Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WHITESNAKE - toplisták élén a "Lila album"!


2015-05-27

A legendás rockbanda a múlt héten tért vissza 12. stúdiólemezével, ami a 'The Purple Album' címet kapta; lévén klasszikus Deep Purple dalok átdolgozása szerepel rajta.

A Whitesnake-nek ezúttal is sikerült bebizonyítania, hogy az egész világon meghatározó tényezője a hard rock-szcénának: a 'The Purple Album' számos toplistán végzett előkelő helyen. Amerikában a 'Top Current Hard Music' albumok listáján a 6. helyzést, a 'Top Current Rock Albums' listán a 15., a 'Top Current Albums' chart-on a 43., míg a hivatalos Billboard-listán a 83. helyezést érte el.

A 'The Purple Album' emellett 18. lett a hivatalos brit toplistán, 9. a finn, 17. a cseh, 11. a svájci, 34. a norvég, 18. a svéd (itt 1. a 'Hard Rock Charts'-on), 13. a német, 24. holland és 8. a japán toplistán.
 
"A Kígyók és jómagam teljesen le vagyunk nyűgözve a 'The Purple Album' hatalmas mértékű pozitív fogadtatásától. Őszintén köszönjük MINDENKINEK, aki támogatott minket azzal, hogy megvette a lemezt, illetve azzal, hogy jegyet váltott a 'The Purple' turné bármely állomására!!" - mondta David Coverdale.

Az Európában május 12-én, Észak-Amerikában pedig május 19-én megjelent (Frontiers) 'The Purple Album'-ra azon dalok átdolgozott verziói kerültek fel, amiket a Deep Purple annak idején David Coverdale énekessel adott elő.

"Ez egy vérbeli tribute-album; egy főhajtás; egy hatalmas köszönet részemről a Deep Purple-nek azért a lehetőségért, amit tőlük kaptam 40 évvel ezelőtt" - nyilatkozta Coverdale. "Ahogy azt már többször elmondta Ritchie Blackmore-nak is, annak idején egy csodálatos kalandot adott nekem a Deep Purple, ami a mai napig tart. Jobb tanáraim nem is lehettek volna. A Deep Purple Egyetem egy rendkívüli iskola volt számomra. Alig várjuk már, hogy előadhassuk ezeket a nótákat élőben is!".

"Kezdve a klasszikus 'Burn' dallal, egészen az album-záró 'Stormbringer' nótáig, a Whitesnake előadásában újra életre kelnek a legendás slágerek" - olvasható a kiadó korábbi közleményében. A 'Stormbringer' immáron hivatalos videoklip formájában is elérhető!

A 'The Purple Album' - ami megjelent normál változatban, 'deluxe edition' formájában (bónusz DVD-vel) és dupla bakeliten - tracklistája így néz ki:

01. Burn
02. You Fool No One
03. Love Child
04. Sail Away
05. The Gypsy
06. Lady Double Dealer
07. Mistreated
08. Holy Man
09. Might Just Take Your Life
10. You Keep On Moving
11. Soldier Of Fortune
12. Lay Down Stay Down
13. Stormbringer

'Deluxe edition' bónuszok:
14. Lady Luck
15. Comin' Home

A bónusz DVD tartalma:
* "Lady Double Dealer" - videoklip
* "Sail Away" - videoklip-mix
* "Stormbringer" - videoklip
* "Soldier Of Fortune" - videoklip
* "The Purple Album" színfalak mögötti videó
* "The Purple Album" EPK

A lemez második hivatalos promó-klipje, a 'Soldier Of Fortune' május 5-én debütált. Íme a klip-premier:

A 'Burn' című klasszikus Whitesnake-féle verziója március 24-én jelent meg single formájában. Íme a premier:

A 'Lay Down Stay Down' április 7-én debütált:

Itt megtekinthető az új Whitesnake album EPK-ja (Electronic Press Kit) is, mint az első hivatalos sajtós anyag:

Az új Whitesnake lemez promóciós turnéja az USA-ban indul május végén. Íme az eddig bejelentett koncert-dátumok:

A 2011-es 'Forevermore' album folytatásán immáron az új Whitesnake gitáros, Joel Hoekstra hallható.

Coverdale a VH1 Classic 'That Metal Show'-jának legutóbbi epizódjában nyilatkozott a Night Ranger-ből átigazolt Hoekstrával kapcsolatban: "Joel minden tekintetben öt-csillagos elismerést kapott tőlünk. Jézus Máris, mekkora tehetség! Egy valódi gyújtóbomba... egy bámulatos zenész, aki nem mellesleg komoly inspiráló hatással bír. Arról nem is beszélve, hogy egy csodálatos fickó! A meghallgatáson sem kellett részt vennie, mivel azonnal bedobtuk őt a mélyvízbe. Együtt jammeltünk, majd megmondtuk neki: 'Szeretnéd ezt állás? Akkor a tiéd'. Ilyen egyszerű volt az egész. Persze ezt követően még egy ideig csendben kellett maradnunk, Joel akkori, Night Ranger-beli bandatársaira való tekintettel. De aztán elkezdett szivárogni a dolog, és nem tudtuk megállítani. Ekkor mondtam neki, hogy 'Ugye tudod, hogy most rengeteg helyen címlapra fogsz kerülni, J.? Szóval szerintem húzd meg a ravaszt".

Hoekstra az új Whitesnake album zenei irányzatával kapcsolatban korábban az alábbiakat nyilatkozta: "Annyit biztosra mondhatok, hogy remek lesz az anyag: zseniális, letisztult rock & roll zenével pakoljuk tele. Igazi blues által inspirált rockzenére számíthattok, vagyis pontosan arra, amivel az emberek azonosítják a Whitesnake-et. Senkit nem fogunk megrémiszteni újabb formulákkal, és nem váltunk hirtelen 'smooth jazz'-re... David-del dolgozni nagyszerű érzés; ő egy hihetetlenül nagy ember. Jól kijövőnk, és sokat mókázunk. Ő is kényelmessé teszi az én helyzetem, és én is biztosítom őt arról, hogy én vagyok a megfelelő gitáros a bandában. Izgatott vagyok, miközben folyamatosan igyekszem hódolatomat kifejezni a táborban korábban megfordult gitárosok iránt. Azon vagyok, hogy a legjobbat adjam magamból, a Whitesnake történelmének reprezentálása közben. Őszintén érzem, hogy még nagyon sok dolgot tartogat a közös jövőnk; ezért is vetettem bele magam a munkába ilyen hirtelen".

A Whitesnake előző gitárosa, Doug Aldrich - "szólókarrierjének jövőbeni építése végett" - tavaly májusban, 11 év után hagyta el a Whitesnake-et (erről bővebben ITT írtunk). A posztra időközben felmerült az egykori tag, Adrian Vendenberg neve is, ám hivatalos közlemény egészen augusztus végéig nem látott napvilágot. Coverdale már ezt megelőzően elmondta, "szuper gitárost találtak" Aldrich posztjára... Hoekstra - aki a veterán hard rocker Night Ranger legutóbbi két stúdió-kiadványán, a 2011-es 'Somewhere In California' és a nemrégiben megjelent 'High Road' című nagylemezen, valamint a 2012-ben megjelent, 30. évfordulós ünnepi akusztikus koncert-anyagon, a '24 Strings & A Drummer' albumon szerepelt - Whitesnake-be lépéséről ITT írtunk.

A friss interjúban az új gitáros elárulta, miért döntött úgy, a Whitesnake érdekében kilép a Night Ranger-ből: "Doug Aldrich - aki egyébként régi jóbarátom - aznap küldött nekem egy üzenetet, amikor eldöntötte, hogy tovább áll a Whitesnake-től. Egyelőre nem válaszoltam, de aztán másnap ahogy felkeltem, már csak azt láttam, hogy a Twitter-falam tele van buzdító szövegekkel... Először nem is értettem, de aztán utána néztem, és láttam, hogy Doug valóban kilépett a Whitesnake-ből; az emberek pedig engem akarnak látni az ő helyén. Ezt egy elmondhatatlanul nagyszerű ötletnek találtam, ezért utána jártam annak is, hogy rendeznek-e valamilyen meghallgatást. Időközben viszont néhány mélyen tisztelt ember David elé terjesztette a nevem. Aztán a következő már az volt, hogy össze is futhattam vele egy beszélgetésre és kisebb meghallgatásra. Már akkor kiderült az, hogy amit azon a meghallgatáson végzek, az valamilyen formában fel fog kerülni az új lemez demó-anyagára. Az egy egész napos móka volt; nagyon jól éreztük magunkat együtt. Aztán David feltette nekem a kérdést: 'Miért nem jössz vissza augusztusban, és játszod fel a teljes albumot?'. Ekkor még nem éreztem hivatalosnak a dolgot, ezért nem is mondtam el senkinek, egészen augusztusig, amikor már olyannyira lelkes voltam, hogy nem tudtam megállni... David, Reb [Beach, gitáros] és én azóta is nagyszerű környezetben dolgozunk. Egyszerűen elmondhatatlanul jól érzem itt magam! Pedig eleinte tényleg sajnáltam ott hagyni a Night Ranger-t...".


WHITESNAKE - toplisták élén a
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás