Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Toplistákon Axel Rudi Pell 25. évfordulós ünnepi koncert-anyaga


2015-05-08

A veterán német gitáros 2014. július 11-én ünnepelte szóló-karrierjének 25. évfordulóját; mégpedig egy nagyszabású koncerttel, a Bang Your Head fesztivál keretében.

Annak ellenére, hogy Axel exkluzív ünnepi bulijának estéjén igen intenzív felhőszakadás szól közbe, a koncerten több mint 15,000 lelkes rajongó volt jelen. Horst E. Franz szervező elmondása szerint: "Az eső is csak Ronnie James Dio könnyeiből fakadt; lévén a szett utolsó száma a klasszikus Rainbow-dal, a 'Long Live Rock 'n' Roll' feldolgozása volt - akkorra fel is szakadozott a felhőzet".

A Balingen-ben megrendezett Bang Your Head fesztiválon megvalósult, több mint három órán át tartó Pell-koncert egy igazi "mágikus esemény" volt, mivel a buli során számos jólismert zenész, barát csatlakozott a legendás gitár-virtuóz performanszához. Axel szerint, a szomorkás idő ellenére, egy hatalmas, rendkívül egyedi koncert zajlott le. "Minden résztvevő mérhetetlen boldogsággal és jókedvvel állt színpadra, és nagyon jól érezte magát" - emlékszik vissza Axel, aki szólóbandájának közel összes valahavolt tagját meghívta az ünnepre. Jelen voltak a korábbi énekesek, Rob Rock (1991) és Jeff Scott Soto (1991-1997), de feltűnt az egykori dobos, a Stratovarius-ból ismert Jörg Michael (1998-ig) is. Az ARP all-star felállása így egy vérbeli best-of szettet adhatott a régi és új slágerekből válogatva. A hab a tortán egy Deep Purple feldolgozás volt: a 'Black Night' klasszikus a Pretty Maids frontembere, Ronnie Atkins énekelte el a közönség támogatásával; de később megjelent az ex-Rainbow billentyűs, Tony Carey is; majd jött az egyik legnagyobb legenda, Graham Bonnet, aki előadott két Rainbow slágert, a 'Since You Been Gone'-t és fentebb említett 'Long Live Rock 'n' Roll'-t.

A különleges koncert most egy ünnepi CD, DVD és Blu-ray formájában kerül dokumentálásra: az Európában április 27-én forgalomba került 'Magic Moments' című live-kiadvány borítója és részletes tracklistája így néz ki:

01. Call Her Princess - Steeler
02. Night After Night - Steeler
03. Rockin' The City - Steeler
04. Undercover Animal - Steeler
05. Nasty Reputation - Rob Rock, Jörg Michael
06. Warrior - Jeff Scott Soto, Jörg Michael
07. Fool Fool - Jeff Scott Soto, Jörg Michael
(A jelenlegi Axel Rudi Pell-banda előadása:)
08. Burning Chains
09. Strong As A Rock
10. Long Way To Go
11. Hey Hey My My
12. Mystica
13. Into The Storm
14. Too Late / Eternal Prisoner / Too Late medley
15. The Masquerade Ball / Casbah medley
16. Rock The Nation
17. Dobcsata - Vinnie Appice, Bobby Rondinelli
18. Black Night - Ronnie Atkins
19. Sympathy - John Lawton
20. Tush - John Lawton
21. Mistreated - Doogie White, Tony Carey, Johnny Gioeli
22. Since You Been Gone - Graham Bonnet, Michael Voss, Doogie White
23. Long Live Rock 'n' Roll - Doogie White, Graham Bonnet, Tony Carey
24. Smoke On The Water - minden vendég

A Ronnie Atkins-szel (Pretty Maids) közös 'Black Night' performansza a lenti lejátszón meghallgatható; alább pedig elérhető a Rainbow klasszikus 'Since You Been Gone' hivatalos klipje.

Az elsődleges lemezeladási információk alapján, Pell új kiadványa az alábbi országok hivatalos zenei toplistáin ért el helyezést:

#1 - Németország (#17 az 'Album charts' listán)
#1 - Svédország
#4 - Svájc
#6 - Ausztria
#17 - Hollandia

Axel Rudi Pell legutóbbi stúdiólemeze, az 'Into The Storm' a tavalyi évben jelent meg. Erről bővebben ITT írtunk.


Toplistákon Axel Rudi Pell 25. évfordulós ünnepi koncert-anyaga
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás