Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MARDUK - jól teljesít Európában a 'Frontschwein' album


2015-02-11

A svéd black metalisták vadonatúj, 'Frontschwein' című lemez Európa-szerte előkelő toplistás helyezéseket ért el, a megjelenés első hetét követően.

A Century Media jóvoltából (Európában) 2015. január 19-én megjelent 'Frontschwein' az alábbi európai toplistás helyezéseket érte el:

Német Album Top 100 - #34
Holland Album Top 100 - #83
Belga Album Top 200 (Flanders) - #81
Belga Album Top 200 (Wallonia) - #126
Svéd Album Top 100 - #23
Svéd Hardrock / Metal toplista - #4
Finn Album Top 100 - #25
Svájci Album Top 100 - #74
Osztrák Album Top 100 - #63
Francia Album Top 200 - #85
Görög Album Charts - #69

"A 'Frontschwein' az 1999-es klasszikus 'Panzer Division Marduk' album óta az első teljes egészében háborús témájú Marduk lemez: 25 év black metal történelem egyesül az emberi lények közötti pusztítás és rombolás évezredeivel. Mindennek eredménye a Marduk eddigi legdühösebb, legmocskosabb munkája, ami méltó a zenekar örökségéhez, és magához a black metal műfaj esszenciájához" olvasható egy előzetes közleményben.

A tracklista:
01. Frontschwein
02. The Blond Beast
03. Afrika
04. Wartheland
05. Rope Of Regret
06. Between The Wolf-Packs
07. Nebelwerfer
08. Falaise: Cauldron Of Blood
09. Doomsday Elite
10. 503
11. Thousand-Fold Death
12. Warschau III: Necropolis ('mediabook' bónusz track)

A lemez - ami a normál CD-s verziós mellett megjelent limitál 'mediabook' formájában, illetve dupla bakeliten és digitális változatban - első ízelítője, a 'Rope Of Regret', valamint a nemrég nyilvánossá vált 'Wartheland' című számok a lenti SoundCloud-lejátszókon elérhetők el. Szintén lentebb látható a megjelenés apropójából elkészített promó-videó, valamint a január 21-én megjelent hivatalos videoklip a címadódalhoz.

Egy néhány hónappal ezelőtti interjúban a Marduk gitárosa, Morgan Steinmeyer Håkansson a következőket nyilatkozta a banda aktuális dalszerzői munkájával kapcsolatban: "Szerintem az nagyon vicces, amikor az emberek arról beszélnek, hogy valamiféle elkülönített helyet szeretnének találni a dalszövegek megírása végett. Ez egy meglehetősen 'olcsó' művészi tevékenység. Sokszor olvasok olyan bandákról, akiknek el kell utazniuk valamilyen vidéki környezetbe ahhoz, hogy ráhangolódjanak egymásra, és közösen tudjanak dalt szerezni. Számomra ez az egész természetes módon jön... akár az éjszaka közepén is meg tudok írni egy dalt, fel tudom gitározni... tehát egyszerűen adja magát a dolog".

A Marduk egy évtizednyi közös munka után szakította meg a produceri kapcsolatot a Hypocrisy és a PAIN frontemberével, Peter Tägtgren-nel. Erről Morgan 2013 decemberében az alábbiakat nyilatkozta: "Nincs szükségünk producerre... Peter amúgy is inkább stúdió-technikus, mint producer; de egyébként egy kiváló szakember. Mi se bizonyítja ezt jobban, mint hogy ilyen sok éven keresztül dolgoztunk vele. Most azonban úgy döntöttünk, eljött az idő, hogy valami újat is kipróbáljunk. Új lemezünket egy másik stúdióban fogjuk felvenni, de egyébként az sem ismeretlen számunkra, mivel itt rögzítettük a korai évek albumait. Ez a stúdió basszusgitárosunk tulajdonában van, és mellesleg én is ebben a városban élek; tehát még véletlenül sem okoz gondot az utazgatás. Teljes mértékben a saját magunk irányítása alá vettük a dolgokat; mi magunk leszünk a producerek, és úgy csinálunk mindent, ahogy akarunk".

 

A Marduk idén áprilisban a Hatefest keretében turnézik Európában. Íme a fesztivál-körút hivatalos plakátja:

A Marduk legutóbbi nagylemeze 2012 májusában jelent meg, 'Serpent Sermon' címmel, a Blooddawn Productions és a Century Media jóvoltából. Erről ITT írtunk bővebben.


MARDUK - jól teljesít Európában a 'Frontschwein' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás