Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BUMBLEFOOT - videoklip a Guns N' Roses gitárosának tizedik szólólemezéről


2015-04-15

Az amerikai gitár-virtuóz / multi-instrumentalista / producer, Ron "Bumblefoot" Thal február 24-én adta ki tizedik önálló nagylemezét

Bumblefoot 'Little Brother Is Watching' című albuma egy "kísérteties melódiákkal teli, modern, epikus rock-album, melynek dalszövege a digitális korszak nehézségeit, és maga az élet nagy eseményeit - kezdetek, végzetek, továbblépések, stb. - elemzi".

A 'Little Brother Is Watching' anyagát teljes egészében Bumblefoot producelte, keverte és maszterizálta, saját New Jersey-beli stúdiójában. A lemezen Dennis Leeflang dobol, de a felvételek során egy 100 tagú rajongói kórus háttér-vokálját is alákeverték néhány dalnak (egy New York-i koncert felvételeiről).

A 'Little Brother Is Watching' tracklistája így néz ki:

01. Clots
02. Little Brother Is Watching
03. Argentina
04. Don't Know Who To Pray To Anymore
05. Livin' The Dream
06. Cuterebra
07. Higher
08. Women Rule The World
09. Sleepwalking
10. Eternity
11. Never Again

A lemez első single-dala maga a címadó szám - ez immáron elérhető hivatalos videoklip formájában. Erről Bumblefoot a következőket nyilatkozta: "A rendező, Gabriella Loutfi egy valódi filmes megközelítéssel állt a dal témájához. Ahelyett, hogy Orwell '1984' című művének "Nagy Testvérét" vettük volna alapul, inkább visszamentünk még korábbra, az időszámítás előtti 1984-be; ezzel is bemutatván azt, hogy a hatalom irányításért való küzdelme időtlen. A videó több fejezetből áll: az uralkodó törvények, az azonnali kielégülés vágya, és egy felkelés bemutatása; valamint mindennek a borulása...".

A Guns N' Roses gitárosa jelenleg tagja az új, Art Of Anarchy nevezetű all-star bandának is. Erről a formációról bővebben ITT írtunk. Bumblefoot jövőbeni Guns N' Roses-tagsága viszont korántsem biztos. A zenész egy decemberi interjúban a következőket válaszolta a Horns Up Rocks! magazin kérdésére, a Guns N' Roses-szal közös jövőjét illetően: "Szeretnék saját szólókarrieremre koncentrálni. A jövő év izgalmas lesz mindenki számára: nekem is, a Guns-nak is, mindenkinek. Rengeteg dolog van az én és az ő tarsolyukban is. De meglátjuk, mit hoz a 2015-ös esztendő".

Ron megerősítette, hogy a jövőben elsősorban szólókarrierjével kívánja tölteni idejét, mivel erre a Guns N' Roses tagjaként nem volt elengendő ideje: "Próbáltam egyszerre csinálni a kettőt, de az nagyon nehéz. Sok időt elvesz mindkét zenekar; egyszerre pedig nem lehetek két helyen. Teleportálás? Nem. Klónozás? Nem. Egy időben tehát csak egy helyen lehetsz; úgyhogy kénytelen voltam döntés elé állítani magam".

A gitáros azt is elárulta, hogy 2014 első felében átesett egy műtéten, melynek során egy rákos tumort operáltak ki szervezetéből: "Elég gyors lefolyású volt a dolog, tehát még véletlenül sem hasonlítható azokhoz az esetekhez, amikor éveken keresztül küzd valaki a betegség ellen. Én szerencsés voltam, mert nem terjed szét a szervezetemben a rákos sejt. Kivágták belőlem, és ennyi. De igen, ez elég szar dolog; sajnos előfordul ilyesmi".

Az elmúlt nyolc évben a Guns N' Roses pengetőseként tevékenykedő Bumblefoot legutóbbi önálló albuma 2008-ban jelent meg, 'Abnormal' címmel. A gitáros szerint ezen album munkálataira - többnyire a Guns N' Roses miatt - nem jutott elég ideje. "Számomra rengeteget jelent egy szólóalbum. És hogy őszinte legyek, előző lemezre több időt kellett volna szánni, még úgy is, hogy közben a Guns tagja vagyok. Általánosságban is többet kellett volna szólóban turnéznom, és eleve több lemezt kellett volna kiadnom".


BUMBLEFOOT - videoklip a Guns N' Roses gitárosának tizedik szólólemezéről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás