Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

WALLS OF BLOOD - Todd La Torre, Chuck Billy és Tim "Ripper" Owens vendégeskedik az ex-Megadeth gitáros, Glen Drover új projektjében


2019-02-21

A többek közt a Megadeth-ből, az Eidolon-ból, a Testament-ből és King Diamond bandájából ismert kanadai gitáros, Glen Drover februárban adja ki az all-star Walls Of Blood projekt bemutatkozó lemezét.

Drover hosszú éveken keresztül alkotta a Walls Of Blood albumát, amit most végre bejelenthetett: az 'Imperium' album a Metalville kiadó jóvoltából jelenik meg, 2019. február 22-én.

"Érzésem szerint ez a legerősebb album, amit valaha is kiadtam a kezemből. Kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint hat éven keresztül dolgoztam ezen a lemezen, és rendkívül büszke vagyok rá. Végre olyan emberekkel dolgozhattam, akikkel mindig is szerettem volna - többségük énekes, akikre mindig is felnéztem. Előfordult olyan eset is, hogy konkrétan egy adott énekes hangjához és stílusához írtam egy dalt... És egyszerűen fantasztikus lett a végeredmény" - nyilatkozta Drover a finn Metal Shock magazinnak.

Alább megtekinthető az album borítója és részletes dallistája, melyből kiderül, kik a neves vendég-énekesek:

01. Leave This World Behind (Nils K. Rue) 
02. Discordia (Todd La Torre) 
03. Waiting To Die (Chuck Billy) 
04. Blood Sacrifice Ritual (Henning Basse) 
05. Tarnished Dream (Tim "Ripper" Owens) 
06. Walls Of Blood (Matt Cuthbertson) 
07. The Fault Of Man (Henning Basse) 
08. Dark Lords Of Sleep (Dan Cleary) 
09. Junkhead (Lance Harvill - Alice In Chains feldolgozás)
10. Seven Spirits (Henning Basse)

Drover korábban így nyilatkozott a 'Seven Spirits' című dalról, ami már 2015-ben megszületett: "Ezúttal a német Metalium zenekar énekesével, Henning Basséval álltam össze. Már azóta közre akartam működni vele, amióta néhány évvel ezelőtt meghallottam a Metalium első albumát; tehát nagyon izgatott vagyok az új szám miatt. Ha még nem hallottátok volna a Metalium-ot, tegyetek meg magatoknak egy szívességet, és ellenőrizzétek le őket, mivel számos zseniális lemezt adtak ki".

A gitáros nemrégiben a Queensrÿche jelenlegi énekesével, Todd La Torre-val állt össze. Vele közösen rögzítette a 'Discordia' című single-t, ami a lenti lejátszón elérhető dalszöveges videó formájában.
"Mindketten nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, amit összehoztunk. Pedig higyjétek el nekem, én RENDKÍVÜL szerény tudok lenni" - mondta korábban Drover a kapcsán.

Drover Megadeth-es kiválását követően jelentette meg debütáló szólóalbumát, a 'Metalusion'-t. A La Torréval közös 'Discordia' és a Basséval közös 'Seven Spirits' a gitáros újabb projektje, a Walls Of Blood lemezére fog felkerülni.

Bővebb infók az 'Imperium' albumról a Walls Of Blood Facebook-oldalán érhetők el.

A Megadeth rajongók eredetileg úgy tudták, hogy Drover kiválásának oka az volt, hogy a zenész szeretett volna több időt tölteni családjával. Glen ezt nemrégiben a 'Metal Attack MTL' rádió-műsorban cáfolta meg nemrégiben: "Nem, nem feltétlenül ez volt az oka. Persze része volt annak, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy rengeteg viszály dúlt annak idején a Megadeth-ben; és számomra ez így nem volt valami jó móka. Az első néhány év egészséges atmoszférában telt el, de a végefelé már atbillent a dolog a ló túloldalára. Én pedig nem szerettem volna részt venni egy önpusztító környezetben. Ehelyett inkább úgy döntöttem, a családomra koncentrálok, majd később arra a zenei projektre, amit hoz a jövő".

Drover 2013-ban jelentette be, hogy saját, Glen Drover Band nevezetű zenekara ezentúl (a szólóalbumról elnevezvén) Metalusion-ként fog futni - erről itt bővebben írtunk.


WALLS OF BLOOD - Todd La Torre, Chuck Billy és Tim
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás