Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ENSLAVED - így teljesített a megjelenés első hetében az 'In Times' album


2015-03-20

A norvég progresszív extrém metal alakulat új, 13. stúdióalbuma 2015. március 6-án jelent meg, 'In Times' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából.

Az 'In Times' címet viselő album felvételei négy különböző bergeni stúdióban, a Duper-ben, a Conclave & Earshot-ban, a Peersonal Sound-ban és a Solslottet-ben zajlottak. Ezek mellett a banda felállított egy mobil-stúdiót is a Valevåg-i erdőben (ugyanitt került rögzítésre a híres 2012-es 'Thorn' című single). Az anyag producelését három bandatag, Ivar Bjørnson, Grutle Kjellson és Herbrand Larsen, valamint Iver Sandøy végezte. A keverést a neves Jens Bogren bonyolította le, svédországi Fascination Street Stúdiójában. A lemez lent látható borítóját a "hatodik Enslaved-tag", Truls Espedal festette, aki a 2001-es 'Monumension' óta a banda összes lemezének illusztrálásában részt vett. Néhány hete napvilágot látott egy videó, melyben Truls elmagyarázza a kézi festés technikáit, és közvetlenül bemutatja, hogyan készül a mű - ez lentebb látható.

Grutle Kjellson, az Enslaved frontembere elmondta a lemezborító kapcsán: "Imádom ezt a képet. Őszintén azt gondolom, hogy ez a legtökéletesebb művészi munka, amivel valaha is találkoztam. Ennek talán az az oka, hogy Truls képes engem és Ivar-t olyan transzformációban lefesteni, ami elsősorban szürreális, de megvan a maga koncepciója, és tele van ötletes grafikákkal. Ez a festmény tökéletes vizuális vetülete az Enslaved dalszövegeinek - mítológia, élet, halál és idő... Truls elkészítette a mesterművet; mi pedig megkomponáltuk a betétzenét".

Az Enslaved dalszerzője / gitárosa / alapítója, Ivar Bjørnson a lemez felvételeinek kezdetekor az alábbi híreket közölte: "Számomra az az év legjobb szaka, amikor az Enslaved stúdiózhatok. Végre kezdetét vette tehát a kreatív őrület, a véget nem érő napok, és az ujjpercek szüntelen vérzése... Mielőtt azonban nekilátnánk a szentháromság első támadásának elindításához, én (gitár), Grutle (Kjellson, basszus és ének) és Cato (Bekkevold, dobok) felvesszük az album alapjait élőben. Mindeközben Ice Dale (szólógitár) és Herbrand (Larsen, ének és billentyűk) elvégzik a saját hangszerelésüket, és feléneklik a témákat önálló stúdióikban. Ezt követően pedig én is hozzájárulok az anyaghoz némi durvulással, amit itthon fogok véghez vinni... Érzésem szerint egy nagyon szilárd alapot hoztam létre az új album anyagához. A szívem és az egész életem beleöntöttem ebbe a kompozícióba;a banda további tagjai pedig ezt alakították véglegessé, önmaguk feláldozásával...".

Az 53 perces 'In Times' album tracklistája így néz ki:

01. Thurisaz Dreaming
02. Building With Fire
03. One Thousand Years Of Rain
04. Nauthir Bleeding
05. In Times
06. Daylight

Az rendelést ITT lehet leadni.

A Nuclear Blast kiadó március 20-án közzétette az 'In Times' első heti toplistás helyezéseit (az alább említett országok mindegyikében az eddigi legmagasabb helyezést érte el karrierje során az Enslaved):

* Európa:
Norvégia: #28
Finnország: #39
Németország: #66
Hollandia: #97
UK: #133
UK Rock: #9
UK Indie: #25

* USA:
Billboard Heatseekers: #4
Billboard Hard Music: #15
'Top Current Albums': #105

* Kanada:
Hard Music: #20
'Top Current Albums': #198

Két korábban bemutatott dal-ízelítő, a 'Thurisaz Dreaming' és a 'One Thousand Years Of Rain' hivatalos dalszöveges videói itt megtekinthetők:

Az albumhoz február 13-án jelent meg egy promóciós videó-ízelítő, amiben elsősorban Ivar Bjørnson beszél a stúdió-munkákról:

A banda legutóbbi lemeze, a 'RIITIIR' 2,300 példányan kelt el a megjelenés első hetében az USA-ban; ezzel a Billboard Új Előadók Listájának (Heatseekers) 8. helyén debütált.


ENSLAVED - így teljesített a megjelenés első hetében az 'In Times' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás