Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a legújabb ENSIFERUM nóta, a 'Heathen Horde'!


2015-02-03

2015. február 23-án jelenik meg a finn folk metalisták legújabb nagylemeze, a Metal Blade Records gondozásában. Az albumról most itt a legújabb nyilvános dal!

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a finn folk metal csapat 13 év után "szakított" a Spinefarm Records kiadóval, most pedig egy újabb nemzetközi terjeszkedés felé nyitottak, ugyanis tavalyi Paganfest USA fesztiválos fellépésük során szerződést kötöttek a Metal Blade Records elnökével, Brian Slagel-el.

Ennek eredményeképpen a banda 2014 elején nekilátott új dalainak megírásához. A kész anyagot szeptember vége / október eleje folyamán rögzítette a csapat, Anssi Kippo producer társaságában, a finn Astia Stúdióban. A hírek szerint, az albumon Timo Väänänen vendég-zenész is ellátta feladatát, kantelén [finn tradícionális hangszer].

Sami Hinkka basszusgitáros, vokalista: "Az új lemezen megpróbáltuk túlteljesíteni magunkat: az anyag gyors lesz, dühös, epikus és meglepetésekkel, valamint persze klasszikus Ensi-elemekkel teli. A produkciós munkához az egyetlen Mr. Anssi Kippo-t hívtuk segítségül. Az előkészületek nagyon jól haladtak, úgyszint a felvételek is: sikerült rögzítenünk egy csomó zseniális témát... Az új anyag eddig úgy tűnik, hogy a világ legjobb folk metal lemeze lesz".

Petri Lindroos énekes-gitáros: "Kemény és hosszú éjjeleket nappallá téve dolgoztunk ezen az anyagon, miközben Kippo rúgdosta a seggünket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. És ezt lehet is hallani a végleges tételeken: gyilkos album gyilkos hangzással. Nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a mestreműnek!".

A hatodik Ensiferum nagylemez 'One Man Army' címmel jelenik meg 2015. február 23-án (Észak-Amerikában február 24-én). Az "epikus lemez mítológiai borítóját" nem más, mint a népszerű magyar művész, Havancsák Gyula [Annihilator, Sabaton, Elvenking, Stratovarius, stb.] tervezte. A lentebb látható műről Sami Hinkka így nyilatkozott: "Zenei tekintetben számos témát újabb szintre emeltünk ezen a lemezen; ezért úgy döntöttünk, hogy grafikai szempontból is kipróbálunk valami újat. Havancsák Gyula pedig egyszerűen fenomenális munkát végzett! Most először mi magunk is beleszólhattunk a borító és a részletek megtervezésébe. Tehát hatalmas köszönet Gyulának a türelemért és a csodálatos végeredményért. Nem is lehetnénk ennél elégedettebbek!".

Íme a 'One Man Army' teljes tracklistája (dupla CD-s digipak változat, 20-oldalas szövegkönyvvel):

CD1

01. March Of War
02. Axe Of Judgement
03. Heathen Horde
04. One Man Army
05. Burden Of The Fallen
06. Warrior Without A War
07. Cry For The Earth Bounds
08. Two Of Spades
09. My Ancestors' Blood
10. Descendants, Defiance, Domination
11. Neito Pohjolan

CD2

01. Rawhide (bónusz track)
02. Warmetal (bónusz track)
03. Candour And Lies (bónusz track)
04. Bonus Song (bónusz track)

A csapat november utolsó hetében videoklipet is forgatott Lengyelországban, a Behemoth és az Amon Amarth jól bevált partnere, a Grupa 13 stábjának közreműködésében. Ennek eredménye lett a lent látható 'One Man Army' klip. Szintén lentebb érhető el a frissen bemutatott 'Heathen Horde' című dal, valamint az album hivatalos 'így-készült' videója is.

Az Ensiferum már november végén turnéra indult, és már le van szervezve néhány nyári fesztivál-fellépés is. A zenekar várhatóan 2015 májusában tér vissza az Államokba.

A banda jelenlegi felállása így néz ki:

Petri Lindroos - ének, gitár
Markus Toivonen - gitár, vokál
Sami Hinkka - basszusgitár, vokál
Janne Parviainen - dobok
Emmi Silvennoinen - billentyűk, vokál

Az Ensiferum legutóbbi 'Unsung Heroes' lemeze 2012 augusztusában jelent meg, a Spinefarm jóvoltából. Ennek producere Hiili Hiilesmaa (HIM, Sentenced) volt.


Itt a legújabb ENSIFERUM nóta, a 'Heathen Horde'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás