Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új klippel jelentkezett a Tiamat és Lion's Share tagok alkotta SORCERER


2015-09-10

A svéd epikus doom metalista zenekar - az 1988-as megalakulást követően - idén márciusban adta ki első teljes értékű albumát, 'In The Shadow Of The Inverted Cross' címmel.
A Sorcerer a '80-as évek végén tűnt fel - zászlóvivője volt annak a mozgalomnak, amit manapság epikus doom metal műfajnak neveznek. Többek közt ide sorolható még a Candlemass, a Solitude Aeturnus és az amerikai While Heaven Wept is.

A Sorcerer a korai években két saját finanszírozású demó-kazettát adott ki - mindkét anyagot rendkívül nagy underground-sikerek övezték. Néhány felállásbeli változást követően, a banda 1992-ben szétszéledt; a tagok olyan híresebb együttesekben folytatták a zenélést, mint a Tiamat (Johnny Hagel basszusgitáros), a Lion's Share és a Twilight (Anders Engberg énekes).

2010 őszén a Sorcerer-t meghívták egy reunion-bulira a német Hammer Of Doom, majd a görög Up The Hammers fesztiválra. Mindkét koncert óriási siker volt - innen jött az ötlet egy újonnani összeállásra és egy teljes értékű nagylemez felvételére. Ez utóbbi megkomponálása, hangszerelése és rögzítése két éven keresztül tartott, de a végeredmény magáért beszél!

Az 'In The Shadow Of The Inverted Cross' című epikus doom-mestermű producelése és keverése Robert Iversen dobos nevéhez köthető. Ő volt az, aki előkészítette a hanganyagot a híres Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, stb.) számára, aki később elvégezte a végső hangtechnikai simításokat.

Az 'In The Shadow Of The Inverted Cross' március 20-án (CD-n, bakeliten és digitálisan) jelent meg az alábbi tracklistával:

01. The Dark Tower Of The Sorcerer
02. Sumerian Script
03. Lake Of The Lost Souls
04. Excorcise The Demon
05. In The Shadow Of The Inverted Cross
06. Prayers For A King
07. The Gates Of Hell
08. Pagans Dance

A Sorcerer korábban bemutatta a 'The Dark Tower Of The Sorcerer' dal klipjét; szeptember elején pedig megjelent a 'Prayers For A King' kisfilmje is. Ez utóbbit így kommentálta a banda: "Ez a videó Daniel Nyqvist ötlete és terve nyomán valósult meg. Méghozzá kitűnő módon! Próbáltuk reflektálni a dalszövegeket a videóban, és Daniel révén ez sikerült is. A 'Prayers For A King' az egyik legepikusabb, legkomorabb dal az albumon. Élvezzétek hát...".

A Sorcerer felállása:
Anders Engberg
- ének
Kristian Niemann
- gitár
Peter Hallgren
- gitár
Johnny Hagel
- basszusgitár
Robert Iversen
- dobok


Új klippel jelentkezett a Tiamat és Lion's Share tagok alkotta SORCERER
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás