben stúdióba vonult: abban az évben jelent meg a 'Mind the Acoustic Pieces' album, ami a Maiden teljes 'Piece of Mind' lemezének akusztikus átirata. A megjelenést egy nagyszabású turné követte, melynek során olyan neves európai fesztiválokon lépett fel a banda, mint például a brit Download, vagy a német Wacken.

A tribute-banda második albuma 2012-ben látott napvilágot 'Across the Seventh Sea' címmel. Ezen a korongon vendégszerepelt az Apocalyptica egyik csellistája, Perttu Kivilaakso.

2015-ben eljött az idő egy újabb Maiden United album kiadására: a 'Remembrance' tavaly előtt májusban került forgalomba CD-n, bakeliten és digitális formában (erről itt írtunk).

A csapat fennállásának tizedik évfordulója alkalmából, 2018. január 27-én története eddigi legnagyobb szabású koncertjét adta; méghozzá a történelmi amszterdami Carré Színházban. Az exkluzív ünnepi koncerten a következő zenészek kísérték Damian-t, Ruud-ot: Mike Coolen (Within Temptation), Joey Bruers (Up The Irons), Huub van Loon (Dearworld) és Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten); a vendégek pedig többek közt a következők lesznek: Sharon den Adel (Within Temptation), Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) és Wudstik (Ayreon). Minderről bővebben itt írtunk.

2019 szeptemberében egy vadonatúj kiadványt jelentett be a Maiden United: december 9-én lát napvilágot a 'The Barrel House Tapes' című akusztikus feldolgozás-album, melyen az alábbi énekesek és zenészek hallhatók:

- Doogie White (Michael Schenker / Rainbow / Yngwie Malmsteen)
- Dennis Stratton (Iron Maiden)
- Frank Beck (Gamma Ray / Red Raven)
- Joey Bruers (Up The Irons) [ő volt a producer is]
- Leon den Engelsen (Sevdaliza)
- Bart Hennephof (Textures)
- Eric Vloeimans
- Jeroen Voogd (Silent Chambers)
- Daan Janzing (My Favorite Scar)
- Jos Severens (Up The Irons)
- Martijn Balsters (Silent Chambers)
- Polle van Genechten (Nowa)
- Dirk Bruinenberg (7 Miles To Pittsburgh / Elegy)
- Tom Heijnen (Up The Irons)
- Eszter Anna Baumann (Ann My Guard)

Bővebb infók az új kiadványról és az előrendelésről itt érhetők el; alább pedig meghallgatható az első előzetes és megtekinthető az 'Alexander The Great' akusztikus változatának hivatalos videója, valamint a 'The Number Of The Beast' videoklipje:

A zenekar 2018 januárjában az amszterdami Royal Theatre Carré színpadán adott koncertet. Erről a buliról alább látható egy exkluzív slideshow-videó, valamint megtekinthető a 'Wasted Years' feldolgozásának hivatalos koncertfelvétele:

A tribute-banda történetéről nemrég egy komplett dokumentumfilmet is forgattak - ennek 11 része itt látható:


Decemberben új albumot ad ki a MAIDEN UNITED nevezetű akusztikus tribute-banda - itt a 'The Number Of The Beast' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás