Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DARK SARAH - itt az ex-Amberian Dawn énekesnő és a Sonata Arctica frontemberének közös videoklipje!


2015-04-16

A finn Amberian Dawn 2012-ben vált meg Heidi Parviainen énekesnőtől, aki ezt követően saját projektet indított Dark Sarah néven.

"Már évek óta tervezem új projektem, de az Amberian Dawn miatt eddig nem jutott igazán időm rá" - nyilatkozta korábban Parvainen a Dark Sarah projekttel kapcsolatban. "2011-ben azonban, még idő előtt sikerült nekilátnom a dolgoknak, és miután kiléptem a Dawn-ból, már csak erre koncentráltam. A Dark Sarah-val az egyik legnagyobb álmom vált valóra. És ki tudja, mit hoz még a jövő?".

Heidi a projekt nevéről az alábbiakat mondta: "A Dark Sarah mint elnevezés az első önálló dalszövegem nyomán született meg. A történet egy nőről szól, aki nagyon nehéz időket él meg - pontosabban: a férje az oltár előtt hagyja el őt. A nő majdnem teljesen összeomlik, de hirtelen átalakul egy teljesen új személyiségge, önmaga sötét énjévé, Sötét Sarah-vá... Annyira belemerültem ebbe a sztoriba, hogy el is neveztem a projektet, valamint magamat mint alter-egó, Dark Sarah-nak. Plusz azért is tetszik, mert úgy hangzik, mint egy szuperhős vagy egy rajzfilm-figura neve (gondoljunk csak Jekyll-re és Hyde-re, vagy éppen a Macskanőre), akiknek mindnek megvan a saját metamorfózisa".

A 'Behind The Black Veil' című bemutatkozó Dark Sarah lemez borítója - amit Jan Yrlund, a Darkgrove Design (Apocalyptica, Ensiferum, Sirenia) munkatársa tervezett - lentebb megtekinthető. Az album május 8-án jelenik meg Európában, május 12-én pedig Észak-Amerikában, az Inner Wound Recordings jóvoltából. Sarah "két személyiség közötti pszichológiai vívódása a teátrális metalzene és a filmzene keveréke formájában nyilvánul meg; többek közt olyan neves előadók duett-támogatásában, mint Manuela Kraller (ex-Xandria), Inga Scharf (Van Canto) és Tony Kakko (Sonata Arctica)". A 'Behind The Black Veil' producelése Mikko P. Mustonen, a Pathos Music (Delain, Sonata Arctica, Ensiferum) nevéhez fűződik.

A projekt korábban már bemutatott két videoklipet; néhány hete azonban elkészült az 'Evil Roots' című szám hivatalos dalszöveges videója is, amit egy rajongói verseny győztese, a német grafikus páros, Björn Schulte és Noel Schulte animált. Az 'Evil Roots' dalban a Van Canto énekesnője, Inga Scharf vendégeskedik (a 'Memories Fall'-ban pedig a Xandria énekesnője, Manuela Kraller). Lentebb mindhárom promó-videó megtekinthető.

A 'Behind The Black Veil' tracklistája:

01. Save Me
02. Poison Apple
03. Hide And Seek
04. Memories Fall (feat. Manuela Kraller)
05. Evil Roots (feat. Inga Scharf)
06. Violent Roses
07. Hunting The Dreamer
08. Fortress
09. Silver Tree
10. Sun, Moon And Stars
11. Light In You (feat. Tony Kakko)
12. Sarah's Theme
13. Memories Fall (nagyzenekari változat)
14. A Grim Christmas Story

A Dark Sarah április közepére elkészült egy újabb single-dallal, ami a 'Light In You' címet viseli. Ebben a dalban a Sonata Arctica énekesével, Tony Kakko-val duettezik Parvainen. A páros február elsején - "egy fagyos finn erdő mélyén" - videoklipet is forgatott az új szerzeményhez. Íme a premier:

Íme egy pár fotó a forgatásról (a single hivatalos promó-fotója lentebb látható):

Az énekesnő 2012-ben lépett ki a finn Amberian Dawn zenekarból (akikkel összesen négy nagylemezt rögzített). Helyére tavaly májusban érkezett Päivi "Capri" Virkkunen.


DARK SARAH - itt az ex-Amberian Dawn énekesnő és a Sonata Arctica frontemberének közös videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás