Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Márciusban jön az új THERAPY? album, a 'Disquiet'


2015-02-12

Az észak-ír rockbanda az új kiadó, a Amazing Record Co. gondozásában jelenteti meg 11 számos, dallamos punk-metal stílusú 'Disquiet' lemezét.

Egy előzetes közlemény szerint, az új Therapy? album a "punk-metal műfaj meghatározó lemezének tartott 'Troublegum' folytatása, amit egy mindennél magabiztosabb zenekar ad elő, ereje teljében". A Tom Dalgety (Royal Blood, Band Of Skulls) által producelt, és a Newcastle-beli Blast stúdióban rögzített korong a Therapy? "hangzavar és káosz, illetve nyugtalan pszicho-dráma iránt tiszteletét hivatott kifejezni".

"Ezúttal megint valami himnusz-szerűbb kiadványt akartunk letenni az asztalra" - nyilatkozta a banda énekes-gitárosa, Andy Cairns. "Tavaly májusban lebonyolítottunk egy turnét a 'Troublegum' album 20. évfordulója alkalmából; és a körút során nagyszerűen éreztük magunkat - jó volt látni, ahogy élvezik az emberek a régi dalokat, a teltházas koncertek alkalmával... Ettől függetlenül nyilvánvalóan idióták lettünk volna újra-csinálni a 'Troublegum' lemez, mivel az egy teljesen más éra volt. Viszont kiindulópontnak tökéletes... Még magamnak is feltettem a kérdést, 'Vajon 20 év távlatából hogyan szólna a 'Troublegum' folytatása?'... Az utolsó két korongunk [2009 - 'Crooked Timber', 2012 - 'A Brief Crack Of Light'] sokkal kísérletezősebb és változatosabb volt; ezért most szerettünk volna egy kicsit dal-központúbb anyagot".

A klasszikus 'Troublegum' album 750,000 példányban kelt el világszerte; és összesen öt top 40-es single-dalt ('Turn', 'Nowhere', 'Die Laughing', 'Trigger Inside', 'Screamager') "termelt ki" magából. Ennek köszönhetően jelölték annak idején a bandát a Mercury zenei díjra.
Az 1995-ös 'Infernal Love' "sötét-szívű melankóliája" egy radikális váltás volt a legendás trió számára. David Holmes DJ filmzenébe illő hangzásvilágával egy meglehetősen emelkedett, heroikus lemez született ezen anyag "személyében"; amit követően semelyik másik Therapy? album nem tudta überelni a '94-es klasszikust. Ettől függetlenül, a Therapy? 14. stúdiólemeze, a 'Disquiet' folytatja azt az örökséget, amit a Cairns, Michael McKeegan és Neil Cooper alkotta trió az elmúlt 30 évben kiépített magának.

"A 'Disquiet' megírása közben odafigyeltünk arra, hogy a dalszerzői munka a régi, jólbevált módon haladjon - pont mint a 'Troublegum' esetében" - mondta a frontember. "Fogtam a gitáromat, eljátszottam egy dalt, felvettem a telefonomra, és a kész anyagot elküldtem a srácoknak; dalszöveggel, dallamokkal és akkordokkal. 19 nótával kezdtünk; ebből 18-at fel is vettünk - Tom Dalgety producer segítségével pedig kiválogattuk azokat, amik a leginkább illenek az új lemezre. A végén pedig teljes mértékig elégedettek lettünk".

További infók és ízelítők az új Therapy? albumról hamarosan...


Márciusban jön az új THERAPY? album, a 'Disquiet'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás